Den tidligere Grane Arendal-spilleren er inne i sin tredje sesong i Flint og 19-åringen har frem til nå spilt på amatørkontrakt.  Nå har Celina Vatne signert sin første proffkontrakt.

– Dette er min første proffkontrakt med Flint Tønsberg, smiler Celina. – En sesong til i svart og hvitt ser jeg virkelig frem til! Jentene på laget er helt fantastiske samtidig som jeg er veldig fornøyd med trenerteamet. Så dette kan ikke annet enn å bli bra.

– Jeg er glad klubben ønsker meg med videre. Trives svært godt og er sikker på at jeg har en del å bidra med.


– Har alt som trengs

Zarko Pejovic  er strålende fornøyd med at ungdomslandslagsspilleren blir med videre. 

– Vi er kjempefornøyde med signeringen av Celina.  Hun viser at hun har potensial for A-landslaget med en fantastisk mentalitet og arbeidsmoral. Celina har vært lenge hos oss allerede og vi er kjempeglade for at hun valgte å signere sin første proffkontrakt med oss.

– I flere eliteseriekamper denne sesongen har hun vist sitt potensial og nivå. Vi forventer at hun neste sesong tar et stort steg fram. Hun er en sterk, høy, eksplosiv spiller og er veldig godt håndballskolert og har alt som trengs for toppnivå. Nå er tid foran henne for å få erfaring og kose seg på håndballbanen.

Foto: Ravn Foto


Banens beste

Celina Vatne er født og oppvokst på Sørlandet og hun fikk sin debut på seniorlaget til Grane Arendal dagen etter at hun fylte 16 år.  Hun flyttet til Tønsberg i 2018 for å satse og utvikle seg som håndballspiller. Forrige sesong spilte hun Lerøy J18, i 3. divisjon og fikk noen innhopp i 1. divisjon da Flint ble nummer to og sikret seg opprykk.

Men om hun ikke ble lagt så merke til sist sesong, ble hele Håndball-Norge tidlig klar over den høyreiste jenta sine kvaliteter denne sesongen.  I sin REMA 1000-ligadebut mot Fredrikstad i serieåpningen scoret Celina sju ganger og ble kåret til banens beste spiller (BB). 

Hun fulgte opp innsatsen i elitedebuten med å sette inn seks baller i neste serierunde da Vipers gjestet Slagenhallen.  Også i denne kampen ble hun kåret til BB.

Etter kampen mot Vipers uttalte Celina at hun følte at hun hadde tatt steg fra i fjor og at hun følte seg tryggere på banen.


Hva husker du fra de første kampene i høst?

– Vi hadde mye skader i starten av sesongen som viste seg å være en gyllen mulighet for meg. Noen andre måtte ta ansvar og det ansvaret trives jeg godt med, smiler Celina.

– Som Flintspiller har jeg opplevd mye gøy, men min mest gøyale opplevelse må jeg si var REMA 1000-ligadebuten mot Fredrikstad og selvfølgelig seieren borte mot Aker som var en opptur vi hadde sammen som lag.


Supermotivert

Utover i sesongen når spillere kom tilbake fra skader, har det blitt mindre spilletid på Celina.  Hvordan opplever du det?

– De som presterer, skal stå på banen, understreker hun. – For meg har det gått veldig opp og ned denne sesongen. Jeg trener masse for å utvikle meg og holde en mer jevn flyt. Tar tiden til hjelp og har troa på at det går oppover. Motivasjonen er det i hvert fall ingenting å si på.

– Forventningene er der så klart når man spiller elite og det skal de også være. Forventningspresset kjenner jeg ikke så mye på, heller det at jeg har store forventninger til meg selv.


– Som sagt, jeg ønsker å bli best mulig. For å klare det må jeg trene masse på de riktige tingene. Og akkurat det, har jeg tenkt til å gjøre, sprudler hun.

– I den tiden som vi befinner oss nå uten halltrening og kamper er det viktig at vi klarer å se fremover. Korona er kjipt, men det gir oss også muligheten til å trene på det vi ikke får trent på i vanlig sesong. Det som driver meg er at jeg vet at jeg får igjen for det jeg legger ned av trening nå, senere.


Fremover

Hva tenker du om mulighetene fremover for Flint Tønsberg?

– Flint har et ungt lag som kommer til å ta steg. Vi er en tropp med sultne spillere som alle ønsker å bli bedre. Med det grunnlaget tror jeg Flint har en lys fremtid i REMA 1000-ligaen.

– Jeg ønsker å utvikle meg masse og ta steg som håndballspiller. Samtidig som jeg så klart ønsker at vi skal lykkes sammen som et lag, sier hun avslutningsvis.