Hvordan Zarko har opplevd disse første månedene i Flint med både oppturer og nedturer. Og hvordan blir det å spille i mot Molde på søndag. 

 
Hvordan vil du oppsummere de første månedene som trener i Flint Tønsberg!

– Nå etter litt over to måneder i Flint, føles det like bra som i starten. Jeg har gode mennesker rundt meg, flinke jenter og har et godt samarbeid med Marianne Iversen. Fra et sportslig synspunkt er det en prosess, og vi som er involvert hver dag i den prosessen ser kanskje ikke best endringene og utviklingen. Men jeg håper vi går i riktig retning.


Du har trent mye gutter/herrer tidligere. Er det forskjeller på å trene gutter og trene jenter?

-Vi snakker om vanlig jenter og gutter, men jentene mine er unike, hehehe.  Jo, det er forskjell i mange ting, men jeg tror vi samarbeider ganske bra, vi er blitt vant til hverandre.  Selvfølgelig tenker jeg noen ganger: «Den som kan lede et kvinnelag kan lett lede et land også.»  Det blir utfordringer hit og dit, men jeg er veldig glad i dem alle sammen.

Foto: Ravn Foto


Hvordan var det å oppleve seierne over Larvik, Fana og Aker?

-Seier er den mest kaloririke maten for motivasjon for min del. Vi var energiske, målbevisste og engasjerte i de kampene – ekte krigere. Men jentene var også kloke. Vi ble veldig glade, men vi vet at en seier gjelder ikke fra mandag. Da starter jobb og jakt for nye poeng. For å vinne kamper i REMA 1000-ligaen trenger vi å ha mange segmenter på plass. Vi jobber hver dag for det fordi vi vet hva slags følelse vi får etter en seier.


Si litt om hvordan dere opplevde kampene i forrige uke med tap mot Fana og Rælingen.

-Jeg er utrolig dårlig taper. Man lærer av et tap, men jeg vil gjerne lære av tap fra mine motstandere, ikke av egen. Mot Fana i NM var en dårlig dag, men mot Rælingen vi tapte mot oss selv. Jeg hadde en «sleepless night» og på mandag på samme måte som etter seierne, ny jobb for å fikse tingene som kan bli bedre. Vi fikk gleden tilbake, har trent bra og ser fram til nye kamper.Hvor fornøyd er du med hva dere gjorde i angrep i kampene mot Fana og Rælingen?

-Jeg er en trener som er veldig opptatt av forsvar, men kan ikke si at vi har glemt å trene angrep selv om ser sånn ut noen ganger. Vi har definitivt potensiale for å score mer enn 23,7 mål per kamp. Det er småting som må komme på plass og vi blir mye bedre i angrep. Samtidig regner en at et angrep starter fra moment vi vinner ball, så vårt kontrings- og ankomstspill kan bli og blir bedre.

Foto: Ravn FotoEr det noe dere ønsker å gjøre annerledes fremover?

-Siden spillerne gjør tingene jeg sier, og står lojale så jeg står fullt ansvarlig for resultatene. Det er en fantastisk, talententfull gjeng som har en spennende vei foran seg. Vi kommer ikke til å revurdere etter hvert tap, men justere tingene og ser hvor vi kan blir bedre. Når du nevnte angrep så vi at vi ikke hadde balltempo og flyt i angrep mot Rælingen, vi var svake i duellene og statiske uten ball. Men det er ikke vår signatur, jeg tror det er noe vi klarer mye bedre.Hva tenker du om å møte Molde?

-Molde er et godt lag, med en god og erfaren trener. Vi blir igjen underdogs, men med et stort motiv for å rydde opp etter de to siste kampene. Vi kommer til å krige i 60 minutter der. Og når vi kriger… da er alt mulig . For oss som et ungt lag passer det bedre når vi er ikke favoritter. Sånn er det akkurat mot Molde nå.  Innsats kan jeg garantere, kjenner mine spillere en stund nå. Jeg blir fornøyd hvis vi i denne kampen vinner respekt av motstander.