Venstrekant Nora Bugge (20) har opplevd et trøblete år med flere småskader, en strekkskade og problemer med kneet som har holdt henne ut i flere kamper. 


Har tøyd grensene

– Jeg har slitt med kneet siden februar.  Før det var jeg ute med en strekkskade. Jeg har kanskje tøyd grensene litt for langt og gått for lenge med smerter, sier hun ettertenksomt. 

– I sommerferien gikk det veldig bra og jeg hadde lite vondt, men i den perioden hadde vi heller ikke noe håndball, så det var nok årsaken til det.  Da tenkte jeg at alt er greit igjen og da vi fikk trene igjen etter koronaperioden, så tok det ikke lang tid før smerten var tilbake. 


Problemer med kneet og hamstringen

Nora har vært med på noen seriekamper og spilte også 3. rundekampen mot Reistad.  Men så forsvant hun ut av lagoppstillingen igjen.

– Det har vært både kneet og hamstringen sin skyld.  Nå valgte jeg sammen med fysioen å ta tre uker helt fri fra håndball hvor jeg har fått trent meg opp fysisk på lårmuskulaturen, så kneet skal tåle mer.  På torsdag skal jeg prøve meg på håndballtrening igjen, smiler hun.

– Hvis jeg bare hadde fortsatt uten å ta denne pausen, hadde senen som er betent blitt verre og verre.  Jeg har fått påvist jumpers knee og en rift i patellasenen.  Så hvis jeg hadde fortsatt å trene håndball med den riften, kunne jeg gått på en smell.

– Vi har en god lagfysio som følger oss opp.  Hun er i hallen på trening en gang i uka og er med på kamper, så hun har laget en plan for meg hva jeg skulle gjøre i disse ukene. 


Har påvirket prestasjonene

– Jeg har både trent og spilt mens jeg har hatt skaden i kneet og på treningene har jeg vært med bare 50% av tida på grunn av at jeg har hatt vondt. 

– Og det har påvirket meg i kamp også, at jeg ikke har kjørt fulle treninger på en stund.  Jeg har rett og slett ikke følt at jeg er 100%.  Jeg har vært preget av skader i et helt år nå, og det er kjedelig. 


Være tilbake i januar

– Den perioden nå i november og desember frem til serien starter igjen i januar, skal jeg bruke veldig godt.  Og ikke tøye noen grenser og bruke disse månedene som en rehabiliteringsperiode. Komme meg i form igjen og få tilbake godfølelsen, sier hun. 

– I januar håper jeg å kunne fremstå igjen som en stabil kantspiller.  Noe jeg vet jeg kan være, men som jeg ikke har bevist i år.  Og bidra godt i forsvar, kontra og i angrep.  Det har vært veldig trist å være vekk fra laget, når det gjelder kamp og treninger. 

– Men jeg er ved godt mot!  Det er klart det er perioder hvor man ikke tenker positivt, men nå er jeg optimistisk og tenker bare positive tanker og er veldig klar for å komme tilbake.  Jeg er veldig gira!