Ingen blåmandag for Flint Tønsberg.  Etter seier 22-18 i lokaloppgjøret mot Larvik HK har Flintjentene fått mye kred og skryt for hvordan de klarte å snu kampen i andre omgang.

Flints bakspillertalent Celina Vatne (18) har fått mye spilletid i de to første serierundene.  I går var hun ikke like mye på banen, men hun fikk tillit i startoppstillingen selv om hele bakspillerrekka var tilbake fra skader.  Det setter hun pris på.

– Å få den tilliten av Zarko og få starte mot Larvik, det tar jeg virkelig med meg.  Veldig gøy at han har så tro på meg som han har.  Jeg stod ikke så mye på banen i går, men det synes jeg er helt ok.  De som stod utpå der, gjorde en god figur og da synes jeg de skal få stå, sier Celina.

– Jeg hadde ikke helt dagen, jeg synes jeg skyter på gode sjanser, men jeg plasserer skuddene for enkelt i målvaktshjørnet. 

– Jeg var litt skuffet noen sekunder over egen innsats da jeg ble byttet ut, men å glede meg over andres innsats, det gjør jeg alltid.  Man ser på det positive som de andre på laget klarer å prestere og jeg gleder meg absolutt på de andres vegne.


Spillerne var gira

Alle spillerne visste at kampen mot Larvik var svært viktig.  Hvordan påvirker det stemningen i troppen?

– Det var mye som stod på spill og mye støy fra tribunen, men jeg blir bare positivt påvirket av sånt.  Det er kamper som dette som er virkelig morsomme å spille.  Det var moro å ha Slagenhallen med oss, skryter hun.  – Kampen ble raskt utsolgt, så vi visste det ville bli mye folk. 

– Jeg følte meg veldig trygg da dommerne blåste i gang kampen i går.  Jeg følte ikke at nervøsiteten tok overhånd, men selvfølgelig, jeg hadde litt spenning i kroppen.  Men jeg synes absolutt jeg har tatt steg fra i fjor med at jeg føler meg tryggere på banen.  Når jeg føler det som jeg gjorde i går så er det morsomt å spille håndball. 

– Vi var veldig gira før kampen og noen var på nippet til å være overgira, ler hun. – Malin Lundemo hadde litt overtenning i forsvar og ble utvist før minuttet var spilt, men hun markerer seg, og det er jo veldig bra! 


Viktig at de på benken bidrar

Vi har hørt tidligere Elise Vedeler fortelle om hvor viktige de som sitter på benken er for resultatet.  Iver og engasjement fra de som ikke er på banen er med på å skape god energi til de som kjemper utpå der.  Celina er helt enig med Elise.

– Ja, benken er virkelig med og utgjør en forskjell.  Vi hever oss med innsatsen fra de som sitter på benken, det gir en helt annen stemning på banen også.  Så alle er viktige i et lag.  Det var kjempegøy i går, hele laget bidro til at vi tok hjem den seieren, det var deilig!


En måned med Zarko

Det er nå en måned siden Tonje Larsen ga seg i Flint.  Hvordan har disse ukene vært med ny trener?

– Jeg savner selvsagt Tonje, jeg gjør jo det – men jeg synes at Zarko har fylt skoene hennes bra.  Jeg er veldig fornøyd med Zarko, jeg har han på skolen også så jeg visste at det kom til å bli veldig bra med han som trener, sier Celina. 

– Zarko er flink på mange områder, men er kanskje spesielt flink til å se hver enkelt av oss og få hver enkelt opp i den beste situasjonen på banen.  For eksempel for meg så blir spillet satt opp så jeg kan komme til skuddmulighet.  I tillegg til å være flink med enkeltspillere, er han håndballsmart og ser utveier og løsninger hele veien.  Han er veldig taktisk god, skryter hun.