03-kullet er en gyllen årgang i Flint og Felicia Celine Tangen (17) er en av mange spillere født i 2003 som har fått tillit på A-laget i høst.  Hun har spilt 9 kamper i REMA 1000-ligaen og 2 kamper i NM.  Totalt har hun scoret 8 mål.

Men det å overvinne nervene er ikke alltid så greit.

– Jeg prøver å få kontroll på nervene og etter kampene tenker på hva jeg kunne ha gjort i de ulike situasjonene hvor jeg vurderte feil, forteller Felicia.  – Jeg ser også på kamper jeg har spilt, så jeg kan lære.

– Noen ganger føler jeg at jeg er trygg når jeg spiller, mens i andre kamper føler jeg at jeg ikke får til noe og da går det dårlig, sier hun oppriktig.

– Det har vært stas å være en del av A-laget i høst.  Jeg har fått mange utfordringer og prestasjonene mine har variert.  Det har vært utfordrende, men gøy.  Det har i perioder vært litt tungt, det er et høyere nivå enn hva jeg er vant til og mye mer press.  Jeg skal egentlig ikke tenke på at det er press, men jeg tenker på det.  Da får jeg litt høye skuldre, innrømmer hun.


Super kamp mot Fana!

Det kan være tøft for en 17-åring å hevde seg i REMA 1000-ligaen i kamp mot noen av Norges beste spillere.  Men spesielt i en kamp gikk alt på skinner for Felicia Celine Tangen.  Da var hun fenomenalt god fra sin posisjon på høyrebacken.  I kampen mot Fana styrte Bergensklubben første omgang, før Flint kom tilbake i andre omgang og vant kampen. 

Felicia lyser opp når Fana-kampen blir nevnt.  – Ja! Det var en morsom kamp å spille, sprudler hun.  – Det var gøy at vi klarte å snu kampen og da jeg spilte, tenkte jeg ikke så mye.  Så da gikk det av seg selv.  Alt fungerte, det var trygt å spille og jeg følte ikke noe press.  Det var ikke noe publikum heller, så jeg følte det var som en trening. 

Foto: Ravn Foto


Bor med lagvenninner

Felicia spiller sin andre sesong i Flint, etter at hun spilte for Sarpsborg under oppveksten.  Hun flyttet som 16-åring etter ungdomsskolen for å gå på Wang Toppidrett i Tønsberg og spille for Flint.  Det første året bodde hun sammen med Sanne Løkka Hagen og Charlotte Koffeld Iversen.  Dette året har også Marthe Hovde flyttet inn.

– Det er veldig fint å bo i sammen med lagvenninner.  Vi hjelper hverandre både på skolen og med håndballen.  Det er trygt å ha noen man kjenner rundt seg hele tiden, sier hun takknemlig.

– Jeg har trent med A-laget fast siden i sommer, men har vært en liten periode på rekrutt også.  Jeg har spilt 2 kamper med J20, og det var veldig fint, alle tok meg godt imot.  Det var veldig enkelt å komme inn i gruppa, jeg kjente igjen trekkene vi hadde fra tidligere på 03-laget.  Det er mange fra 03 som er med på rekrutt, og de kjenner jeg godt.


Hva er dine styrker på banen?

– Det må være forsvar og gjennombrudd mellom ener og toer.  Jeg får til å flytte beina og ser for meg hva spilleren foran meg kommer til å gjøre. Selv om jeg er litt mindre så tar jeg i alt jeg kan. 


Trives som høyreback

– Det er gøy å spille i REMA 1000-ligaen.  Jeg synes det alltid er litt skummelt i starten, men nervøsiteten har blitt mindre for hver kamp jeg har spilt.  Jeg er egentlig midtback, men jeg trives godt som høyreback, hvor jeg som oftest blir plassert når jeg spiller for A-laget. Det går veldig fint, jeg spiller der jeg får beskjed om, det er null stress for meg.  Og jeg synes det er gøy å spille høyreback, understreker hun.

– Jeg tror vi kommer til å holde plassen i REMA 1000-ligaen.  Vi vet vi må vinne noen flere kamper og alle er innstilt på det.  Det er ingen som har lyst til å tape kamper, vi kommer til å jobbe hardt fremover.  Jeg er optimist! avslutter 17-åringen.