Er mange små og store som hadde gledet seg stort til denne helgen, hvor de endelig kunne spille håndballkamper igjen! Vi har tatt en gjennomgang av alle kampene til bredde denne helgen.

Glade jenter som er igang igjen.

G8 hadde tatt turen til Nøtterøyhallen denne helgen hvor de stilte med 2 lag. Lagets trener Hilde Heinert, hadde følgende å si om guttenes kamper: « Det ble spilt 6 kamper, hvor alle fikk prøvd å skyte, og alle sto på i forsvar. Kjempeinnsats, og mye håndballglede for spillere og trenere»

J8 spilte denne helgen i Ramneshallen hvor de stilte med 4 lag. Lages trener Marius Risvold hadde følgende å melde: « Vi hadde en veldig fin turnering hvor vi ser jentene har tatt en del skritt siden siste aktivtetsturnering. Jentene har blitt mye tryggere på pasning/mottak, som resultat av at de har kastet mye hjemme i sommer. Målene vi scorer er godt fordelt utover de 19 jentene som var med. Vi hadde også med 2 debutanter denne helgen, som begge fikk ballen i mål».  

G9 Reiste til Helgerødhallen med 3 lag for så spille mot HG Gokstad og Sandar. Trener for guttene Henrik Alexander Greger hadde følgene å si om Søndagens turnering. «Guttene viser progresjon. Blitt litt flinkere til samspillbiten, og mange som turte å skyte. Vi stilte med tre lag som alle scoret mange fine mål. I denne «Cupen» var det Flint 2 som fikk best til det med forsvar og angrep. Stort pluss til alle som var keepere, der har vi flere uredde gutter som fikk vist seg frem».

J9 var i aksjon på Søndag hvor de stilte med hele 5 lag på kortbane. Laget ville bruke kampene til å trene på å ta imot ballen i fart, og lagets trener Cecilie Swift hadde følgende å si om Søndagens kamper: « Jentene forstår allerede at håndball er et lagspill. De jubler over å være nest sist på ballen og spiller hverandre gode. I forsvar er de ballorienterte og offensive. En sammensveiset jentegjeng som har med positive foreldre som stiller opp.»

G10 hadde som G8 tatt turen til Nøtterøyhallen hvor kamper mot Teie, HK-72 Sande. Lagets trener Hilde Heinert hadde følgende å rapportere etter helges kamper: « «De jobbet veldig bra sammen som et lag. Alle spillere kom på scoringslisten og vi spiller mer og mer som et lag. Hadde2 lag i Nøtterøyhallen, veldig bra innsats av alle sammen!»

J10 tok turen til Nøtterøyhallen på Søndag hvor de stilte med 2 lag. Jentene fikk kamper mot Teie og HG Gokstad. Trener Marius Stelander hadde følgende å si etter Søndagens kamper. «Jentene hadde gledet seg masse til endelig å spille kamper igjen! Det var masse håndballglede og god stemming i laget. Vi hadde med et par nye spillere på banen for første gang og det var solid innsats fra alle sammen. Vi stilte 2 lag som fikk 2 kamper hver»

G11-guttene hadde tatt den korte veien til Nøtterøy for kamp mot Nøtterøy 2 på Lørdag. En svært jevnspilt kamp hvor lagene følger hverandre som skygger. Til pause leder Nøtterøy2 6 – 4. I 2. omgang fortsetter guttene det gode forsvarsspillet, men finner samtidig flyten i angrep. Guttene knapper innpå Nøtterøy sin ledelse og avslutter en jevnspilt kamp med seier 12-13. 

Søndag gikk turen ut til Brunlanes for kamp mot Nesjar. Guttene hadde bestemt seg for å kjøre på i 1.omgang og godt forsvarsspill og gode skudd gjorde at de kunne gå til pause med en 9-14 ledelse. Men der de leverte en forrykende 2.omgang mot Nøtterøy, slapp de Nesjar mer og mer med i kampen i 2.omgang, og etter noen nervepirrende  sluttminutter ble det poengdeling i Nesjarhallen 17-17.

J11 fikk samme motstander som guttene Lørdag, og som guttene fant ikke jentene helt flyten i angrepsspillet i 1.omgang og gikk til pause 3 mål bak (7-4). Jentene bestemmer seg i pausen at de skal vinne 2.omgangen, og de viser mer fart i angrep, men kan ikke unngå å reise hjem med et surt 15-11 tap.

Dagens 2. kamp for jentene var mot Ramnes 2 i Hårkollhallen. Jentene setter et potte tett forsvar 1.omgang og når det fungerer bra fremover på banen blir det fort forskjell på lagene. Flint jentene irriterte seg grønne over tapet tidligere på dagen noe Ramnes fikk kjenne på, og jentene vinner til slutt komfortabelt.

J12-jentene til Kristian Hansen og Jeanette Sørvik hadde 2 kamper denne helgen. De startet ut med hjemmekamp mot Strømsgodset. Når dommeren blåste til pause sto det 11-7 til Flint. I 2.omgang ble det fryktelig vanskelig å komme igjennom flint-forsvaret som kun slapp i et mål! Kampen ender med 20 – 8 seier.

På Søndag ble det tur langs Tyrifjorden opp til Hole for kamp mot Holeværingen. Forsvarsspillet fra Lørdagens kamp var ikke glemt, og til pause ledet jentene 3-12. Hole-jentene kom litt mer til i 2.omgang, men klarte aldri å true jentene som vinner kampen 9-22. Kristian Hansen hadde følgende å si om helgens kamper: « Strålende start på årets sesong. Mange har gledet seg til å komme i gang med kamper som ender med 2 seire og veldig mange spillere på scoringslisten.»  

