Det er en målfarlig bakspiller som Flint Tønsberg nå har signert 2-årskontrakt med!  Nora Asbjørnsen (21) var viktig for Nordstrand i fjor da laget vant sin 2. divisjonspulje uten å tape en eneste kamp.  Da bidro hun med 96 spillemål.

Også en divisjon opp har Nora vært en flittig målgjører og står med 49 scoringer på 13 kamper i 1. divisjon.  Hun har blitt kåret til banens beste (BB) i seks kamper.


Flinttrener Zarko Pejovic har stor sans for sin nye bakspiller-signering og ser frem til å få henne til klubben.

– Hun er akkurat sånn type spiller Flint ønsker. Med potensial, dedikasjon, treningsvilje og sult for å bli god. Vi skal ikke glemme at hun har vært BB i 80% av Nordstrand sine kamper, påpeker han.

– Nora Asbjørnsen er en bakspiller som spiller alle tre bakspillerposisjonene, og både som 2er og 3er i forsvar. Hun er veldig bevegelig, har god fysikk og er med sitt duellspill og sine skudd veldig farlig angrepsmessig.

– Vi gleder oss å jobbe med henne. Jeg er sikker at hun skal ta store steg framover i Flint, som alle våre spillere har gjort.


Prøvetrening

– Flint tok kontakt med meg og så var jeg på prøvetrening og snakket med Zarko og jeg syntes det var et bra tilbud de kunne tilby meg, forteller 21-åringen, og supplerer: -Det var en hyggelig trening og det var bra fart og et bra opplegg. 

– Det var vanskelig å få kontakt med hele spillergruppa bare i løpet av en trening, men jeg opplevde de som hyggelige og med mange unge spillere som har lyst til å satse håndball, kommenterer hun fornøyd.

– Det sportslige lokket, forklarer hun.  – Det å kunne være en del av en spillergruppe i REMA 1000-ligaen.


Nora Asbjørnsen flytter til Tønsberg til sommeren.  Men hun kommer til å fortsette med å studere osteopati i Oslo, så det blir pendling til og fra studiene for henne.

I tillegg til å studere osteopati er Nora utdannet PT.  Dette har trenerne i Nordstrand fått meg seg og de gir henne ofte ansvaret for lagets oppvarming. 

– Ja, siden jeg har PT-utdannelse, har jeg fått det ansvaret en del ganger.  Jeg leder da en effektiv oppvarming for å få i gang i beina og sørger for at alle er klare til å kunne trykke til. 


Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

– Jeg er en spiller med mye fart og innsats, som liker både å skyte utenfra i banen og gå i gjennombrudd.  Jeg er ikke den som roper høyest, men liker å ta ansvar både fremover og bakover på banen med å gå først inn i dueller, sprudler hun.  – Styrken min er kanskje tempo og fysikk. 

– Jeg trener minst fire styrkeøkter i uka og nå som det ikke er kamper, blir det ekstra med løping.  Det blir doble økter flere ganger i uka, forteller 21-åringen. 

Så du er ikke en spiller som må kommanderes til å trene?  – Nei, det er heller det å sette på bremsene og si at «du trenger ikke å trene mer nå,» humrer hun.


Bidra med trøkk

All innsatsen Nora Asbjørnsen har lagt ned på styrkerommet har betalt seg.  Hun er ikke blant de høyeste spillerne på banen og har jobbet godt med å utvikle andre egenskaper i spillet så hun likevel kan fremstå som farlig både i duellspillet og i skudd bak fra banen.    

Etter en sesong i 1. divisjon går bakspilleren enda et steg opp når hun neste sesong skal kjempe om spilletid i REMA 1000-ligaen. 

– Jeg tenker det blir et tøft steg for min del, sier hun, og legger til: – Men, det første året blir en fin læring og erfaring.  Jeg gleder meg til å bli en del av en ny spillergruppe og få kjenne på et høyere nivå.  Og kunne bidra med trøkk, iver og med treningskulturen min. Forhåpentligvis får vi nå en normal sesong hvor ting er mer forutsigbart og hvor man kan trene inn spesifikt mot kamper og samtidig ha utvikling i laget, sier hun håpefullt. 

– Jeg ser for meg at jeg må være tålmodig og bruke litt tid på å finne plassen min.  Det blir en overgang med flytting også, som vil spille inn, sier nyervervelsen til Flint avslutningsvis.