Flint Tønsberg spilte kamp i Juniorserien mot Gulset i Slagenhallen i går.  Kampen endte med poengdeling 24-24 etter at Julie Dybdahl utliknet da tjue sekunder gjenstod av kampen.  I forrige oppgjør mot Gulset ble det tap 25-18. 

Det så lenge svært så lyst ut for Flint etter en kjempegod førsteomgang hvor både forsvarsspill og angrepsspill klaffet.  Fra 9-8 økte Flint ledelsen og ved pause var stillingen 16-10.

Lagleder hos Gulset, ringreven Terje Andersen oppildnet spillerne sine i pausen og de gikk resolutt til verks og i løpet av kort tid var seksmålsledelsen til hjemmelaget spist opp og Gulset var med i kampen igjen på 17-17.


Spennende avslutning

Gulset ledet 21-19, men Flint spilte meget bra angrepshåndball og utliknet.  Men hver gang Flint kom ajour, kom Skienslaget ett mål foran igjen i neste angrep.

Gulset ledet 22-21, 23-22 og 24-23.  Men denne kampen skulle ikke Flint tape og i lagets siste angrep utliknet altså Julie Dybdahl til 24-24 og uavgjort var berget.

Etter den flotte førsteomgangen følte nok de fleste Flintspillerne skuffelse etter kampen.  Men uavgjort er tross alt bedre enn å tape, og det var en god prestasjon av spillerne hele tiden å utlikne hver gang Gulset kom foran.


Marlin Swift-Johannessen og Jennie Hem Gjerde sa dette etter kampen:


Jennie Hem Gjerde:

– Da vi spilte mot Gulset tidligere i sesongen tapte vi med syv mål.  Så før kampen hadde vi innstilling om at vi ønsket å vinne i Slagenhallen.  Vi måtte bare gi jernet i forsvar, det var det som var hovedtaktikken.  Og så skulle angrepsspillet komme mer av seg selv. 


– Førsteomgang var god.  Vi fikk til et godt forsvarsspill og kom ledelsen og alt fungerte egentlig veldig bra.  Vi spilte hverandre godt opp og spilte mer som et lag enn hva vi har gjort tidligere.  Vi kom til gode sjanser og skjøt på de riktige mulighetene etter at vi fikk litt veiledning fra lagledelsen.  Da mye stemte i forsvar tok vi med oss mye selvtillit i angrep.  Vi var gode til å kjøre etter i ankomsten og fikk noen enkle mål der.

– Jeg tror vi kom inn i andre omgang med litt for høy selvtillit og med følelsen av at dette har vi i boks.  Så viste det seg at vi tok litt for lett på det.  Hovedfokuset vårt var fortsatt forsvar og satse på å få noen enkle mål. Jeg synes vi spilte best da det ble jevnt.  Vi fikk til mye bra selv om det var mer nerve i kampen.

– Da vi lå under så var målet at vi minst skulle klare uavgjort.  Gulset er tøffe å møte så vi må si oss fornøyd med uavgjort resultat. 


Marlin Swift-Johannessen:

– Vi startet så bra og da kampen ble blåst av følte vi at vi hadde tapt siden vi slapp oss så mye ned i andre omgang. Vi kunne dratt seieren i land, men vi ble litt stresset i andre omgang og da gikk det ikke helt vår vei. 

– Vi snakket om i pausen at hvis vi slapp oss ned, så ville Gulset ta oss igjen.  Så vi var alle klar over det, men vi tenkte nok at siden vi hadde en så stor ledelse, ville vi klare det selv om vi spilte på 80%.  Men det holdt jo ikke.

– Forrige gang mot Gulset så spilte vi bra i forsvar da også, men vi klarte å forbedre oss mye mer i forsvar i denne kampen for vi visste mer om spillerne deres, om hvem som var skuddsterke.

– Det er gøy å spille disse kampene i Juniorserien. Vi møter god motstand i så og si Lerøylagene i resten av regionen. 

– Treningshverdagene min består av 3 fellesøkter med 20-årsgjengen pluss egentreninger.  Jeg synes det er et bra tilbud og hvis man gjør det bra på trening får spillere mulighet til å hospitere opp til A-laget. Seriekamp i Juniorserien (J20)

FLINT TØNSBERG – GULSET  24-24  (16-10)

Celina Vatne 8
Aurora Aurheim 6
Julie Dybdahl 5
Marlin Swift-Johannessen 1
Karoline Fahlberg 1
Mia Vik Gabrielsen 1
Emma Roberg Torbergsen 1
Julie Pharo Borg 1
Martine Grip Øvreberg
Kristina Almagro Karlsen
Mina Valleraunet Pettersvold
Adele Iren Westrum Kjølstad
Camilla Martinsen
Jennie Hem Gjerde