G12 reiste til Slemmestad på Lørdag. Dette skulle bli en fartsfylt kamp med mye mål. I 1.omgang følger lagene hverandre tett i starten av kampen, men Flint får et lite overtak og kan gå til pause med en 7 mål ledelse (9-16). Guttene slipper Slemmestad mer med i kampen i 2.omgang, men seieren var aldri truet og de vinner kampen 23-27.

På Søndag gikk turen Sørover for kamp mot Herkules i Gjerpenhallen. Det ble en jevnspilt 1.omgang hvor lagene kunne gå til pause 10-10. I 2.omgang bestemte guttene seg for at forsvarsspillet måtte opp noen hakk. Ord ble til handling og guttene kunne reise hjem med 2 poeng ( 16-23).

En av laget trenere Irene Aarø hadde følgende å si etter helges kamper: « Vi har hatt en strålende håndballhelg med seriestart. Lørdag dro et av lagene til Slemmestad hvor guttene til slutt vant med 4 mål. Mye bra spill og høyt tempo. Søndag dro de andre guttene til Gjerpenhallen og møtte Herkules. Vant kampen på godt og tett forsvarsspill og bra temp. God helg for gutter 2008 som synes det var veldig moro å spille kamper igjen».

J13-jentene til Birgitte Sættem Jomaas tok turen til Runarhallen. Dette ble en kamp med 2 helt forskjellige omganger. I 1. omgang slet Flint-jentene med å finne ut av forsvaret til Runar, og Runar var dødelig effektive i angrep.  Runar går til pause med en solid ledelse (20-4). Det må ha vært noen velvalgte ord som kom fra Birgitte i pausen for i 2. omgang setter jentene fart og gjør det vanskelig for Runar i angrep. Jentene vinner 2.omgangen 13-10 og viser styrke ved å nullstille seg og ikke gi opp. Jentene kan også glede seg stort over at samtlige 10 spillere som reiste på tur ender på scoringslisten. (Slutt 30-17).

J13 jentene har 2 lag i årets serie. Jentenes 2. kamp på Lørdag var borte mor Halsen 3. Jentene startet rolig de første minuttene av kampen, men sa tidlig takk for seg og rykket fra utover i 1.omgang. Til pause hadde jentene en 8 mål ledelse. Det gode forsvarsspillet fortsatte i  2.omgang, og når det også stemmer bra fremover på banen, ender det med seier for jentene.

J14 fikk besøk av Bamle til kamp i Flinthallen på Lørdag. Flint viste solid forsvarsspill i 1.omgang og etter 14 min spill hadde de bare plukket ut 2 baller av nettet. Det gode forsvarsspillet fortsatte ut 1.omgang og jentene gikk til pause med en 7 mål ledelse (10-3). I 2.omgang forsetter det gode spillet fremover på banen, men Bamle kom lettere til i angrep som gjorde at 2.omgang ble mer jevnspilt. Kampen ender med 23-13 sier i årets første kamp i pulje A1. (Flint hadde hele 10 spillere på scoringslisten i kampen.)

Søndag reiste jentene til Bergslihallen for kamp mot Halsen. Det ble en jevnspilt 1.omgang hvor Halsen tok ledelsen 3-2 etter 04.37. Celine Urdal Navelsaker utlignet rett etter til 4-4, og herfra og ut 1.omgangen hold Flint på ledelsen, og gikk til pause med en 5-7 ledelse. Flint førte kampen i 2.omgang og Halsen sleit med å knappe innpå 3-4 mål ledelsen Flint opparbeidet seg. Anført av en god Maren Vilje Warset vinner Flint Tønsberg kampen 11-16.

G14 tok turen til Drammens åser for kamp mot Konnerud Lørdag ettermiddag, for årets første kamp i A1 puljen. Lagene fulgte hverandre tett og etter 11 min spill viste tavla 5-5. Det kladdet seg litt i angrep for Flint mot slutten av omgangen og Konnerud kunne gå til pause med en 5 mål ledelse (13-8). 2. omgang startet som 1.omgang sluttet med en Konnerud-lag som var mer giftig i avslutningene. Begge lag bestemte seg nok for å klemme til i duellene i forsvar, for siste 10 min av kampen var det lite mål, mest 2 minutter som ble delt ut . Kampen ender til slutt med seier til Konnerud 23-16.

J15 tok imot Reistad til det som skulle bli en forrykende kamp i Flinthallen. Reistad tilrev seg tidlig et lite overtak og etter 06.27 ledet Reistad 3-5. Reistad fortsatte godt utover i omgangen og hadde på det meste en 4 mål ledelse (9-13 – 20.15). Anført av Marthilde Berg Gjetanger og Jackeline Wroldsen Hoksrød, knappet Flint inn på Reistad mot slutten av omgangen og gikk til pause kun 1 mål bak (13-14). I 2.omgang forsetter lagene å følge seg tett som hagel og de byttet på å være i føringen i kampen. Ingen av lagene klarte til slutt å tilrive seg overtaket og etter noen spennende sluttminutter ender kampen 27-27.

G16 er 2005 guttene som i år spiller 1 år opp i 16 år-serien (A1). De talentfulle guttene ønsker å teste seg ut mot tøffere motstand og har en «mellomsesong». I årets første kamp reiser guttene til Skien for kamp mot Herkules i Gjerpenhallen. Guttene følger hverandre tett i 1.omgang og det var nok ikke en helt fornød Herkules-trener som tok «time-out» etter 13.48 på stillingen 5-5. Det var nok det som skulle til for Herkules, for resten av omgangen fikk de sving på sakene og kunne gå til pause etter 25 min spill 10-6. Herkules var solide i forvar og fikk mer fart på angrepet i 2.omgang og når sluttsignalet lød sto det 22-12 til Herkules.