Flint Tønsberg var oppe imot Norges nest beste lag i dag.  Og glød, tæl og innsats var der gjennom hele kampen.  Og i etablert forsvar viste Flintjentene at de ikke er enkle å skubbes på.

Men det ble altfor mange skuddbom og tekniske feil til å kunne håpe på poeng mot Storhamar.

Totalt ble det 30 skuddbom og 14 tekniske feil.  Det ga Storhamar 44 muligheter til å kjøre etter og dra ytterligere i fra i målprotokollen.

Men likevel var kampen relativt jevn en god stund og da Henriette Jarneid satte inn Flints 14. scoring etter 16 minutter av andre omgang, var stillingen 14-20.  Kun seks mål bak altså.

Men så blir det bare en scoring til fra Flint de siste 14 minuttene.  Og det ødela dessverre muligheten til et godt resultat.


Mye positivt tross alt

Men det er også viktig å se det positive i en kamp selv om en taper med en del mål.

Målvaktsspillet til Eline Fagerheim og Zaynab Elmrani er veldig bra.  16 redninger totalt.

Etablert forsvar er veldig bra.  De gangene Flint er tilbake i forsvar og ikke lar Storhamar utnytte sitt hurtige ankomstspill har spillerne god kontroll bakover.

Og innsatsen og viljen til å gå inn i hundre i alle duellene var der gjennom hele kampen.

Det er en god begynnelse til å skape noe som skal gi mange poeng etter jul.
Så har Zarko og Marianne og spillerne hele november og desember på seg til å bli bedre i det å sette ballen i mål.


Ligger på 8. plass

Med forskjellig kampantall ligger nå Flint Tønsberg på åttende plass – som er den siste trygge plassen.  Og har 6 poeng.

Larvik ligger helt sist med 1 poeng, mens Oppsal er nest sist med 2 poeng.  Disse ligger på direkte nedrykk som situasjonen er nå. 

Så ingen grunn til å smartmale situasjonen.  Flint Tønsberg har startet sesongen godt, selv om det har buttet litt imot angrepsmessig i det siste, er tabellplasseringen mer enn godkjent så langt.


Julia Vangen og Elise Vedeler sa dette etter kampen:


JULIA VANGEN

– Jeg synes det er bedre enn mot Rælingen sist og mot Fana i cupen, jeg synes det.  Og vi møter et bedre lag også i dag.  Men vi scorer ikke nok mål. 

– Etablert forsvar er til tider mye bedre enn hva det har vært tidligere.  Spesielt i første omgang og andre halvdel av andre omgang, synes jeg.  Så det er ikke der vi sliter.  Vi taper kampen på at vi får mange kontramål imot.  Så vi må fortsette å finne ut av angrepsspillet vårt. 

– Nok en gang blir motstanderens målvakt kåret til banens beste mot oss, det synes jeg ikke noe særlig om.  Så vi må jobbe med angrep på trening.

– Når det gjelder guts og innsats er det alltid litt å gå på, men jeg synes det er bedre i dag enn det har vært i de siste matchene.  Vi startet andre omgang med mye energi.


ELISE VEDELER

– Som Julia sa kommer vi ut fra garderoben etter pausen med masse energi og spiser oss innpå.  Vi setter noen baller i mål og står bra etablert bakover stort sett gjennom hele kampen, men slipper litt opp på slutten.

– Vi scorer ti mål i andre omgang, fem i første.  Vi må hjem og trene på å sette ballen i mål.  Det som er veldig positivt i dag er at vi kommer til gode skuddsjanser.  Flyten begynner å komme, det neste nå er å sette ballen i mål, så hadde vi spilt mye jevnere i dag. 

– Vi står på hver dag på trening og ingen kan si noe på at vi vil, vi jobber hardt, og det kommer til å slippe og jeg håper det skjer så fort som mulig. Seriekamp REMA 1000-ligaen 1. november 2020

FLINT TØNSBERG – STORHAMAR HÅNDBALL ELITE  15-29  (5-12)

Mari Finstad Bergum  6
Julia Vangen  3
Malin Lundemo  2
Henriette Jarneid  2
Elise Vedeler  1
Celina Vatne  1
Synne Fossheim
Karoline Fahlberg
Eline Fagerheim
Zaynab Elmrani
Felicia Celine Tangen
Charlotte Koffeld Iversen
Andrea Varvin Fredriksen
Julianne Drevland Bjørnøe


KAMPUTVIKLING FLINT – STORHAMAR

1 omg:  1-2  *  1-7  *  3-7  *  3-12  *  5-12

2 omg:  6-12  *  9-14  *  10-18  *  14-20  *  15-23  *  15-29


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Andrea Varvin Fredriksen
Venstreback:  Elise Vedeler
Midtback:  Mari Finstad Bergum
Høyreback:  Malin Lundemo / Julia Vangen (forsvar)
Høyrekant:  Henriette Jarneid
Linjespiller:  Synne Fossheim