Flints Nora Asbjørnsen (21) deltok på samling med Beachlandslaget 17.-20. juni i Oslo.  Nora har flere spennende x-faktorer i spillestilen sin som landslagsledelsen ønsket å titte nærmere på.  Dette er første gang hun har vært på landslagssamling.

– Jeg har aldri spilt beachhåndball tidligere, men jeg synes det var kjempemorsomt på samling, sprudler Nora Asbjørnsen.  – Et utrolig hyggelig lag og jeg lærte masse.  De første treningene øvde vi på teknikk, så ble det mer rettet mot spill og vi avsluttet den siste økta med å spille.

– Det var morsomt å tenke litt annerledes, om man skulle legge luftpasninger eller pasninger hvor man kunne kjøre en piruett.  Det var vanskelig i starten, men jeg synes jeg gikk bedre og bedre utover i samlinga. 


«Spesialist»

Nora trener fire styrkeøkter i uka og har spensten og fysikken i orden.  Fikk du brukt noen av egenskapene dine på denne samlingen?

– Jeg fikk brukt spensten godt, for man må satse ordentlig for å kunne ta piruetter.  Da får man 2 poeng.  Jeg spilte også en del «spesialist» hvor du får to poeng ved bare å skyte vanlig. Det er utespilleren med målvaktdrakt som er spesialist, det vil si den spilleren som bytter med målvakta forsvar/angrep. 

– Dette ga veldig mersmak!  Det var utrolig morsomt å være med, smiler bakspilleren. 


I juli spilles EM i Bulgaria.  Norge har gode beachhåndball-tradisjoner og har tatt medalje i en rekke mesterskap, både VM og EM. 

– Ja når det gjelder mesterskapet i Bulgaria i juli, så selvfølgelig, hvis de vil ha med meg med, så er jeg jo med, sier Nora engasjert.  – Men dette var min første samling, så jeg har ingen forventninger om å bli tatt ut.  Det var mange gode jenter, så jeg tror Norge vil prestere bra i EM. 


Eksamen

Samtidig som Nora Asbjørnsen var på samling, hadde hun hjemmeeksamen over tre dager.  Så hun brukte av all fritiden mellom øktene til å jobbe med eksamen.

– Jeg hadde eksamen i statistiske metoder.  – Jeg studerer fortsatt osteopati, men statistiske metoder er et fag jeg må ha for å få de statistikk-poengene jeg trenger for kunne å skrive bachelor senere, forklarer hun. 

– Jeg tror det gikk greit, smiler Nora.


Flyttet

Etter overgangen fra Nordstrand denne våren, har Nora nå trent med Flint Tønsberg i sju uker.  Den første måneden pendlet hun frem og tilbake fra Oslo.  Nå har hun flyttet til Tønsberg og bor i gangavstand fra hallen.

– Jeg synes disse ukene i ny klubb har vært veldig morsomme.  Jeg føler jeg er kommet godt inn i spillergruppa.  Det er en hyggelig gjeng med jenter.  Det er et godt nivå på treningene og jeg begynner å komme inn i spillet. 

– Vi har en del skader i laget, så det har vært litt preget av smårusk og at det ikke har vært så mange man kunne ha ønsket på trening.  Men jeg har virkelig trua på at det skal bli en bra sesong.  Nå gleder jeg meg til oppkjøringen når vi starter opp igjen. 

Er du glad for at du har valgt Flint som din nye klubb?.
Ja, det er jeg!  Jeg er veldig fornøyd med valget, sier Nora Asbjørnsen avslutningsvis. 

Nora Asbjørnsen og Thina Helene Kolås Øyesvold