Sofie Celius er tatt ut på Juniorlandslaget (LK02) som skal spille Scandinavian Open (SOC) i Danmark 28. juni -6. juli og EM i Slovenia 8.-18. juli. 

Charlotte Koffeld Iversen og Celina Vatne er tatt ut som hjemmeværende reserver.


18-årige Sofie Celius meldte overgang til Flint Tønsberg fra Reistad i våres og har trent med Flint siden begynnelsen av mai.  Hun er blant spillerne med flest landskamper for LK02 og står med 21 kamper og 66 scoringer.

– Jeg synes det er kjempegøy å bli tatt ut til å spille mesterskap igjen! sprudler juniorlandslagsspilleren.  – Å spille i EM er litt større enn å være på en vanlig samling, så det betyr ekstra mye.  Jeg gleder meg veldig mye og er litt stolt over at jeg skal representere Norge.

– Det er stort, for man er plukket ut blant alle jentene i landet på min alder for å spille med landslagsdrakt.  Det blir mer fokus på hver enkelt spiller enn det vi har i klubb og det stilles større forventninger til deg og du skal være et godt forbilde. 

Foto: Svein André Svendsen


Spilte mesterskap i 2019

Sofie Celius har vært med siden oppstarten av LK02 og spilte lagets forrige mesterskap i Slovenia i 2019.

– Mesterskapet i Slovenia var det første mesterskapet for oss og det var en bra opplevelse.  Vi kom på sjetteplass og jeg synes det var en grei prestasjon.  Vi hadde en veldig bra fremgang i løpet av mesterskapet.  Vi startet dårlig, men da vi lærte hverandre bedre å kjenne, fikk vi bedre resultater. 

– Det å spille i et mesterskap er annerledes enn hva man er vant til.  Det er mange kamper i løpet av kort tid, så det er ikke som å spille i den hjemlige serien.  Men for min del, synes jeg det er greit, smiler hun. 


Sofie forteller at i og med at hun har vært med en stund på LK02, så merker hun at nervene hun hadde helt i starten nå er i ferd med å bli helt borte.  Hun føler seg sikrere på egne ferdigheter og vet at hun er der for en grunn.

– Jeg opplever det som mindre stressende nå, det er mer gøy.


Juniorjentene har oppmøte på Oslo Lufthavn 28. juni og møter Ungarn, Sverige og Danmark i Scandinavian Open.  At det blir noen kamper før alvoret i EM starter 8. juli, er Sofie godt fornøyd med.

– Samspillet vi hadde i laget kommer nok ikke til å være som det var før koronaen, men da er det bra at vi får spilt Scandinavian Open så vi vet hvor vi har hverandre og får satt samspillet så vi er forberedt til EM. 

Foto: Sanne Løkka Hagen


Fellessamling første uka i juni

Sofie og LK02 hadde fellessamling i Drammen 31. mai – 6. juni.  Det var første samling på en god stund. 

– På den samlingen hadde vi håndballøkter hver dag, med mye fokus på det helhetlige spillet, forteller hun. – EM er rett rundt hjørnet, og dermed var det mye fokus på spillet og å bli mer samspilt. Vi hadde også noen fysiske økter i løpet av uken.

– Samlingen var litt annerledes enn det det pleier å være. Vi bodde på enkeltrom, og fikk ikke omgås like mye som man pleier. Likevel var det utrolig gøy å se de andre jentene, og å få være med på samling igjen etter en lang pause. Nivået på samlingen var ikke særlig berørt av at vi har hatt en lang pause fra hverandre på grunn av korona, og vi hadde bra trøkk på hver eneste trening.


Hun legger til:

– Det å bli tatt ut på samlinger betyr veldig mye for meg. Samlingene gir meg mye. Jeg får sjansen til å vise meg frem på en annen arena enn i klubb, samtidig som jeg får spille håndball sammen med noen av de beste i Norge på min alder. Det å bli tatt ut gir en slags bekreftelse på hvordan man har prestert, og det er noe som hjelper mye for motivasjonen.

– I tillegg vil jeg si at det er et høydepunktene med å være på samling er å kunne være sammen med jentene.  Vi har vært på mange samlinger i sammen og er oppå hverandre hele tida.  Vi har blitt så gode venninner og utrolig gøy å være på samling sammen med dem sier hun opprømt.

Foto: Svein André Svendsen


Flintspiller siden mai

Sofie Celius har trent med A-laget til Flint siden begynnelsen av mai og har vært 6 uker i klubben.  Hun har spilt i 2. divisjon og 1. divisjon med Reistad og er nå klar for å ta nye steg i REMA 1000-ligaen.

– Jeg fikk et veldig godt inntrykk av treningsgruppa allerede på den første treningen min. Alle har vært veldig imøtekommende og har allerede gjort tiden min i Flint veldig bra, skryter hun. – Jeg kommer jo fra 1 divisjon, så det vil jo naturlig være nivåforskjell fra de to lagene. Treningene har hatt høy intensitet, men jeg tror jeg har klart å ta nivået greit.

– Jentene er treningsvillige og flinke håndballspillere. Jeg gleder meg veldig til å bli enda bedre kjent med laget.

– Jeg er glad jeg har valgt Flint som min nye klubb. Er veldig fornøyd hittil, og er sikker på at jeg kommer til å utvikle meg og bli en bedre håndballspiller i denne klubben, smiler nyervervelsen fra Reistad avslutningsvis.