For en fantastisk andre omgang av Zaynab Elmrani!  Hun fikk tillit av Zarko og Marianne og startet med å redde det første skuddet Fana kom med.  Så gikk to baller inn, men på stillingen 13-17 etter tre minutter av andre omgang, så var Zaynab nærmest umulig å lure.  Fana skjøt og skjøt fra alle mulig vinker og spiller posisjoner, men Flints målvakt tok det som kom.

Og Flint snudde kampen fra å ligge under 13-17 til å lede 20-17.  Og det stoppet ikke med det!

Etter 20 minutter ledet hjemmelaget 25-18.  Altså slapp Zaynab inn kun en eneste ball i løpet av 17 minutter. 

Denne prestasjonen var med på å skaffe Flint Tønsberg nok en seier i REMA 1000-ligaen. 


Etter periodevis litt trått angrepsspill i første omgang, satt det som et skudd i andre omgang med backrekka Mari Finstad Bergum, Malin Lundemo og Felicia Celine Tangen.

Felicia scoret to ganger og spilte med en ro som om hun har vært i denne situasjonen mange ganger tidligere.  Mari scoret hele 14 ganger, mange av målene var fantastiske hoppskudd.  Og så Malin da, som danser seg igjennom i rom som bare hun kan se.

Fana har et veldig godt lag og har hatt fremgang sesong for sesong. I fjor ble laget nummer 6 i REMA 1000-ligaen.  Å slå Fana er en uhyre sterk prestasjon.  Og det trenger ikke å stoppe med dette.  Når spillerne har tro på konseptet til Zarko og Marianne, skal ingen lag som kommer til Slagenhallen få noen enkel oppgave.

Og så moro i dag at to ungjenter i Felicia Celine Tangen og Zaynab Elmrani spiller en avgjørende rolle for at det ble 3-målsseier.


Kommentarer fra spillerne:

Foto: Trond Sørøy


Felicia Celine Tangen
– Jeg hadde ikke forventet å få så mye spilletid, jeg ble overrasket da jeg skulle utpå og var litt stresset i starten.  I andre omgang var jeg litt mer rolig og hadde mer selvtillit enn da jeg kom inn i første omgang.  Jeg er fornøyd med at jeg klarte å utfordre utover da jeg spilte høyreback.  Jeg føler vi jobbet godt som et lag alle sammen i dag.  Alle var på, både på benken og utpå banen, det var en deilig lagseier i dag.  Vi visste at Fana er et lag som aldri gir seg, så vi måtte være på hele tiden.  Denne seieren betyr utrolig mye for oss.


Julia Vangen
– Jeg trives godt med rollen med å gå foran i forsvar og ha rollen som «bad ass.»  Jeg synes jeg klarer den oppgaven greit i dag for jeg blir fyrt opp når jeg ikke får noe fra dommerne på en situasjon i starten på kampen.  Vi har en sterk mentalitet når vi kommer ut etter pausen.  Fana har vært i eliteserien lenger enn oss så dette var viktige og fortjente poeng til oss. 


Andrea Varvin Fredriksen
– Jeg blir spurt om hvor jeg har denne selvtilliten fra, men det har jeg ikke noe godt svar på.  Det bare kommer når jeg går utpå banen – jeg er ikke sånn utenfor banen, men når jeg spiller så skjer det et eller annet med meg.  Jeg har et stort konkurranseinstinkt, så det er vel det som slår ut.  Jeg hører at Fana ble nummer 6 i eliteserien i fjor, men nå er en ny sesong og akkurat det tenkte jeg ikke så mye på foran denne kampen.  Det er selvfølgelig og dødskult å vinne.  Jeg skal leve på denne opplevelsen noen dager.


Malin Lundemo
– Vi har sett video av Fana og visste at vi kan spille så bra at vi skulle ha mulighet mot dem.  Jeg føler vi hadde bremsen litt på i første omgang, men slipper opp i andre omgang og Zaynab kommer inn og plukker alt – det er helt fantastisk.  Når vi står så bra i forsvar og presser skuddene så tok hun det som kom.  Så får vi flyt i angrepsspillet og spiller de rett og slett ut i perioder, det var en fantastisk følelse.  Dette var viktige poeng, vi vet hva vi er gode for så vi skal fortsette å plukke poeng fremover.


Mari Finstad Bergum
– Angrepsspillet var greit i første omgang også, vi hadde bare litt dårlig skudduttelling.  Forsvaret vårt var for dårlig i første omgang.  Vi spiller egentlig ikke Flinthåndball i forsvar før i andre omgang. Det var gøy at vi klarte å heve oss såpass.  Når de prøvde å spille 7 mot 6 og Zaynab tok alt, det var kjempekult.  Jeg synes Fana stod så bredt så det ble store rom mellom ener og toer.  Litt synd for kantene våre, for de fikk ikke vært med så mye med i spillet, men det er fint for oss bakspillerne at det ble så mye rom.  Også kjempegøy med Felicia, dette er gjennombruddet hennes i REMA 1000-ligaen – hun kom inn og var skikkelig rolig, det var kjempebra gjort

Sofie Vinde Norum hos Fana spilte for Flint i sesongen 2014/15.
Her er hun gjenforent med Henriette og Elise som var lagvenninner den sesongen.
Foto: Trond SørøySeriekamp REMA 1000-ligaen 27. september 2020

FLINT TØNSBERG – FANA  28-25  (13-15)

Aurora Aurheim
Mari Finstad Bergum  14
Nora Bugge
Synne Fossheim  1
Malin Lundemo  5
Eline Fagerheim
Elise Vedeler
Mia Vik Gabrielsen
Zaynab Elmrani
Celina Vatne  1
Felicia Celine Tangen  2
Andrea Varvin Fredriksen  3
Henriette Jarneid  1
Julia Vangen  1
Julie Dybdahl
Synne Reiersen

Kamputvikling Flint – Fana

1 omg:  0-1  *  2-1  *  4-3  *  6-5  *  7-6  *  7-9  *  9-12  *  12-13  *  13-15.

2 omg:  13-17  *  20-17  *  20-18  *  25-18  *  27-22  *  28-25.

Startoppstilling

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Nora Bugge
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Mari Finstad Bergum
Høyreback:  Malin Lundemo
Høyrekant:  Henriette Jarneid
Linjespiller:  Synne Fossheim