Fana ble altfor sterke i Slagenhallen i kveld og vant 32-18 i 1/8-delsfinalen i NM.

Det var lite som stemte for seiersvante Flintspillere i kveld og man ante uråd i starten på kampen da det ble bom på to sjumetere på rad i løpet av de første to minuttene.

På tredje forsøk satt det og Andrea Varvin Fredriksen utliknet til 3-3 på sjumeter etter seks minutter. Det skulle vise seg å være eneste gang hjemmelaget hadde kontakt med Fana.


I seriekampen for noen korte uker siden, ble det en sterk hjemmeseier.  I den kampen manglet Fana sin playmaker Christine Karlsen Alver, som var ute med hjernerystelse.

Hvor mye hun betyr for laget, så man tydelig i dag.  Hun har ligget rett ut på sofaen i tre uker, trente lett mandag og tirsdag og kom med mye overskudd til denne kampen.  Og styrte Fana-angrepet forbilledlig.  Etter 15 minutter ledet Fana 10-5 og Alver hadde scoret seks av målene. 


I andre omgang var det mye i spillet som fungerte mye bedre, blant annet målvaktsspillet.  Eline Fagerheim bidro med 13 redninger i andre omgang, tre av redningene kom faktisk i samme angrep.  Eline tok en sjumeter fra Christine Karlsen Alver, som kun bommer på en sjumeter hver tredje sesong.

Avslutningsomgangen var jevnere, og det gir en litt bedre følelse at man har avsluttet bedre enn hvordan starten på kampen var. 

Det har gått på skinner for Flint en lang periode nå.  I kveld kom nedturen. 

Men sånn er idretten.  Det vil alltid komme en nedtur uansett hvor godt forberedt man føler at man er.  Nå må Flint bruke denne opplevelsen godt så de fremstår med aggresivitet og tro på egne ferdigheter når Rælingen tar turen på søndag.  Poeng i den kampen er ganske mye viktigere enn avansement i NM.

Foto: Ravn Foto


Elise Johnsen var fattet men skuffet over prestasjonene i dag og sa dette etter kampen:

– Det er vanskelig å si hvorfor vi hadde så dårlig energi i starten på kampen i dag, vi var ikke med.  Det var ikke noe som skulle tilsi at vi skulle fremstå på denne måten, det skal ikke være sånn.

– Det stod om avansement i cupen og man kanskje tro at anledningen ble litt for stor for oss, men det skulle ikke være det, vi hadde alle muligheter til å nå den kvartfinalen. 

– Vi vant mot de sist, og tok ikke noe lett på det foran denne kampen.  Hvorfor vi mangler energi og kommer bak fra start, det vet jeg ikke rett og slett.  Vi var enige om at det er oss det kommer an på i denne kampen, det er ikke Fana.

– I pausen fikk alle beskjed om at vi måtte opp, det gjaldt også de som er på benken.  Alle spillerne må være klare selv om de sitter på benken.  Men vi hadde i hvert fall en bedre opplevelse i andre omgang.

– På søndag skal vi ta revansje, vi må opp noen hakk når vi møter Rælingen.  Poeng i serien er tross alt viktigere enn å gå videre i cupen. 


1/8-delsfinale NM Slagenhallen 14. oktober 2020

FLINT TØNSBERG – FANA  18-32  (7-19)

Aurora Aurheim
Mari Finstad Bergum  3
Nora Bugge
Synne Fossheim
Elise Johnsen  4
Malin Lundemo  1
Eline Fagerheim
Elise Vedeler  1
Zaynab Elmrani
Celina Vatne  2
Felicia Celine Tangen
Charlotte Koffeld Iversen
Andrea Varvin Fredriksen  3
Henriette Jarneid  2
Julia Vangen  2
Julianne Drevland Bjørnøe


KAMPUTVIKLING FLINT – FANA

1 omg:  0-2  *  3-3  *  5-7  *  5-15  *  7-19.

2 omg:  9-19  *  9-24  *  14-25  *  15-30  *  18-32.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Elise Johnsen
Midtback:  Mari Finstad Bergum
Høyreback:  Malin Lundemo
Høyrekant:  Henriette Jarneid
Linjespiller:  Synne Fossheim