Tønsberg, 1. april : I 2013 ble Tonje kåret til tidenes norske kvinnelige håndballspiller og i 2015 la hun håndballskoene på hylla for godt, trodde de fleste. Nå har hun imidlertid bestemt seg for å gjøre comeback på banen for Flint Tønsberg Håndball!

Hvordan kom du frem til at du nå, etter 6 år i trenerrollen skal gjøre comeback som spiller?

«Etter å ha fulgt landslaget nå i 1 års tid og vært med å vinne EM i fjor kjenner jeg at lysten på å bidra på banen igjen har meldt seg for alvor. På landslaget har jeg fått trent en del med de beste og kjenner at jeg holder nivået greit fortsatt. Jeg bor i Tønsberg og når det er landslagspause har jeg tid til å gjøre andre ting, så etter et temasmøte med Zarko og Marianne ble jeg overbevist om at de har en plass i laget til meg. Jeg har blitt 46 år men føler meg  som 26 år!»  

Etter å ha stått i trenerrollen i 6 år, blir det ikke vanskelig å «bare» vært spiller?

«Det skal bli så utrolig deilig å bare være en spiller, og slippe å ha noe mer ansvar enn å prestere på banen. Jeg har fulgt Flint Tønsberg Håndball tett mens jeg har vært med landslaget og kjenner spillerne der godt etter å ha trent dem, så jeg tror det vil hjelpe meg masse på banen.»

Zarko Pejovic er litt satt ut over å få den tidligere treneren tilbake på banen og er smått sjokkert at hun gjør comeback.

«Jeg må si jeg er ganske sjokkert over at hun sa ja! Alle som kjenner meg vet at jeg har litt spesiell humor, så i forbindelse med et kaffe møte over teams tullet jeg litt med at hun fikk gjøre comeback på banen hvis hun kjedet seg så under coronatiden. Hun ble veldig gira og glad for «forespørselen» og takket «ja» på flekken. Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde enda, men hun har masse rutine og har engang vært blant verdens beste spillere, så det blir sikkert veldig bra» forteller Zarko ganske overrasket.

Hva sier Thorir om at du skal spille for Flint neste sesong ? «Han synes det er en utmerket måte å kartlegge landslagspillere på. Her kan jeg prate med spillerne i kamp situasjon, på banen, -og hva er vel bedre enn det ? «

Vi ønsker Tonje uansett velkommen tilbake i sort og hvit!