Lørdag førstkommende spilles innledende kamper i NM Junior og Flint Tønsberg møter Gneist og Skjetten henholdsvis kl. 11 og kl. 15.  Kampene spilles i Sandslihallen i Bergen.  Puljevinneren går videre til åttendelsfinale.

Flint stiller med et godt mannskap hvor flere av spillerne har fått spilletid i REMA 1000-ligaen. I tillegg har laget en spiller som har vunnet NM20 tidligere!

Linjespiller Maria Kvannli. Foto: Ravn Foto


Linjespiller Maria Kvannli var med da Byåsen vant finalen i Spektrum i 2018 da Sola overraskende ble slått.  Byåsen stilte tilnærmet med et rent Lerøylag og var to år yngre enn sin finalemotstander.

Maria smiler når hun blir minnet på den opplevelsen.

– Ja, den finalen i Spektrum er det artigste jeg har vært med på!  Så nå gleder jeg meg veldig til å spille NM20-kamper igjen, sier hun.  – Jeg tror det kan hjelpe på å ha litt erfaring på hva som foregår, i hvert fall hvis vi kommer oss enda litt videre og oppover.  Hvis dette går bra vet jeg at dette er noe av det morsomste en kan være med på, smiler hun.

Flint stiller et relativt ungt lag i NM20 med flest 18-19-åringer, så alt ligger til rette for at Flint kan gjøre seg bemerket i NM Junior også i kommende sesonger.

Men nå er det lørdag som gjelder og motstander er bergenslaget Gneist og Skjetten fra Lillestrøm.  Og Flint skal være så godt forberedt til kampene som det er mulig å få til.

Bakspiller Karoline Müller Lislien


– Jeg tenker dette blir veldig bra, sier Karoline Müller Lislien offensivt.  – Vi stiller med et sterkt lag med mange spillere som ikke har spilt i sammen tidligere, men vi har fått gode treninger i sammen og fått trent inn et godt lagspill.  Vi har mange gode enkeltspillere så jeg tror vi har mye bra å komme med. 

– Nesten alle trener sammen med eliteserietroppen og får bra matching mot god motstand der og får mye utfordring der.  Og så har vi hatt fellestreninger denne uka alle som skal spille NM20, forteller hun.

– Vår styrke på lørdag vil være tempo og tøft duellspill, skyting utenifra, vi stiller bra på det meste. 


Maria Kvannli gleder seg stort til å spille NM20 for Flint.

– Det blir utrolig deilig å spille kamper som virkelig gjelder, igjen, sier hun opprømt, – og føle på at du er litt nervøs igjen.  Hvis det her ikke ikke går veien, så ryker man, men hvis det går bra, blir det utrolig gøy.  Så det gleder jeg meg utrolig til.

– Flesteparten på NM20-laget vårt deltar på treningene med A-laget og så får vi litt hjelp fra rekrutt i tillegg.  Dette her blir bra!


Gneist og Skjetten er relativt ubeskrevet blad for Flintspillerne.

– Jeg vet ikke så mye om motstanderne på lørdag, men det er litt spennende det også, å møte opp og ikke vite helt hva man møter, forteller Karoline med et smil om munnen. – Jeg gleder meg veldig og skal bidra med tøft forsvarsspill, ankomst og tempo.

– Jeg vil selvfølgelig prøve mitt beste for å spille bra, og gjøre en forskjell ute på banen, sier Maria Kvannli. – Men jeg tror det blir utrolig viktig at vi får opp spenningsnivået, at folk ikke er nervøse, men at vi skal ha det gøy, men samtidig er gira på å vinne.  Så det skal jeg prøve å hjelpe til med, sier hun avslutningsvis.