Det ble 16-målsseier til Flintjentene over Gjerpen i treningskamp i Slagenhallen fredag ettermiddag.  Hele stallen fikk prøvd seg og hele 13 av utespillerne tegnet seg på scoringslista.

Flint hadde en startoppstilling som vi kjenner igjen fra sist sesong.  Eline Fagerheim i mål, Nora Bugge på venstrekant, Mari Finstad Bergum på venstreback, Malin Lundemo som playmaker, Elise Johnsen på høyreback, Henriette Jarneid på høyrekant og Synne Fossheim inne på linja. 

Foto: Trond Sørøy


Ungdomsrekka

Kampen startet relativt jevnt, men Flint var hele tiden ett og to mål foran.  Etter halvspilt førsteomgang ledet Flint 9-8 og ungdomsrekka entret banen.

Og da ble det fart i sakene!

Aurora Aurheim (født 02), Celina Vatne (02), Gabi Sørvik-Hansen (03), Felicia Celine Tangen (03) og Charlotte Koffeld Iversen (03) satte fart i spillet og scoret 6 mål uten at Gjerpen klarte å kvittere og Flint var plutselig 7 mål foran på 15-8. 

Ved pause ledet Flint 17-11.

Foto: Trond Sørøy


2. omgang

I andre omgang var startoppstillingen tilbake på banen, med en forandring.  16-åringen Mia Vik Gabrielsen (født 04) spilte venstrekant.  Og for et tempo og glød og innsats «de litt eldre» viste.  Oppildnet av ungdomsrekka ville ikke Malin, Mari, Elise og de andre viste at de stod noe tilbake for de andre og Gjerpen hadde store problemer med å stå imot angrepsbølgen i starten av andre omgang.

Utover i kampen var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.  Det var stor forskjell på lagene i dag og uansett hvilken spiller som kom inn fra benken fortsatte Flint å være målfarlige.

Kampen endte med 37-21 seier og en fin start for Flint sin nye trener Zarko Pejovic.

Mia Vik Gabrielsen. Foto: Trond Sørøy


Mia Vik Gabrielsen

Mia scoret 3 mål i denne kampen, det var hennes første scoringer på A-laget til Flint.  Hun sa dette etter kampen:

-Det var veldig gøy å spille i dag! Jeg fikk mine første scoringer på A-laget og vi kontret mye, og det er det jeg føler jeg er best .  Jeg trives godt med å være med A-laget og jeg lærer noe av dem hele tiden.  Jeg er litt ekstra spent og er på hele tiden for jeg vil ikke skuffe de «store.»  Det er egentlig bra at jeg føler det på den måten, for da er jeg ordentlig fokusert hele tiden.  Det var deilig å få noen scoringer, så det er unnagjort.  Jeg trente litt med A-laget i fjor også, da jeg var 15 år, så jeg kjente litt til alle spillerne før jeg ble med ordentlig i A-stallen nå.

Synne Fossheim. Foto: Trond Sørøy


Synne Fossheim

Synne jobbet seg til gode muligheter på linja i dag og tegnet seg 5 ganger på scoringslista.  Hun sa dette etter kampen:

– I starten av kampen kastet vi bort en del baller, etter hvert fikk vi rullet ut til kant og fikk linjespiller med i spillet.  Vi bruker hele troppen og vi er mange spillere som viser at de har bra nivå inne. 

– Det er utrolig gøy at ungdomsrekka gjorde det så bra.  De kjenner hverandre godt og har et veldig bra samspill.  Det gjør det bra på trening også, så det er utrolig artig. 

– Vi er mange unge på A-laget og kanskje kunne vi trengt noen flere med rutine.  Men vi viste i fjor,da vi også hadde et ungt lag, at vi har nivået inne.  Hvis vi klarer å spille opp imot vårt beste i hver kamp, så det ikke svinger så mye, så har jeg tro på at vi skal få en bra sesong.

– De unge har kommet kjempefint inn i gruppa og bidrar med god innsats, latter og glede.  Det har vært utrolig fint å få inn spillere som gir så mye av seg selv.

Foto: Trond Sørøy


Kampfakta
Treningskamp i Slagenhallen fredag 14. august 2020

FLINT TØNSBERG – GJERPEN HK SKIEN  37 – 21  (17-11)

Målscore Flint:

Mari Finstad Bergum 8
Malin Lundemo 6
Aurora Aurheim 5
Synne Fossheim 5
Mia Vik Gabrielsen 3
Gabi Sørvik-Hansen 2
Andrea Varvin Fredriksen 2
Elise Johnsen 1
Celina Vatne 1
Charlotte Koffeld Iversen 1
Mia Leikvold Trapnes 1
Henriette Jarneid 1
Karoline Fahlberg 1

Kamputvikling Flint – Gjerpen:

1 omg:  1-0  *  5-3  *  8-6  *  9-8  *  15-8  *  17-11

2 omg:  18-11  *  21-13  *  27-14  *  30-18  *  34-20  *  37-21