Flint Tønsberg har sikret seg underskriften til Merlinda Qorraj (19).  Hun er i opptrening etter korsbåndskade, men ventes å kunne bidra på banen tidlig i 2021.

Merlinda er 2001-modell og har tidligere spilt for klubbene Kristiansand, Våg og Grane Arendal.
Hun kan bekle alle bakspillerposisjonene og er en god gjennombruddsspiller samtidig som hun har et godt distanseskudd.  Merlinda scoret 92 mål i 1. divisjon for Grane på 19 kamper i fjorårssesongen.

Merlinda fikk sin debut for Flint i dagens treningskamp mot Vipers.  Hun var dog kun innpå for å ta en 7-meter, som hun scoret på.  Merlinda trenger litt mer håndballtrening før hun kan være med mer på banen.   Vipers vant for øvrig kampen 29-26.


Røk korsbåndet

– Jeg røk korsbåndet 1. mars 2020, i kampen mot Larvik, forteller Merlinda Qorraj. – Det var veldig tungt, og jeg ville ikke helt innse at jeg hadde røket noe. Så etter 10 minutter på sidelinja prøvde jeg å løpe. Men fikk fort beskjed om at kampen var over for min del. Da jeg fikk beskjed om at det var korsbåndet ble jeg ekstremt lei meg. Også fordi jeg følte at jeg var i en god flyt. Korsbåndskade er en skade alle håndballspillere frykter. I begynnelsen trodde jeg ikke helt på det. Jeg hadde et lite håp om at legene hadde tatt feil. Men jeg skjønte etterhvert alvoret.

– Heldigvis hadde jeg gode folk rundt meg som hjalp meg med å motivere og støtte meg gjennom denne vanskelige perioden. Det ble lagt ned en god plan. Og jeg har fått god oppfølging av fysio. Jeg fikk raskt operasjon og var i gang med opptreningen like etter.

– Perioden rett etter operasjonen har vært tøff samtidig som det har gått ekstremt fort. Opptrening etter en sånn skade krever mye fordi du er vant til å trene med laget, være med jentene på parketten mens nå ble jeg satt helt på sidelinja. Da måtte jeg jobbe mye med seg selv og ikke minst tenke positivt samtidig som jeg måtte se framover. Det har vært noen tøffe måneder. Heldigvis har jeg hatt ekstremt god støtte fra pappa og mamma som har stilt opp på hver trening og vært der når jeg har trengt det.


Hvordan har opptreningen vært?

– Opptreningen har gått veldig bra, jeg har hatt et bra opplegg med god oppfølging. Og ikke minst hatt veldig gode folk rundt meg, Som har hjulpet veldig. Jeg har hatt en god opptrening der alt har gått som det skal, og vært veldig heldig med lite hevelse og vondt. Det har gitt meg en fordel slik at jeg har kunne trene mer og pushe mer.

– Jeg er ikke helt klar for kamper enda. Jeg er i en opptrappingsfase hvor jeg må se hvordan kneet reagerer på mer og mer spill på banen.


Hvordan ble Flint aktuell?

– Flint ble aktuelt veldig kjapt fordi det er en seriøs klubb som ønsker å satse høyt på unge spillere, sier hun.


Har spilt med Eline og Julia tidligere

Merlinda har tidligere spilt sammen med Eline Fagerheim i Våg og med Julia Vangen i Grane Arendal.  I tillegg kjenner hun også litt til Celina Vatne, som har en fortid fra Grane.  Hun forteller at det betyr mye for henne at hun kjenner noen på laget fra før og at hun gleder seg mye til å spille med Eline og Julia igjen.

– Flint er en herlig gjeng, de tok meg veldig godt imot. Jeg gleder meg til fortsettelsen, smiler 19-åringen.

– Jeg ser frem til å spille i REMA 1000-ligaen. Det blir veldig gøy, jeg gleder meg til å komme igang og spille håndball igjen og til å bli bedre kjent med jentene på laget. Og så ser jeg frem til å bidra med fart, vinnervilje, assist og scoringer, avslutter Flints nyervervelse.