Tirsdag kveld var det klart for Norsk Topphåndballs utdeling av priser for å markere årets sesong i REMA 1000-ligaen for kvinner. Og Flints venstrekant Andrea Varvin Fredriksen (19) stakk av med prisen som årets publikumsfavoritt i REMA 1000-ligaen!


– Jeg ble veldig overrasket, det hadde jeg ikke trodd, sprudler Andrea, og legger til:  – Det er selvfølgelig kjempegøy! 

– Jeg er takknemlig for alle som har stemt.  Og synes det er litt morsomt å få en publikumspris, siden kampene for det meste er blitt spilt med begrenset antall publikummere. Men det betyr kanskje at mange har heiet på oss fra sofaen hjemme og det setter jeg veldig stor pris på.


Hvorfor er folk så begeistret for deg?

– Det er vanskelig å si, men jeg prøver å være positiv og blid på banen og utstråle håndballglede.  Så jeg håper at det kanskje er det som blir lagt merke til, bemerker hun. 


Hvordan er personen Andrea Varvin Fredriksen?

– Jeg er en utadvendt håndballspiller som er ivrig og har godt med konkurranseinstinkt. Jeg er en person som liker spenning, da har jeg det mest gøy på banen. Trives best i spillergruppa når det er rom for litt humor og sprell, og når man byr på seg selv.

– Og så liker jeg best når vi står sammen som et lag.  Det er mest gøy å spille når det er lagseire, det er det mest morsomme. 

Flint Tønsberg er viden kjent for en klubb med et godt miljø.  Alle som er med i klubben er en del av «Flint familien.»  Hvor viktig er miljøet for deg?

– Det er helt avgjørende å ha et godt miljø, som vi har i Flint, sier Andrea.  – Hvis man ikke trives i laget, er det vanskelig å prestere og gjøre det bra på banen.  Så de folkene som er rundt og innad i laget er kjempeviktig. 

Hvordan bidrar du til et godt miljø i laget?

– Det kan kanskje bli litt i overkant til tider, humrer hun, men jeg bidrar med tulling, hopp og sprett, som bidrar til et positivt miljø.  Jeg mener det er viktig å få alle spillerne til å føle seg som en del av laget. Viktig ikke å glemme for eksempel de som er skadet og ikke kan delta på alt, og de som er mer beskjedne, understreker publikumsfavoritten. 


Etter at serien ble stoppet i januar, har Andrea Varvin Fredriksen og Flintspillerne gått månedsvis uten å spille kamp.  Men spillerne har beholdt motivasjonen og med de nye spillerne på plass har innsatsen og trøkket aldri vært bedre.

– Vi prøver å holde motet oppe selv om det er lenge til de neste kampene.  Men det gjør at vi har litt lavere skuldre og det er mer avslappet på trening.  Det gir rom for mer utvikling.  Det er ingen kamper som vi terper inn mot nå, så det er gøy å kunne øve på litt nye ting og ikke bare gjøre det trygge og gamle, men at vi kan øve inn nye systemer, nye skuddteknikker og finter.  Så det synes jeg er positivt. 

– De nye spillerne virker veldig hyggelige og er ivrige på treningene, så det er tipp topp!  Det er fint å få inn nye ansikter, de er unge og lovende, så det er gøy.


Hva ser du frem til nå?

– Den serien vi har hatt denne sesongen var jo bare halvveis, så jeg gleder meg veldig til å spille full serie. Dette var min første sesong i REMA 1000-ligaen og den ble litt amputert, så jeg ser frem til å kjøre i gang med vanlig seriespill. 

– Og så blir gøy å vise oss frem i vår nye hall REMA 1000 Arena og se publikum på tribunen igjen, sier Andrea ivrig.  – Jeg håper det blir smekkfullt på kampene til høsten!