Andrea Varvin Fredriksen (19) kom til Flint Tønsberg som 13-åring og allerede som 14-åring begynte hun å hospitere opp til A-laget da Pål Oldrup Jensen var hovedtrener.  Hun fikk sin debut på A-laget som 16-åring, da Flint spilte i 2. divisjon.  Så Andrea har vært med hele reisen fra 2. divisjon til spill i REMA 1000-ligaen.

I høst har Andrea, til tross for at hun er debutant på øverste nivå i Norge, vært en av bærebjelkene i Flints comeback i eliteserien.  Hun har scoret nest flest mål for Flint så langt.  I kampen mot Molde på bortebane, eksempelvis, hadde hun 7 scoringer fra sin venstrekant.


Hvordan klarer hun å fremstå så selvsikker og trygg som 19-årig debutant?

– Vi trener masse, og det fører til at jeg blir trygg på det jeg skal gjøre.  Jeg føler meg trygg på trening og at jeg er god nok til å spille på det nivået vi er på nå og da kommer ikke nervene, forklarer Andrea. 

– Så det er godt forarbeid og selvfølgelig gode lagvenninner som løfter meg opp. Jeg får selvtillit av det jeg presterer på trening og jeg er ikke redd for å gjøre feil.  Det tror jeg er viktig. 

– Jeg er fra Tønsberg og det gjør noe med tryggheten at jeg spiller i en toppklubb i hjembyen min. 

– Jeg er kjempefornøyd med spillere og trenere, vi har et kjempegodt miljø.  Alle rundt klubben gjør også en kjempejobb, det er motiverende.  Bare det når vi kommer i hallen, hvor folk er i gang med å rigge tribuner og sette på reklame på banen – det gir så god stemning, sier hun.  


Venstrekant og høyreback

Andrea spilte mye venstrekant i 1. divisjon i fjor da Nora Bugge var skadet.  Og spilte også kant i oppkjøringen.  Men i serieåpningen mot Fredrikstad måtte hun bidra som høyre bakspiller på grunn av skader.

– Jeg spilte og trente på venstrekant i siste halvdel av forrige sesong. Ellers i karrieren har jeg spilt mest midtback og venstreback, sier hun. Jeg hadde bare trent som høyre bakspiller et par uker så jeg følte jeg var litt rusten da jeg kom på banen i Kongstenhallen i serieåpningen, men det gikk jo bra. 

– Det blir litt sånn at jeg blir plassert der det trengs, og det synes jeg er helt ok.  Det er veldig gøy å spille kant, men jeg er nok tryggest som bakspiller siden det er der jeg har spilt lengst, innrømmer hun.

– Akkurat i debuten i REMA 1000-ligaen mot Fredrikstad var jeg spent, men jeg pleier aldri være så veldig nervøs foran kamper, jeg gleder meg mest. 


Blir bedre selv

– Det jeg synes er mest gøy denne sesongen er det høye nivået i forhold til hva jeg har opplevd før. Det er veldig gøy at vi møter så mange gode spillere.  Da blir man bedre selv. 


Sjukt gøy

– I de kampene vi har vunnet har vi vært gode på å ha flyt i spillet, vi har stått bra i forsvar og vi har skudd fra alle posisjoner.  Da har vi fått rullet ut til kant og innspill til linje og har fremstått som et lag, oppsummerer Andrea. 

– I de kampene var det helt sjukt gøy å spille.  Jeg har aldri spilt i REMA 1000-ligaen før og var spent på hvordan vi som nyopprykket lag ville klare oss mot de andre lagene.  At vi har klart å vinne mot Larvik, Fana og Aker, det er utrolig gøy. 

– Jeg er imponert over de seirene vi har tatt, de var viktige, samtidig som jeg er skuffet over de kampene hvor vi har underprestert.  Men mange gode prestasjoner av spillerne våre og jeg synes vi har vist mye bra håndball. 


De kan grue seg!

– Jo det der absolutt mulig å ta flere poeng, understreker Andrea.  Vi er et godt lag, så vi kan absolutt overraske i kampene som kommer.  Jeg gleder meg masse til kampen mot Tertnes på onsdag.  Det er siste kamp før jul og det er ingenting å spare på. De kan grue seg for vi kommer til å trøkke til i den kampen, smiler Flints talentfulle 19-åring lurt.