Elise Johnsen (22) har spilt åtte sesonger i Flint Tønsberg.  Hun debuterte på A-laget som 16-åring og har vært en viktig brikke for klubben siden.  Nå har hun signert ettårskontrakt.

– Ja, jeg har signert for ett år, for jeg studerer osteopati i Oslo.  Jeg har valgt å bli boende i Tønsberg og pendle inn til studiene.  Det har gått greit denne sesongen på grunn av koronaen, men jeg vet ikke hvor mye skole det blir når samfunnet åpner opp igjen, forteller Elise Johnsen. 

– Jeg har spilt lenge i Flint og er glad i klubben, smiler hun.  – Derfor har jeg heller ikke vurdert å flytte fra Tønsberg. 

Nora Asbjørnsen som nylig signerte kontrakt med Flint Tønsberg, studerer osteopati sammen med Elise.


– Nøkkelspiller

Zarko Pejovic er svært begeistret for at nok en lokal spiller blir med klubben videre:


– Elise kommer til å bli en av våre nøkkelspillere neste sesong. Hun er en spiller som har spilt i Flint de siste 8 sesongene og at hun har bestemt seg for å bli med videre, er et kompliment for klubben, forteller Zarko opprømt. – Det er et bevis for at lokale spillere trives godt i Flint og har tilbud om topphåndball ved siden av huset sitt.

– Når gjelder spillerkvaliteter Elise innehar, vet jeg ikke hvor mye tid jeg kan bruke på å gi svar, humrer han. – Hun har en rå fysikk, et duellspill som kan belaste enhver forsvarsspiller både på dame- og herresiden, et godt skudd og hun er utrolig viktig i forsvar for oss.

– Vi er glade for at hun signerte for oss videre. Selv om hun har så mange kvaliteter, er det et fantastisk utviklingspotensial hos henne fortsatt. Hvis hun blir frisk neste sesong, kommer hun til å bli en av de beste spillerne i REMA 1000-ligaen.


Spilte med skade i foten

I sommer og høst hadde Elise ruptur i en sene under foten og hadde smerter både på og utenfor banen. 

– Dette har ikke vært helt min sesong, sier Elise.  – Det var mye frem og tilbake med skaden og det var først i oktober det ble fastslått at det var en ruptur. 

Smertene i foten påvirket naturlig nok prestasjonene og til tider fikk hun bare en håndballøkt før kamp.  Og det var ikke nok.

Men da var situasjonen annerledes i forkant av bortekampen mot Aker 10. oktober.  Da trente hun med laget hele uka og leverte sesongens beste kamp og hadde 5 scoringer i 27-23 seieren.

– Hvis jeg skal trekke frem hva jeg har best minne fra denne sesongen, må det nesten bli seieren over Aker som var en skikkelig lagseier.  Alle var på fra start og jeg følte selv at jeg endelig var tilbake og kunne bidra med det jeg er god på. 

– I de kampene vi har tatt poeng var vi trygge på at vi kunne vinne og påskrudd fra start, oppsummerer hun.


Kan du nevne et høydepunkt fra dine åtte sesonger i klubben?

– Jeg husker opprykket fra 2. divisjon til 1. divisjon, det var en gøyal sesong.  Jeg tror ikke vi tapte en eneste kamp, så det var morsomt å oppleve.  Jeg var med på nedrykket fra 1. divisjon sesongen før og da var det gøy å rykke rett opp igjen, smiler hun. 

– I årene fremover håper jeg at vi kan holde nivået i REMA 1000-ligaen så vi kan fortsette med å være en eliteserieklubb.  Tidligere har det kun vært Larvik fra vårt område i toppdivisjonen, så det hadde vært gøy om vi kan hevde oss i de neste sesongene, sier 22-åringen avslutningsvis.