På onsdag spiller Flint Tønsberg årets siste kamp i REMA 1000-ligaen.  Da blir det tur til Bergen og møte med Tertnes, som ligger på femteplass med ni poeng, mens Flint har seks poeng og ligger på niendeplass.


Trøblete høst

Tertnes angrer sannsynligvis på beslutningen de gjorde tidligere i høst om å spille europacupkamper i Romania.  Som kjent ble de slått ut og da de kom tilbake til Norge ble det påvist koronasmitte hos fem av spillerne.  Disse spillerne måtte i karantene.

Tertnes spilte både 1/8-delsfinalen i NM mot Grane og kvartfinalen mot Fana uten disse fem spillerne.  Det ble tap mot Fana for første gang i historien. Deretter ble det tap mot Molde og Storhamar og sjansen for å ta bronsemedaljer er kraftig redusert. 

I tillegg har laget vært uheldige med skader.  Mot Storhamar røk Josefine Intelhus korsbåndet.  Det samme gjorde Linn Gossé i kampen mot Rælingen sist onsdag.  I den kampen spilte ikke playmakeren Madeleine Hilby, om hun blir med mot Flint er usikkert.  I tillegg er Hermine Auberg ute med skade i håndleddet. 


Så det har vært en mareritt-høst for Tertnes så langt.


Flint Tønsberg får muligens aldri en større mulighet til å vinne i Bergen enn det de har nå.

Flint er fortsatt underdogs og har et perfekt utgangspunkt i så måte.  Og har spillerne virkelig tro på seier i Åsane Arena på onsdag, så skal Flint være med å kjempe om de to poengene.


Julia Vangen

Linjespiller Julia Vangen har tro på at det er mulig å klå Tertnes.  Hun sier dette to dager før kampen i Bergen:

– Vi har trent godt siden vi møtte Storhamar 1. november.  Vi har trent masse og har hatt mye løp med ball og har både fått trent forsvar og angrep.  Det har vært bra trøkk på trening og vi har også fått ekstra tid til styrketrening i denne perioden.

– Vi har hatt mange treninger sammen etter den siste seriekampen – og med alle spillerne tilgjengelig.  Vi har også hatt med J20-spillere så vi har vært mange på trening, så har vi fått kjørt med to lag. 

– Vi skal ha samme forsvarsspillet vi hadde til tider mot Storhamar og gjøre de dårlige periodene kortere og skal vi gi enda mer for å få den ballen i mål.

– I kampen mot Tertnes har vi alle muligheter!  Vi ønsker å avslutte høstsesongen med stil.  Det er kjipt for de å ha skader på sentrale spillere, men det gjør at vi nok har enda større muligheter til å ta to poeng!  Vi er best i underdogsrollen, og vi er vel det nå også.