Som klubb liker vi Tønsberghallen godt, – en intim arena med plass til 550 tilskuere tett innpå banen. Da er det sikkert mange som lurer på hvorfor kampene i Rema 1000 ligaen er lagt til Slagenhallen for Flint. Det gjorde vi også og inviterte derfor anleggsrådgiver Tom Anderson fra Norges Håndballforbund til en ny befaring av Tønsberghallen.

Tom Anderson fra NHF noterer. Ved denne stolpen stoppet vi befaringen.

Bildet illustrerer et av hovedproblemene det ikke er mulig å gjøre noe med. Det skal være minst 1 meter på alle sider av banen, samt 2 meter bak mål. Tønsberghallen har en meter på tribune siden og 50 cm på motsatt side. ( se bildet ). Bak målene var avstand til veggen 160 cm mot kravet på 200 cm. For ordens skyld er kravet til nye baner 2,5 rundt hele banen. Dette har med spillernes sikkerhet å gjøre. Desto høyere opp i divisjonene, desto mer fart og desto høyere krav til sikkerhet.

Vi lærte også at dette kravet til spilleflaten blir også gjeldende for 1 divisjon. Det betyr at vi trolig heller ikke hadde fått spille 1 divisjon i Tønsberghallen slik vi gjorde ifjor..

For ordens skyld kan det opplyses at Slagenhallen heller ikke tilfredsstiller alle krav fra NHF. Men alvorligheten av kravene som ikke tilfredsstilles er ikke like alvorlige som i Tønsberghallen.

Vi må takke Tom Anderson og NHF for at de stilte opp til befaring en fredag ettermiddag og har stor forståelse for deres konklusjon.