Flint sin eminente playmaker Malin Alice Lundemo (21) fikk tommelen ut av ledd i treningskamp mot Larvik 16. august.  Hun har ikke spilt i de 2 første seriekampene, men har i kveld vært med på en full håndballøkt for første gang siden skaden.  Det er godt nytt for Flint å få litt over en uke før neste serieoppgjør som er mot nettopp Larvik .

– Jeg er litt usikker sjøl på hvordan jeg ble skadet, men det skjedde da jeg prøvde å slå unna stussen til angrepsspilleren.  Da gikk ballen bort, men spilleren var fortsatt på vei fremover og jeg hekta i spilleren. Jeg har stuka tomlene et par ganger før og merket at det ikke var det samme.  Da jeg så ned på tommelen, stod den i feil stilling. 


– Jeg har fått albuen ut av ledd en gang og forstod litt hva det var for skade.  Det gjorde ikke vondt med det samme, jeg var mest frustrert og irritert over at en skade muligens skulle stoppe meg et par kamper. 

– På sykehuset så de på røntgenbildet at det ikke var brudd så da fikk de tommelen på plass og den ble gipset.  Jeg fikk beskjed om å ha på gipsen i 14 dager. 


Rev av gipsen

– Da jeg fikk albuen ut av ledd fikk jeg beskjed om å holde den i ro i 6 uker, men en spesialist jeg gikk hos begynte å bevege på albuen med en gang.  Så jeg tenkte at det var viktig å få i gang tommelen tidlig, så jeg tok grep selv og tok av gipsen etter 5 dager. 

Foto: Ravn Foto


Fikk vidt forskjellige konklusjoner

– Jeg fikk tatt et MR-bilde av tommelen og fikk da beskjed om at leddbåndene var delvis avrevne, men på sykehuset sa de at tommelen nå så helt fin ut og både styrketest og bevegelighet så veldig bra ut.


Klarert for trening og kamper

– Så på onsdag, samme dag som vi spilte mot Vipers, ble jeg kalt inn på nytt og en overlege scannet tommelen og han sa den så bra nok ut til at jeg kan være med for fullt igjen fremover, sier hun lettet. 

– Jeg har fått skinne som jeg skal bruke i trening og kamp.  Tommelen er fortsatt svak så det er greit å beskytte den litt så jeg ikke blir utsatt for slag som kan skade den på nytt. 


Uvant

– Det har vært uvant å sitte på tribunen og se Flint spille kamper, jeg har jo lyst til å spille.  Det er flere som har stått utpå der som ikke er så vant med å ta det ansvaret, så jeg har fått noen spørsmål før og etter kampene og jeg prøver å hjelpe dem så godt jeg kan med de erfaringene jeg har. 


Har trent godt

– Disse nesten 3 ukene har jeg fått trent så å si som vanlig.  Jeg har vært med i hallen hver dag, og siden det var venstre tommel som var skadet har jeg fått kastet på hver trening og har fått trent fysisk i tillegg ved siden av.  Så jeg håper det skal være like bra som før skaden.

– Det passer meg fint at kampen mot Larvik først er neste helg, så jeg får over en uke med trening før vi møter dem.  Da er jeg klar for kamp neste søndag, er gladbeskjeden hun kommer med til Flintfamilien.