Denne uken har det vært gode møter med Norsk Topphåndball og NHF for å diskutere problemstillingene ift Rema 1000 ligaen og utsettelser. Alle er opptatt av hvordan vi kan fullføre serien.

Slik ting ser ut nå så vil det bli spilt seriekamper fram til 12 mai. Utsatte kamper t.o.m. runde 12 vil bli prioritert flyttet fram, slik at halvspilt serie fullføres. En halvspilt serie vil være en tellende serie hvor vinnere og nedrykk kan bestemmes. For Flint betyr det at kampen i Slagenhallen 7 mars mot Byåsen blir ekstremt viktig.

Noen av lagene har ikke spilt kamper siden november. Larvik er en av disse. Med en seriepause i januar og februar så er det mange som ønsker seg treningskamper før neste seriekamp. Dette er foreløpig ikke tillatt fra myndighetenes side.

Men, -utfordringene står i kø. Det er OL kvalifisering og Champions League kamper. I etterkant av disse så får spillerne som deltar 10 dagers karantene. Spørsmålet er jo om hvor tidlig man da kan gå ut i kamp etter å hatt 10 dager på «sofaen». Hva risikerer man ift skader etc. ?

Flint vil trolig få mange av sine utsatte kamper flyttet til april. Om første kamp blir 17 eller 24 februar er høyst usikkert.

Hvis myndighetene ikke åpner opp for topphåndballen 17 februar eller at det blir nye nedstenginger, så tror vi Rema1000 serien ikke blir fullført. Det er rett og slett ikke rom i kalenderen lenger. Norsk Topphåndball, NHF og alle lagene i Rema 1000 ligaene gjør sitt ytterste for at vi skal klare full serie. Så får tiden vise hva som skjer ift smittesituasjon og hva som blir tillatt og ikke.

Så langt har det vært 5 smitte hendelser på damesiden og ingen på herre siden i Rema 1000 ligaen. Rema 1000 ligaen har en streng og godt fungerende smittevernsprotokoll.