Endelig hadde Zarko Pejovic og Marianne Iversen tilgjengelig de rutinerte spillerne som stod kampene i 1. divisjon i fjor.  Og at den ene spilleren etter den andre har blitt skadefri kom akkurat i grevens tid.  For kampen mot Larvik HK, laget som snøt Flint for førsteplassen i fjor, den skulle ikke og kunne ikke tapes.

Både for Flint Tønsberg og Larvik var dette den første «cupfinalen» som skal spilles i REMA 1000-ligaen denne sesongen.  Har man ambisjoner om å holde plassen må lagene som spilte i 1. divisjon i fjor slås.


Første omgang

I første omgang var det 2 lag som kjempet med nebb og klør og målvakt Alma Hasanic Grizovic var helt umulig.  Hun slapp kun inn 4 mål på 25 minutter.  Det virket som det kun var Henriette Jarneid på høyrekanten som hadde overtaket på Larvik sin umulige målvakt.

Men også Flint kjempet beinhardt i forsvar og Eline Fagerheim hadde hele 5 mesterlige redninger i løpet av første omgangs åtte minutter.

Den gode innsatsen bakover gjorde at Larvik kun lå tre mål foran, til tross for at hjemmelaget kun klarte å lure sju baller bak Alma.


Så håpet levde da spillerne gikk til pause!

Og for en start på andre omgang.  Hva sa Zarko til jentene i pausen?  I løpet av sju minutter ble kampbildet snudd og Flint gikk fra å ligge under 7-10 til å lede 12-10.  Og deretter og ut kampen beholdt hjemmelaget initiativet.

Plutselig fant Malin Lundemo de lukene som hun aldri så i første omgang.  Og Mari Finstad Bergum fant nettmaskene gang på gang etter velplasserte skudd helt oppe i hjørnene.  Og Henriette Jarneid fortsatte å lure ballen i mål fra sin høyrekant.

Alle de gode aksjonene fremover på banen ga masse adrenalin i forsvarsjobbingen også, og det hjalp å få inn Julia Vangen i forsvar som taklet og gikk foran.  Hun fikk også sin første scoring for Flint da hun satte inn 15-13 scoringen på kontring etter 12 minutter av andre omgang.

Larvik har imponert i sine to første oppgjør.  Til denne kampen kom de uten sin faste linjespiller Tirill Alexandrine Mørch.  Derfor hadde Are Ruud med seg Tine Stange som backup og hun kom inn og gjorde en god forsvarsjobb for Larvik.  I tillegg mistet de tidlig Guro Ramberg på høyrekanten som fikk en skade i kneet.  Vi krysser fingerene for at det ikke er en alvorlig skade. 

Men at disse to manglet for Larvik skal ikke ta fra skryt og heder for enormt god innsats av Flintjentene.  Dette var sesongens første 2-poenger.  Nå vet spillerne hva som skal til og som forventes av innsats for å kunne kjempe om ytterligere poeng!


Uttalelser fra spillerne

Her følger intervju med banens beste spiller Henriette Jarneid, Malin Lundemo som spilte sesongens første kamp etter at hun har vært ute med skade i tommelen, og Julia Vangen, som er tilbake i Flintdrakta etter en sesong i Grane.


HENRIETTE JARNEID:  -Veldig morsom kamp!  Vi har jobbet på treningene den siste tida med å brette ut spillet og det var deilig å få mange utspill i dag og kommer til muligheter fra mange posisjoner i dag.  Det var gøy! 

– Jeg har slitt med å score på Alma i tidligere kamper, så det var deilig i dag!  Jeg prøver å tenke på å få god høyde i innhoppet og se hva hun gjør og skyte deretter.  Det fungerte bra i dag.  Dette var godt for selvtilliten.

– Dette var en god kamp av oss.  Vi stod dødsbra bakover i første omgang hvor vi slipper inn få mål.  Vi slet litt med å sette ballen fremover, men løste det litt etter hvert.


MALIN LUNDEMO: – Det var veldig deilig endelig å kunne spille kamp igjen.  Jeg har ventet siden mars på denne kampen her, så det var fantastisk.  Den perioden jeg har vært ute har jeg sett mange kamper i REMA 1000-ligaen og får visualisert litt og jeg har fått forberedt meg til å spille igjen.  Og så trener jeg med et godt lag på trening, så det gikk veldig greit å være tilbake i kampsituasjon igjen. 

– Jeg er veldig fornøyd med at vi greier å snu angrepsspillet i andre omgang.  Det stanger så i mot i første omgang hvor Alma redder gang etter gang, det var veldig godt at vi fikk satt ballen i krysset i andre omgang.  Dette er 2 viktige poeng for oss.


JULIA VANGEN:  – Dette var sykt gøy!  Og deilig å få comebacket unnagjort.  Det var utrolig morsomt å være ute på banen sammen med gjengen igjen og være med å krige.  Det var veldig bra at vi klarte å snu det.  Vi står sammen og Eline står kjempebra, alle som kommer inn har full innsats, det er bare så gøy å stå på banen da. 

– Det er helt rått å være tilbake i Flint, det er så god stemning i laget, jeg koste meg skikkelig i dag!  I dag var vi skikkelig gira på forhånd, det var ingen tvil om at dette var en viktig kamp for oss.  Og det var jo en minst like viktig kamp for Larvik.  Men selv om vi ligger bak der i første omgang, så kommer vi ut og klarer å snu det – det viser skikkelig god moral.  Alle jentene er med på benken og backer de som er på banen – det synes jeg dritbra.


Kampfakta

Slagenhallen 13. september 2020

FLINT TØNSBERG – LARVIK HK  22-18   (7-10)

Aurora Aurheim
Mari Finstad Bergum   7
Synne Fossheim  1
Karoline Fahlberg
Elise Johnsen
Malin Alice Lundemo  3
Eline Fagerheim  1
Elise Vedeler
Mia Vik Gabrielsen  1
Zaynab Elmrani
Celina Vatne
Julie Dybdahl
Andrea Varvin Fredriksen
Henriette Jarneid  8
Julia Vangen  1

Kamputvikling Flint – Larvik

1 omg:  0-1  *  1-1  *  1-3  *  4-4  *  4-8  *  5-9  *  7-10.

2 omg:  8-10  *  12-10  *  13-13  *  16-14  *  18-16  *  19-17  *  22-17  *  22-18.

Startoppstilling Flint

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Mia Vik Gabrielsen
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Mari Finstad Bergum
Høyreback:  Malin Lundemo
Høyrekant:  Henriette Jarneid
Linjespiller:  Synne Fossheim