Denne uken har det vært møter mellom toppserieklubbene og Norsk Topphåndball ift hvordan vi kan avvikle sesongens serie. Innstillingen fra klubbene og norsk topphåndball er at lagene på kvalifiseringsplass ikke spiller kvalifisering og derav beholder plassen i Rema 1000 ligaen. Dette betyr at Flint spiller i Rema 1000 ligaen også neste sesong.

Bakgrunnen er at tidligst oppstart av serien vil være 7 april og at å spille full serie nå ikke lenger er mulig. Samtidig ser vi at smittetrykket i samfunnet langtfra er under kontroll og risikoen for forlenget utsettelse er stor. Derav ses det på som urealistisk å spille kvalifiseringskamper.

Serien mangler 9 kamper for å bli halvspilt. Dersom dette ikke oppnås så vil serien måtte annuleres og ingen lag rykker ned eller opp, -ingen vinnere kan kåres. Ambisjonen er at disse 9 kampene er ferdigspilt innen 5 mai :

Dette er de 9 kampene som må spilles for å oppnå halvspilt serie

Uklarheten er først og fremst for de lagene som ligger an til nedrykk eller finale spill. Dette spørsmålet er litt mer åpent. I neste uke møtes forbundsstyret og det vil da trolig bli tatt en avgjørelse. Et mulig utfall kan bl.a. være at både Larvik og Rælingen vil spille kvalifisering mot lag 2 og 3 i første divisjon om retten til Rema 1000 spill neste sesong.

Flint har en utsatt kamp mot Byåsen hjemme som må spilles for at vi skal oppnå halvspilt serie. Denne kampen blir spilt i nye Rema 1000 Arena. Hva som skjer med de øvrige kampene vet vi ikke enda. Vi ønsker å spille flest mulig kamper dersom situasjonen tillater det.

Det har vært en vanskelig sesong og det hadde gitt en litt bedre følelse om vi hadde reddet plassen i en fullspilt serie. Seier over Larvik, Fana, Aker og Fredrikstad skal vi glede oss over. Uavgjort mot Oppsal viser seg også å ha vært et viktig resultat.

Ingenting er endelig bestemt enda. Avgjørelsen kommer trolig i neste uke.