Flint Tønsberg har åpnet klart best av lagene som rykket opp fra 1. divisjon.  Etter 6 serierunder står laget med tre seire og tre tap og har 6 poeng.  

Lagene som rykket opp sammen med Flint, Larvik og Rælingen, har fortsatt ikke kapret poeng i serien så langt og ligger helt sist.

Etter en flying start på sesongen var forventningene høye foran 1/8-delsfinalen mot Fana på onsdag.  På oddsen var Fana favoritter, men med seriekampen mot Fana for to og en halv uke siden friskt i minne var det mange som hadde Flint som favoritter til å avansere til kvartfinalen. 

Som kjent gikk det ikke sånn og Flint slet med å finne rytmen i angrepsspillet og aggressiviteten manglet i forsvar.

Elise Vedeler. Foto: Ravn Foto


– Jeg opplevde at kampen på onsdag var vanskelig, sier lagets veteran Elise Vedeler. – Jeg kan ikke tenke meg at en eventuell favorittstatus er grunnen til at det ble så tøft for oss denne gangen. Noen ganger har man dårligere kamper enn andre. Er vi ikke 100% så vil vi slite, forklarer hun.


– Man lærer masse fra sånne kamper. Heldigvis for oss var dette NM-kamp sånn at det ikke fikk noe utslag på tabellen. Det betyr ikke at vi ikke ønsket å vinne denne kampen, for det er ingen av oss som kommer i hallen med et annet ønske enn å vinne.


– Vi gir alltid alt, og vi står alltid sammen, understreker hun.

– Det er en del av lagidretten og lagmentaliteten. Det forsvinner ikke selv om man går på en smell. Noen ganger er ikke flyten og rytmen perfekt, det har ingen ting å si for hva man legger i det, både som lag og som enkeltindivid.


Flint Tønsberg har vært gode i sin comebacksesong på øverste nivå i Norge.  Kjennetegnet for laget er et unikt samhold og laget har slått nedenifra og vist at det er fullt mulig å hevde seg også om man spiller i en breddeklubb.

En foreløpig nedtur på onsdag rokker ikke ved hva spillerne har prestert så langt i serien.  Med entusiasme og stor vinnervilje har Flint i tur og orden slått Larvik, Fana og Aker – og på søndag venter en ny utfordring i Slagenhallen;  Rælingen. 


Hva har onsdagens opplevelse gjort med spillerne?

– Det har gitt oss enda mer motivasjon og giv til å slå tilbake. Vi er ikke et lag som legger oss ned i motgang. Vi skal reise oss igjen! sier veteranen.

– Å være en del av et lag handler også om å takle motstand, presiserer Elise.

– Jobben vår frem mot Rælingen blir å kline til på trening, og å møte opp i hallen på søndag med ny energi og krigermentalitet.


– Vi er stolte av laget vårt, hvem vi er og hva vi står for. Som alltid skal dette representere oss. På søndag skal vi være heltente fra start og kline til i samtlige 60 minutter. Rælingen møter et helt annet lag enn det Fana gjorde på onsdag, lover Elise Vedeler.

Foto: Ravn Foto