Siden koronaen stoppet all håndball i mars, ble Flint Tønsberg snytt for muligheten til å ta revansje mot Larvik etter tap i toppoppgjør i Boligmappa Arena.  Hjemmekampen i Tønsberghallen ble aldri spilt.

Men et lite plaster for såret ble det for Flintjentene som i dag har slått Larvik på bortebane i hallen som nå heter Jotron Arena.  Etter at Flint ledet 11-9 til pause, ble det 3-målsseier etter 2×30 minutter, 24-21.

Zarko Pejovic og Marianne Iversen ledet laget i kamp sammen for første gang og det ble en strålende debut. 

God start på kampen

Flint startet med sin vante førsterekke, minus Henriette Jarneid som stod over denne kampen.  På høyrekant spilte ungjenta Charlotte Koffeld Iversen.  Og Flint var fokuserte og interessert i å gjøre en god figur mot Larvik. 

Etter 8 minutter spilt valgte Larvik å ta timeout etter at Tønsbergsjentene hadde eid kampen så langt og ledet 5-2.  Larvik knappet noe innpå men fra å lede 7-6 satte Flint inn ett rykk med tre kjappe mål og ledet da komfortabelt med fire mål på 10-6.  Flints niende scoring må nevnes spesielt, det var et kanonskudd i krysset signert Celina Vatne. 


Svak start på 2. omgang

I andre omgang startet Flint «forferdelig» og i løpet av noen korte minutter var tomålsledelse snudd til at Larvik ledet med to mål.  Etter 6 minutter hadde Zarko fått nok av nølende angrepsspill og beordret timeout.  På det tidspunktet ledet Larvik 13-11.

Og det må ha vært kloke ord som ble sagt i timeouten, for det var en helt annen innstilling og glød fra Flintspillerne i minuttene som fulgte. 

Zaynab Elmrani stod i mål denne andre omgangen og hun reddet en 7meter mens Larvik fortsatt ledet 13-11.  Så utliknet Elise Vedeler med et langskudd i krysset før Mari Finstad Bergum ga Flint ledelse 14-13.  Og i resten av oppgjøret var hele tiden Flint foran og Elise Johnsen drepte all spenningen i kampen da hun satte inn Flint sin 23. scoring for dagen og ledelsen var 23-20.  Kampen endte med seier 24-21 til Flint.

Gode for Flint i dag!
Eline Fagerheim, Elise Vedeler, Mari Finstad Bergum.
Foto: Trond Sørøy


Det er mye å glede seg over etter denne kampen!

Mari Finstad Bergum er på vei til fjorårsformen, og alle som så henne dominere i 1. divisjon i fjor vet hva det betyr for Flint. Synne Fossheim på linja er ofte spillbar og har høy uttelling på sine forsøk. 

At Eline Fagerheim er god i mål vet vi fra før, men nå viser også Zaynab Elmrani at hun har tatt store steg som målvakt.  Hun var rågod i treningskampen mot Rælingen og fulgte opp i dag mot Larvik. 

Begge Mia-ene var gode!  Mia Vik Gabrielsen (16 år) og Mia Leikvold Trapnes (17) ordnet seieren nesten på egenhånd med sine supre avslutninger fra hver sin kant.  7 scoringer ble de til sammen på ungjentene.

Elise Vedeler og Celina Vatne har begge tunge skudd i sine reportoar og i dag turte begge å fyre av – og skuddene var godt plassert utagbart i hjørnet. 

Superkantspillerne hos Flint!
Mia Leikvold Trapnes og Mia Vik Gabrielsen
Foto: Trond Sørøy


Mia Leikvold Trapnes

Mia spiller vanligvis midtback, men siden Charlotte Koffeld Iversen fikk en skade på en finger og Henriette Jarneid ikke spilte i dag, tok hun rollen som høyrehendt høyrekant.  Det endte med ikke mindre enn 4 scoringer på 17-åringen.  Dette sa hun etter kampen:

– Jeg spilte noen kamper på høyrekant i fjor i 1. divisjon, da det var mange skader.  Så jeg er ikke helt ukjent med å spille der.  Jeg trente også på den posisjonen på treninger i fjor.  Når jeg først fikk muligheten i dag så bestemte jeg meg for å gjøre det så godt jeg kan.  Jeg kom til veldig fine muligheter og det var sykt deilig at avslutningene gikk i mål.


Elise Vedeler

Elise Vedeler var med på tapet mot Larvik i seriekampen i fjor og smilte fra øre til øre etter at seieren var et faktum.  Hun sa dette om opplevelsen: 

– Det er alltid deilig å slå Larvik, det er erkerivalen vår så vi må alltid slå dem, både hjemme og borte.  Det er selvfølgelig fortsatt mye vi må jobbe med.  Vi har hatt en trening med Zarko og hadde han på benken som lagleder for første gang i dag.  Men jeg synes det ser positivt og bra ut og jeg gleder meg til fortsettelsen, dette blir veldig bra. 

– Både på treningene og i treningskampene ser vi at flere har tatt noen steg opp fra i fjor.  Vi er avhengig av at alle står frem og jeg synes at alle kjemper på og gir av seg sjøl – det gavner laget i lengden. 

Celina Vatne var god mot Larvik.
Foto: Trond Sørøy


Celina Vatne

Celina er også med på Ungdomslandslaget LK02, men har slitt med å få spilletid på A-laget i Flint.  Nå fremstår hun med større ro og selvtillit og i dagens kamp mot Larvik var hun god.  Hun oppsummerer opplevelsen slik:

– Jeg har fått mer tillit i disse treningskampene og da føler jeg meg tryggere og tør å ta sjansene.  Det har vært gøy å føle at jeg har en plass i spillet og ikke bare blir kastet inn når kampen er avgjort.  Så det er gøy.  Det har veldig mye å si for hvordan jeg klarer å prestere også, jeg føler ikke at ting haster, jeg kan slappe mer av og bruke tid til å komme til gode sjanser.  Det er skuddet som er spisskompetansen min og så er jeg i tillegg glad til å spille inn til linja.  Så når jeg får til det, så blir det bra.  Å vinne mot Larvik var prikken over i-en på en god dag.


Kampfakta
Treningskamp i Jotron Arena søndag 16. august 2020

LARVIK HK – FLINT TØNSBERG  21-24  (9-11)

Målscore:

Mia Leikvold Trapnes 4
Synne Fosseheim 4
Elise Johnsen 4
Mari Finstad Bergum 4
Mia Vik Gabrielsen 3
Malin Lundemo 2
Elise Vedeler 2
Celina Vatne 1
Aurora Aurheim 1


Kampfakta Larvik – Flint:

1 omg: 1-0  *  1-3  *  2-5  *  6-7  *  6-10  *  9-10  *  9-11

2 omg:  10-11  *  13-11  *  13-16  *  16-17  *  20-21  *   21-24