Søndag spiller Flint Tønsberg sin første hjemmekamp i Slagenhallen siden møtet med Storhamar 1. november.  De to første kampene i 2021 ble spilt på bortebane mot Vipers og Oppsal.

På onsdag ble det et poeng mot Oppsal etter et målfattig oppgjør som endte 16-16.  Flint hadde matchball og ledet 16-14, men måtte altså nøye seg med uavgjort.  Men det var viktig å unngå tap mot Oppsal, som har samme poengsum som Flint. 

Forrige gang Flint gikk av banen med poeng, var etter seieren over Aker så langt tilbake som 10. oktober.  Så en 3 måneders poengtørke ble brutt i kampen i Oppsal Arena på onsdag.

Elise Johnsen og Malin Lundemo


Malin og Elise tilbake

Playmaker Malin Lundemo var med igjen for Flint på onsdag, etter at hun stod over kampen mot Vipers.  Malin har hatt en pause fra håndballtrening i november og desember på grunn av en trøblete skulder.

– Det gikk veldig bra med skulderen på onsdag mot Oppsal og jeg har heller ikke hatt problemer i dagene etter kampen, forteller Malin, og fortsetter:  – Det var greit at vi fikk med oss et poeng, fremover nå skal det bare gå oppover!

Elise Johnsen spilte også i Oppsal Arena etter en trøblete høst med problemer med en sene under foten.  – Jeg er helt skadefri og er ordentlig tilbake nå, beroliger hun Flintfansen med.  – Det var absolutt godt for oss å få et poeng mot Oppsal, vi trengte sårt det. 

– Vi spiller veldig bra, men det er angrep vi må jobbe videre med.  Det var synd vi ikke scoret flere mål når vi først står så bra i forsvar.  Det var kjipt det ikke fungerte begge veier, men det var bra å få med seg det ene poenget. 


Godt forsvar blir nøkkelen

I morgen søndag er det laget fra Plankebyen som er motstander.  Lagene møttes også i serieåpningen 30. august.  Da ble det 31-22 seier til Fredrikstad.  Men det hører med til historien at Flint stilte med et redusert mannskap i den kampen.

Fredrikstad har en seier og to tap på sine tre siste kamper.  De hadde en imponerende start i onsdagens oppgjør mot Storhamar, hvor de ledet 12-6 før Hamarlaget fikk samlet seg.  I denne perioden var Andrea Rønning på midtback fantastisk god og sammen med godt spill av sidebackene Thale Rushfeldt Deila og Frida Kjuus Christiansen overrasket de laget på sølvplass i innledningen på kampen.


– Hvis vi spiller som på onsdag skal det bli få baklengs også mot Fredrikstad, sier Malin Lundemo.  Og så handler det om å putte ballen i mål og det har vi jobbet godt med etter Oppsalkampen.  Det tar vi med oss inn i kampen på søndag. 

– Fredrikstad scoret mange mål det første kvarteret mot Storhamar og ledet godt i førsteomgangen der.  Så det handler om å sette ballen i mål og være nøyaktig og ha et godt returløp så de ikke får de lette kontringsmålene.  Så vi kan stå mest mulig i etablert forsvar, for da er vi gode.  Dette blir viktig i morgen, understreker Malin.


– I seriestarten mot Fredrikstad hadde vi mange skader og både Malin Lundemo og Mari Finstad Bergum var ute, mens jeg var halvskadet og hadde ikke hatt noen treninger med laget før den kampen.  Så jeg gleder meg til å spille med fullt lag mot de i morgen.  Med det forsvarsspillet vi viste på onsdag, har jeg absolutt tro på poeng mot Fredrikstad, avslutter Elise Johnsen.