Etter å ha slitt med prolaps over en periode og vært helt helt ute av trening noen uker i høst, er nå Mia Leikvold Trapnes (18) tilbake og trener for fullt igjen.

Mia flyttet fra Stjørdal til Tønsberg som 15-åring i 2018 for å gå på Wang Toppidrett.  Og spiller nå sin tredje sesong i Flintdrakta.  Hun debuterte på A-laget i februar 2020 da hun fikk spilletid mot Førde. 

Mia er midtback, men spilte høyrekant i debutkampen på A-laget.

Mia Leikvold Trapnes og Mia Vik Gabrielsen avgjorde treningskampen mot Larvik fra hver sin kant.
Foto: Trond Sørøy


Høyrekant spilte hun også i treningskampen for A-laget mot Larvik i august.  Den kampen vant Flint 24-21 og Mia var med å avgjøre kampen med fire scoringer. 
I intervjuet etter den kampen sa Mia:

– Jeg spilte noen kamper på høyrekant i fjor i 1. divisjon, da det var mange skader.  Så jeg er ikke helt ukjent med å spille der.  Jeg trente også på den posisjonen på treninger i fjor.  Når jeg først fikk muligheten i dag så bestemte jeg meg for å gjøre det så godt jeg kan.  Jeg kom til veldig fine muligheter og det var sykt deilig at avslutningene gikk i mål.


Flyttet som 15-åring

– Jeg kom til Tønsberg i 2018, da jeg begynte på videregående.  Jeg ønsket å flytte og satse håndball, så da kikket jeg på skoler.  Jeg kjente Malin Lundemo fra før og hun gikk på Wang Oslo, så det var på den måten jeg fikk høre om Wang.  Jeg så at Wang Tønsberg hadde gode trenere og klubben Flint så veldig bra ut.  Det var egentlig det som gjorde at jeg valgte Flint Tønsberg.  

– Det var mye inntrykk i starten da kom hit, men jeg trivdes samme måneden jeg kom. Helt siden starten da jeg kom har jeg blitt tatt imot veldig bra.  Det er bra folk her og gode treninger.  Jeg trives veldig godt.  Da jeg flyttet hit, bodde jeg og Aurora Aurheim i sammen.  Så flyttet vi sammen med Celina Vatne og nå bor jeg og Celina i sammen.   Aurora, Celina og jeg flyttet til Tønsberg samtidig, så det var bra at det var oss jentene i lag, vi som akkurat hadde flyttet til Tønsberg, forteller Mia.    


Debuterte mot Vipers

Mia Leikvold Trapnes var med i troppen i serieåpningen mot Fredrikstad, men fikk ikke spilletid i den kampen.  Men i hjemmeoppgjøret mot Vipers Kristiansand fikk hun spilletid og fikk sin debut i REMA 1000-ligaen.

– Det var litt surrealistisk egentlig å spille mot Vipers, smiler 18-åringen.  – Det var jo mange av forbildene jeg spilte imot.  Samtidig var det sånn at jeg ikke måtte tenke på det da jeg var ute på banen.  Det er en vanlig kamp, selv om det ikke var det for meg. 

– Jeg stod høyrekant, en posisjon jeg har blitt satt en del på A-laget.  Jeg synes det var en bra opplevelse å debutere, det synes jeg.  Jeg er litt potet i laget og blir plassert rundt på spillerposisjoner. 


Prolaps

Etter flere uker med smerter ble det konstatert at Mia har prolaps.  Hun ble da tatt ut av vanlig håndballtrening og har trent fysisk en periode i høst.

– I sommer og høst ble jeg ikke så påvirket på banen av den prolapsen, men mer i hverdagslivet, forklarer hun.  – Når jeg satt, så kjente jeg på strålinger og mot slutten av september ble det verre. 

– Da jeg tok MR fikk vi svar om at det var prolaps.  Jeg hadde slitt på treningene med at jeg hadde vondt i korsryggen.  Så derfor var jeg ute av trening i 2 måneder. Det er sånn med prolaps at det går opp og ned, men for fjorten dager siden kjente jeg bedring og nå har jeg ingen smerter når jeg spiller lenger. 

– Jeg har trent fysisk, prolaps-øvelser som jeg kaller det.  Vært mye kjerne og rygg, jeg har gjort alle øvelser som ikke har gjort vondt, det var det jeg fikk beskjed om.  Har også vært med litt på kastøvelser.  Jeg har holdt motet opp og fikk bra oppføling av et bra støtteapparat i laget, så det gikk ganske fint synes jeg. 

– Jeg har vært med mer og mer de siste ukene og så har jeg vært med 100% på treninger siden i forrige uke.  Så det går mye bedre nå, nå er jeg med på alt som er.


Digg å være tilbake

– Fokuset mitt er å gjøre det bra på trening.  Jeg merker at jeg har vært ute et par måneder, men ellers synes jeg det går fint.  Det er veldig digg og artig å være tilbake!

– Jeg trives godt i Flint, det er artige jenter å spille på lag med.  Det er godt å komme på trening med jentene, det er god stemning.  Og så vet jeg at alle er der av en grunn, og det er for å bli bedre håndballspillere, sier Mia Leikvold Trapnes avslutningsvis.