Sofie Celius (18) kommer fra 1. divisjonsspill i Reistad og er en av de store håndballtalentene på Ungdomslandslaget (LK02).  Hun har spilt 21 landskamper. 

I NM-kamp i september i høst, presenterte Sofie seg på en fordelaktig måte da Flint slo Reistad 29-21.  På grunn av opptrening etter en skade, var det avtalt på forhånd at Sofie kun skulle spille 15 minutter i første omgang, og på den tiden rakk hun å score 5 mål og ha flere assist.  Hun var faktisk så dominerende at man i Flintleiren trakk ett lettelsens sukk da Sofie satt seg på benken etter et kvarter. 

– Den NM-kampen var en av de første vi spilte, helt i starten på sesongen, forteller Sofie Celius.  – Jeg husker at Flint var flinke til å sette opp tempoet, spesielt i ankomsten.  Og de var flinke til å utnytte de tekniske feilene våre som gjorde at de fikk mange enkle mål. 

– Det var første gang jeg spilte mot et lag fra eliteserien, så det var første gang jeg fikk kjenne på det nivået. Jeg husker ikke helt hvordan jeg gjorde det i den kampen, sier hun beskjedent, – men jeg husker at det ikke var en dårlig kamp for min del, så det var artig å kunne prestere, smiler hun.


Ryggskaden som holdt Sofie Celius ute av spill en periode, er hun nå helt kvitt.

– Ja, det har gått veldig mye bedre med ryggen og det er ikke noe som plager meg lenger.  Det er ikke noe problem nå, sier hun. 

Foto: Trond Sørøy


– Et veldig bra miljø

– Jeg har hatt lyst til å ta et steg videre og derfor ble jeg veldig glad da Zarko tok kontakt med meg.  Jeg hadde lyst på nye utfordringer og det får jeg nå i Flint. 

– Jeg har hørt fra mange at det er et lag med et veldig bra miljø med treningsvillige jenter som har lyst til å bli bedre.  Og det er en viktig ting, når jeg ønsker en god treningshverdag. 

– Dette er et stort steg i min håndballkarriere.  Det gleder jeg meg utrolig til, smiler bakspilleren.

– Jeg har spilt ofte mot Flint i aldersbestemte, da jeg spilte på Konnerud.  Det jeg vet om A-laget til Flint, er at det er et lag med mange gode spillere, i alle aldre egentlig.  Det er en klubb som gir tillit og tar vare på sine yngre spillere, det var en viktig faktor for at jeg valgte å signere for Flint, forklarer hun. 


– Det er bare å glede seg!

Trener Zarko Pejovic har hentet en veldig spennende spiller til Flint.  Sofie Celius har både et godt skudd, hun er rå på gjennombrudd og er drivkraften i et angrep med mange assist.  Zarko sier dette om nysigneringen:

– Sofie Celius er en ung, veldig spennende spiller. Vi så hennes kvaliteter da vi spilte NM mot Reistad. Hun har gode fysiske og tekniske forutsetninger for å bli en toppspiller. Vi har vurdert at hun er en spiller vi ønsker å jobbe med og utvikle, hun syns at vi er riktig klubb som kan tilby beste rammer og muligheter for hennes mål, så det er en vinn-vinn situasjon.

– Vi er utrolig glade at Sofie kommer til vår talentfabrikk.  Hun passer fantastisk til vårt konsept, så det er bare å glede seg, avslutter han ivrig.

Foto: Sanne Løkka Hagen


Har spilt med Celina, Sanne, Karoline og Charlotte

Sofie Celius spiller på Ungdomslandslaget og der har hun blitt kjent med flere av Flintspillerne som er på A-laget.  Både Celina Vatne, Sanne Løkka Hagen, Karoline Müller Lislien og Charlotte Koffeld Iversen har deltatt på samlinger og spilt landskamper for LK02.

– Ja, jeg har vært på flere samlinger med dem, smiler Sofie,  -de er flinke håndballspillere og fine jenter. 

– Det var ikke en avgjørende faktor for meg at jeg kjenner noen på Flint fra før, men det gir jo en trygghet, for det er skummelt å ta det steget fra 1. divisjon til REMA 1000-ligaen.  Så det er fint å ha noen jeg kjenner i et ellers ukjent lag, sier hun fornøyd.

– Dette blir jo den første sesongen min i et eliteserielag, så hovedfokus for meg er egen utvikling.  Jeg kommer til å konkurrere mot jenter som er bedre enn meg, og det gjør at jeg må jobbe hardere for å kunne holde nivået.  Det er ikke så mye fokus på spilletid i starten, men det hadde vært gøy om jeg får prøve meg litt, smiler 18-åringen avslutningsvis.