Året 2020 er snart omme. Vi kan se tilbake på et begivenhetsrikt år som dessverre ble preget av et virus som rammet hardt. Et virus vi raskt lærte navnet på – Korona. Eller mer medisinsk riktig, -Covid-19.

Fram til 12 mars lå vi på en fin 2. plass i 1. divisjon. Hjemmekampen mot Larvik HK gjenstod og ville sendt oss til topps i nest øverste divisjon. Da Statsministeren kunngjorde tiltakene mot Korona 12 mars så resulterte dette i at 1 divisjon ble avsluttet og Flint rykket direkte opp i Rema 1000 ligaen. Kampen mot Larvik HK i Tønsberghallen gikk vi glipp av.

Oppstarten til sesongen ble preget av treningsnekt og permittering av spillere og trenere. Korona rammet også håndballen. Denne situasjonen varte helt fram til midten av mai. Trenerparet Marianne Iversen og Tonje Larsen tok da fatt på jobben med å gjøre det unge laget klart for Elite serien. Samtidig skulle myndighetenes og NHF sine retningslinjer følges. Arbeidsvilkårene var langt fra enkle.

Mens trenerne tok seg av det sportslige så utspant det seg samtidig en kamp om Flint sin framtid på en helt annen arena. Heldigvis ga kommunens politikere sin støtte i midten av juni til at Stiftelsen Flinthallen kunne bygge en helt ny arena rett nord for Slagenhallen. Hans Erik Stormoen og resten av Stiftelsen fikk det nå travelt. En privat finansiert idrettshall til 65 millioner skulle stå ferdig til 1 februar.

Før sommerferien kom en lite beleilig, men svært så hyggelig overraskelse. Tonje Larsen var ønsket som assistent til Thorir Hergeirsson på landslaget. Mange stener ble snudd for å støtte Tonje i denne muligheten. Løsningen ble en blid trener ved navn Zarko. I august var han klar på parketten og Tonje ble landslagsassistent på heltid.

Mens byggingen av ny Flinthall hadde startet så skulle vi ut i årets første eliteseriekamp. Med mange spillere på skadelisten ble det et klart tap 31-22 borte mot Fredrikstad. I neste kamp ventet selveste Vipers i Slagenhallen. Selv ikke hjemmebane skapte håp om seier. Da skulle det skjedd et lite mirakel. Mirakelet skjedde ikke og vi gikk av banen med tap 21-36. 

13 September skulle vi endelig møte Larvik HK. Kampen vi ikke fikk spilt i 1 divisjon p.g.a. Korona. Med 200 på tribunen så dro vi i land vår første seier i Eliteserien. Måltavla viste 22-18 til hjemmelaget etter 60 minutter. En viktig seier som gjorde bra for «selvfølelsen».

27 September fikk vi besøk av Fana. En kamp som ble spilt uten tilskuere. Vi hadde fortsatt kun 2 poeng. I denne kampen skjedde det uventede. Fra å ligge under med 3-4 mål så puttet vi 7 ganger før Fana igjen fant veien til nettmaskene. Denne mesterlige opphentingen resulterte i årets andre seier. Sluttresultatet ble 28-25 og 2 nye poeng på kontoen.

I oktober begynte den nye Flinthallen å reise seg. Stålkonstruksjonene fortalte at noe stort var på gang. Noe stort skjedde også 10 oktober da vi slo Aker 23-27 på bortebane. En hysterisk laginnsats og ekte idrettsglede. #ViLykkesSammen

18 november ble sesongen avsluttet med tap borte mot Tertnes. Resultatet ble 33-26. Med 6 poeng før juleferien så lå vi plassert på en fin 9. plass. Samtidig ble Flinthallen «tett» og bygget som skal huse 1000 tilskuere var «i rute».

Treningshverdagen fortsatte for jentene og i desember spilte vi 3 treningskamper. Etter litt rusk i maskineriet så tok vi imot Vipers ( de som ikke spilte EM ) til treningskamp i Flinthallen. Dette ble en kamp de etablerte spillerne førte an og Elise Johnsen var tilbake. Det ble et knepent tap og vi kunne starte forberedelsen til juleferie med en god følelse for hva som skal skje på nyåret.

15 desember ble det også klart at Merlinda Qorraj (19) hadde signert for klubben. En spennende bakspiller som vi gleder oss stort over å ha fått med på laget.

28 desember startet vi med trening etter 6 dagers juleferie. Oppkjøringen til første kamp mot Byåsen 3 januar kunne begynne. Korona smitten i Trondheim var stigende og ble referert på nyhetene. Helt overraskende var det derfor ikke når vi fikk beskjed fra NHF at denne kampen dessverre ble utsatt pga Korona.

Første kamp etter nyttår er mot Vipers 6. januar. Vi er klare og #ViLykkesSammen.

Vi ønsker å takke alle for støtte og innsats i et vanskelig 2020 og ønsker samtidig alle et riktig godt nyttår.

Flint Tønsberg Håndball