Etter halvannen sesong i Sandefjord Håndball, har Vivi Storvang (31) signert 2-årskontrakt med Flint Tønsberg og danner målvaktsteam med Eline Fagerheim og Zaynab Elmrani neste sesong.

– Jeg har lyst til å bidra til et godt samarbeid mellom målvaktene. Jeg ser stort potensial hos unge Zaynab, så gleder meg til å være med i hennes utvikling, forteller Vivi.

– Jeg kan bidra med min stabilitet og erfaring, og skal gjøre mitt aller beste for å gi tips og triks fra erfaringen min, videre til de to andre.

– Med å signere denne kontrakten, tenker jeg ikke først og fremst på min egen karriere nå, det løpet der er nok kjørt.  Men vi får se, kanskje jeg får ekstra energi når jeg er tilbake og får lyst til å satse fullt igjen, smiler hun lurt. 


Erfaring og trygghet

Marianne Iversen har spilt flere sesonger sammen med Vivi og neste sesong blir det comeback på A-laget for de begge.

– Vi er utrolig glade for å få Vivi tilbake til Flint, smiler Marianne. – Med henne får vi erfaring, trygghet og ikke minst en god spiller som med sin personlighet også vil bidra mye utenfor banen, legger hun til.

– Hennes evne til å hjelpe spillere på samme posisjon, er jeg ganske trygg på at vi vil nyte godt av. I tillegg bidrar hun med gode innspill og råd til utespillere – både når det gjelder forsvar og skudd, skryter hun.


Ble overrasket

– Marianne ringte og spurte om jeg hadde lyst til å komme tilbake igjen.  Jeg hadde ikke tenkt at de trengte meg noe mer, så jeg ble overrasket egentlig, forteller Vivi. 

– Men så tok jeg et møte med Zarko og Marianne.  Flint er klubben min, så det var ikke vanskelig å bestemme seg for å komme tilbake. 


Hva er det som er så bra med Flint?

– Det er jentene, som jeg har spilt med så lenge, sprudler hun.  – Marianne Iversen, Henriette Jarneid, Elise Vedeler, Elise Johnsen og de nye som er kommet inn, Nora Bugge, Julia Vangen og de andre.  Det er mange nye spillere nå, men også mange gamle kjente som jeg hadde det så bra med i Flint da jeg var der tidligere. 

– På grunn av koronaen har jeg ikke rukket å få noe ordentlig sosialt med spillerne i Sandefjord, så det gjorde at valget falt på å gå tilbake til Flint igjen. 


Setter laget foran seg selv

Elise Vedeler ser veldig frem til å få Vivi som lagvenninne igjen:

– Jeg synes det er helt fantastisk at Vivi er tilbake. Hun er en spiller med mange års erfaring fra både Danmark og Norge. Hun innehar et høyt toppnivå og vil bidra med kvalitet, godt humør, god energi i tillegg til at hun alltid ønsker det beste for laget.

– Vivi er en spiller og person som setter laget foran seg selv, en lagspiller med stor L, skryter hun. – I tillegg gjør hun en stor jobb med samarbeidet og kommunikasjonen mellom målvakt og forsvar. Vi er heldig som får Vivi tilbake på laget, hun har vært savnet. Jeg gleder meg også til å kunne legge gamling-tittelen på noen andre sine skuldre, humrer Elise avslutningsvis.


Ble Flintspiller i 2013

Vivi Storvang kom til Flint i 2013 og spilte til og med 2018/19-sesongen.  Hun fikk barn i oktober 2019, men var med på treningene igjen allerede i desember 2019.  Mens hun gikk gravid, var hun til stede på de fleste treningene og var med på benken på seriekampene som målvaktskoordinator.

– Jeg begynte å trene med Flint igjen i desember 2019.  Så i januar fikk jeg en henvendelse fra Sandefjord. De hadde ingen målvakt og trengte å vinne noen kamper for å beholde plassen i 2. divisjon.  Og lurte på om jeg kunne hjelpe.

– Det ga meg mulighet til å få kamptrening igjen, så det var grunnen til at jeg meldte overgang til Sandefjord, forklarer hun.  – Jeg fikk spilt tre kamper før koronaen avsluttet sesongen. 

– Denne sesongen har det ikke blitt spilt kamper i 2. divisjon og vi ble permittert 50% fra november, forteller Vivi. 


Er kjempemotivert

– Jeg kommer til å være med på treninger så ofte jeg kan.  I avtalen vi har nå skal jeg forsøke å komme på trening 3 ganger i uka, i utgangspunktet. 

– Men jeg har ganske mye ansvar på jobben og har perioder hvor jeg må prioritere det.  Da kommer jeg til å være mindre til stede, men planen er at jeg skal være der så mye som mulig og være med på kampene på lik linje meg de andre. 

– Men nå har jeg et barn og har litt andre forutsetninger enn sist jeg spilte i Flint, smiler hun. – Nå er det litt ekstra å tenke på når det ikke bare er meg lenger. 

– Jeg er kjempemotivert for å spille igjen og gleder meg til å komme i gang.  Nå er det over et år siden jeg spilte kamp, det har jeg virkelig savnet, sier veteranen avslutningsvis.