Før denne sesongen var Flint J16 en fin liten gruppe spillere som hadde trent og spilt sammen en årrekke og holdt seg gående gjennom pandemien. I løpet av våren og sommeren kom 10 nye spillere og tre nye trenere til laget, og nå satser denne supergjengen mot BRING og ny sesong!

Flint J16 startet oppkjøringen sin 1. august 2021 og har trent både håndball i hall og fysisk i denne perioden. Med nye spillere fra hele 6 klubber i både sør og nord har laget brukt mye tid på å bli kjent både på og utenfor banen. Sammen med trenerteamet Sølve Sundrehagen, Merlinda Qorraj, Eline Fagerheim (målvakt) og en super foreldregruppe har fokuset vært på gode håndballopplevelser, god belastningsstyring og riktig styrketreningsteknikk i oppstarten. Laget trener håndball tre ganger i uken og har en felles fysisk trening med fysisk trener Jarleif ukentlig nå, og fortsetter med dette gjennom sesongen.

Mange av jentene går på idrettslinjer, så det er en kabal som skal gå opp som gir overskudd til både håndball, skole og livet som tenåring, forteller trener Sølve Sundrehagen.

Foto : Espen Reite

I årets første turnering gikk jentene av med seieren i Skjærgårdslekene etter å ha slått et velspillende Sola i semifinalen, og et fysisk sterkt Oppsal-lag i finalen. Turneringen startet med tap mot nettopp Sola og Oppsal i innledende spill, men med innsatsvilje, smarte håndballhoder og fokus på å ha det gøy gikk det altså hele veien for det nye J05-laget vårt.

Nå har laget Flint Tønsberg Cup til helgen, som blir en sosial turnering hvor vi deltar med to lag, før en tøff BRING-kvalifiseringshelg venter i Sarpsborg. Her møter FLINT-jentene Tasta, Vikhammer og Sarpsborg. Tre gode lag som alle kjemper om to plasser som gir direktekvalifisering til den gjeve turneringen.

«Vi skal gi alt og ha det gøy», sier lagets målfarlige venstreback Jackeline Wroldsen Hoksrød i en kommentar.

Vi ønsker jentene lykke til med ny sesong! Heia Flint!

Følg gjerne jentene på flinthandball.j05 på instagram for oppdateringer!

Foto : Espen Reite