Flint Tønsberg møtte i kveld laget som har uttalt at de skal ta bronse i årets serie.  Molde har et mannskap proppfullt med stjernespillere og Flint ga hjemmelaget periodevis god kamp.  Men litt for mange bomskudd og tekniske feil gjorde at Molde kunne juble for en sjumålsseier.

Molde valgte å la søstrene Mona Obaidli og Anniken Obaidli sitte fra start.  Og når de kan erstatte disse to spillerne med Emilie Christensen og Melanie Bak, så forstår man at det ikke bare er prat det med medalje.  De har mannskap til å kjempe i toppen også.

Molde tok tidlig føringen 7-3, men da begynte Zaynab Elmrani å redde det som kom av skudd og Andrea Varvin Fredriksen og Mari Finstad Bergum viste målteft.  Snart var stillingen 7-7!


Også på 9-9 etter 21 minutter hadde Flint kontakt. 

Men da tenkte Moldetrener Tor Odvar Moen det kunne være lurt å slippe til Anniken Obaidli.  Hun har vært sesongens beste spiller i REMA 1000-ligaen så langt og med henne på banen fikk Molde virkelig fart på angrepsspillet og gikk til pause med ledelse 16-11.


I andre omgang fortsatte hjemmelaget å dominere kampen og ledet med elleve mål da ti minutter gjenstod.  28-17.  Resten av omgangen benyttet Flint til å pynte på resultatet og var nær å tape «kun» med 5 mål.  Det ble bom på Flints siste forsøk i kampen, og i stedet for resultat 31-26, endte kampen 32-25 da Molde scoret noen sekunder før slutt.

Det endte med et klart tap, men det er likevel mye i kampen som Zarko og spillerne kan ta med seg videre.  Først og fremst var laget til å kjenne igjen fra tidligere i år!  Med besluttsomhet i angrep hvor spillerne stod på i sammen. 

Det er god øving å møte en så god motstander som Molde.  Foreløpig er det et hakk opp.  Men med litt færre bomskudd og med litt mer kontroll på Anniken Obaidli, så kan returoppgjøret i Slagenhallen etter jul bli straks mye jevnere enn i kveld. 

Foto: Ravn Foto

Felicia Celine Tangen var i startoppstillingen for Flint Tønsberg for første gang denne sesongen.  Hun sa dette om kampen:

– Det var veldig gøy å få beskjed om at jeg skulle starte kampen i dag.  Zarko gir meg tillit.  Jeg var litt nervøs, men det gikk over raskt da kampen kom i gang.

– I første omgang holder vi det jevnt med Molde lenge.  Vi kjemper på og er tett opp til dem.  I starten av andre omgang så vet jeg ikke helt hva som skjer, da er vi ikke med i det hele tatt.  I tillegg setter vi ikke sjansene vi får, så det blir stor forskjell i målprotokollen. 

– Det var veldig viktig for oss at vi kom tilbake igjen mot slutten av kampen.  Vi fikk mange gode sjanser og da Andrea Varvin Fredriksen kom ut på backen så var hun flink til å utfordre.  Hun skaffet enten straffe eller mål, som var viktig så vi klarte å ta igjen en del mål. 

– Det er alltid kjipt å tape, men nå ser vi frem mot de neste kampene hvor alt kan skje.  Nå skal vi spise på Egon og det er en ganske god stemning i gjengen her nå, selv om vi har tapt. Vi satt igjen med en bedre følelse etter denne kampen enn kampene vi spilte i forrige uke. Seriekamp REMA 1000-ligaen 25. oktober 2020

MOLDE – FLINT TØNSBERG  32-25  (16-11)

Mari Finstad Bergum  7
Synne Fossheim  1
Malin Lundemo  3
Eline Fagerheim
Elise Vedeler  3
Zaynab Elmrani
Celina Vatne  1
Felicia Celine Tangen  1
Charlotte Koffeld Iversen
Andrea Varvin Fredriksen  7
Julia Vangen   2
Julianne Bjørnøe


KAMPUTVIKLING MOLDE – FLINT

1 omg:  4-1  *  5-2  *  7-3  *  7-7  *  9-9  *  16-11

2 omg:  19-11  *  26-16  *  30-23  *  32-25.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Mari Finstad Bergum
Midtback:  Malin Lundemo
Høyreback:  Felicia Celine Tangen
Høyrekant:  Charlotte Koffeld Iversen
Linjespiller:  Synne Fossheim