Venninnene Synne Fossheim, Eline Fagerheim og Mari Finstad Bergum spilte 8 sesonger i sammen i Gjøvik Håndballklubb og etter to sesonger fra hverandre ble de gjenforent i Flint Tønsberg foran 2019/20-sesongen.  Nå splittes venninnegjengen siden Mari har reist til Frankrike for å spille for Nantes.

– Det er veldig trist at Mari har reist til Frankrike. Det blir rart uten henne.  Men samtidig unner vi henne å reise ut og oppleve profftilværelse i utlandet.  Akkurat det er superkult, så vi kommer til å besøke henne når det blir tillatt, forteller Synne Fossheim (23).

– For klubben er det ekstremt synd at Mari har reist.  Hun har vært en sterk bidragsyter, spesielt fremover med et godt skudd bakfra i banen. 

– Det gir oss andre mer ansvar og det er mange som har vist at de kan gjøre en veldig god jobb.  Vi har mange unge spillere som er gode og som har gode kvaliteter og som kan vokse inn i den rollen og ta mer ansvar også fremover på banen. 


Bor i sammen

De tre venninnene har bodd i sammen etter gjenforeningen i Tønsberg. 

– Mye av grunnen til at jeg ville komme til Flint var at Mari og Eline hadde signalisert at de skulle dit, så da så jeg muligheten til å spille med de igjen.  Det føltes trygt og godt å komme til en klubb hvor jeg i hvert fall kjente de to fra før, sier hun. 

– Vi har alltid vært gode venninner og har vært i de samme vennegjengene utenom håndballen også. 

– Det har vært kjempefint å bo i sammen og vi stortrives i huset.  Det er en styrke at vi kjenner hverandre såpass godt, så vi kan snakke i sammen om både håndball og ting utenom.  Det gjør at vi kan hjelpe hverandre i perioder som oppleves som tøffe. 

– Vi kommer til å savne Mari, men vi får inn Julia Vangen som nytt tilskudd.  Og Malin Lundemo skal fortsette å bo hos oss.  Julia har vært mye hos oss, så dette blir bra, smiler Synne.

Foto: Ravn Foto


Forsvarssjef

I Flint Tønsberg er Synne Fossheim forsvarssjefen som også får tillit fremover i banen.  I den ene sesongen hun spilte i Storhamar, fikk hun kun spilletid i forsvar.  Mens da hun spilte VM for juniorlandslaget, fikk hun kun spilletid fremover i banen og ikke i forsvar.

Men i Flint Tønsberg er hun altså toveisspiller.

– Da jeg gikk til Storhamar, visste jeg at det ville bli tøff kamp om spilletid siden det var Heidi Løke og Ellen Marie Folkvord som bekledde linjerollene. Men mot slutten av sesongen fikk jeg en treer-rolle i forsvar sammen med søskenbarnet mitt Guro Nestaker.  Vi spilte ganske bra i sammen, vi kjente jo hverandre fra Gjøvik, forteller hun.

– I Flint har jeg fått en litt annen rolle hvor jeg spiller både i forsvar og i angrep, noe jeg trives godt med.  Det er godt å kjenne på å få tillit også fremover i banen.

– Jeg har utviklet meg godt i angrepsspillet, men det er klart at jeg fortsatt ønsker å være den forsvarsdirigenten som styrer forsvaret og går foran og kriger bakover. 


– Nå ønsker jeg å utvikle skuddreportoaret og være synlig hele tiden for å få innspill.  Så det blir å fortsette å jobbe med samspillet med bakspillerne, sier toveisspiller Synne Fossheim avslutningsvis.