Majra Isabella Mitrovic (18 år – 2002-modell) er en høyreist bakspiller som de to siste sesongene har fått spilletid i 1. divisjon med Haslum/Bærum Topphåndball.  Moderklubben er Tynset og hun hadde Zarko som trener da hun var yngre.

Nå har Majra signert 2-årskontrakt med Flint og planen er å flytte til Tønsberg til sommeren og starte på studier til høsten ved siden av håndballen.

– Tynset er moderklubben min og i ung alder hadde jeg Zarko som trener.  Jeg kjenner han godt og vet at han er kjempeflink og sånt sett er det veldig gøy at jeg får denne muligheten nå, forteller Majra. 

– Da jeg var på prøvespill ble jeg tatt imot kjempebra og synes det var en fin trening. Alle var kjempesøte, og var veldig oppmuntrende.  Jeg følte meg velkommen, sier hun takknemlig. 

– Det var et veldig bra opplegg på treningen og jeg synes det virket som et bra samspill mellom trenerteamet og laget. 


– Fantastisk mentalitet og arbeidsmoral

Zarko Pejovic trente Majra da hun var yngre og er henrykt over å ha henne i stallen fra sommeren av.

– Vi er kjempefornøyde med signeringen av Majra, for min del er hun en spiller med landslagspotensial. Hun har en fantastisk mentalitet og arbeidsmoral, skryter han.

– Majra er 2002-modell og spiller VB, MB og har mange spennende ferdigheter. Veldig godt angrepsspill med gode skudd og finter og er en veldig klok spiller. Forsvarsmessig har hun god høyde, bevegelighet, klokt hode og med krigermentalitet. Jeg har alltid likt å jobbe med unge, talentfulle, motiverte spillere så for Marianne og meg er Majra et godt bygningsmaterial, smiler han.


Flyttet som 16-åring

Majra Mitrovic er fra Vingelen, ei lita bygd i Hedmark i nærheten av Tynset.  Hun flyttet til Bærum som 16-åring i 2018 for å satse på håndball og for å begynne på NTG.  Hun fikk sin debut i 1. divisjon for Haslum i fjor og spilte to kamper og scoret tre mål.  Denne sesongen har det blitt mer spilletid, men med storscorer Vilde Evensen foran seg på venstrebacken, har det blitt tilmålt tid på banen. 

Majra har spilt ni kamper og har scoret 12 mål i 1. divisjon denne sesongen i Bærum Topphåndball.

– Håndball betyr mye for meg.  Jeg hadde ikke flyttet fra foreldrene mine som 16-åring hvis det ikke hadde betydd noe.  Jeg har lagt ned mye tid, men jeg gjør det jo for jeg synes det er gøy.  

– Jeg har fått litt spilletid og noen muligheter denne sesongen, sier hun.  – Jeg spiller hovedsakelig venstreback, men jeg spiller på alle bakspillerposisjonene.


Majra er ikke den eneste i søskenflokken som satser håndball.  Alexander (98-modell, Fjellhammer) og Magdalena (99-modell, Bærum) har vært forbildene under oppveksten og denne sesongen har hun opplevd å spille kamper med storesøsteren på Bærum.

– Under oppveksten betydde håndballen mye for oss. Det var pappa som tok oss med i hallen og jeg fant fort ut at det er noe som jeg synes er gøy. Det hadde også mye å si at både broren og søsteren min drev med det, så ble det spennende for meg også. 

– Når man flytter som 16-åring tar det litt tid å finne seg til rette før man igjen får fremskritt på banen.  Jeg ble satt litt tilbake av å flytte vekk fra foreldrene i ung alder og etablere meg på et nytt sted.  Men, sier hun, – jeg føler at det har hjulpet meg. 


Allsidig spiller

– Jeg vil si jeg er en allsidig spiller og håper å kunne bidra både med gjennombrudd og skudd fra banen.  Jeg er en høy spiller og liker å skyte, men jeg ønsker å bli sett på som en allsidig spiller som ikke bare har et skudd, men som også er en gjennombruddspiller.  Jeg føler at det er en kvalitet, at jeg også kan gå en mot en. 

– Jeg håper selvfølgelig at jeg kan bidra på banen for Flint, men også i gjengen utenfor banen.  Det at jeg flyttet til et nytt miljø som 16-åring håper jeg kan komme meg til gode nå som jeg starter på nytt på et nytt sted igjen.  Det gleder jeg meg veldig til. 


Mulighet til utvikling

– Jeg tenker at det å signere for en klubb i REMA 1000-ligaen er en skikkelig bra mulighet for meg til å lære masse og til å utvikle meg og vokse som spiller og person. 

– Selvfølgelig hadde det vært gøy med spilletid og det er viktig for å utvikle seg, men uansett hvordan det blir, så tror jeg dette blir bra.

– Nå gleder jeg meg til å bli Flintspiller fra sommeren og ser frem til å bli kjent med alle spillerne og lære masse nytt og ha det gøy med håndball, sprudler Flints nyervervelse.