Rekruttlaget hentet hjem sin andre strake seier i 2. divisjon etter en flott seier i Sentrumshallen mot Hokksund i kveld.  Med brorparten av spillere som fortsatt holder Lerøy-alder stod Flint sterkt bakover og nektet hjemmelaget å ta ledelsen.  Hokksund var oppe på uavgjort ved flere anledninger, men greide aldri å komme forbi og ta føringen i kampen.

Etter 13-12 ledelse til Flint til pause, utliknet hjemmelaget til 13-13 etter to minutter.  Men derfra og ut hadde Flint overtaket og vekslet mellom å lede med to og tre mål.  Sluttresultatet ble seier 22-19 og Flint Tønsberg 2 har fått en drømmestart i sin debutsesong i 2. divisjon. 

Målvakt Adele Iren Westrum Kjølstad har opplevd fine kamper for Lerøylaget, NM20-laget og nå også på seniornivå.  Hun stod en god kamp mot Hokksund i kveld.

– Vi spilte en god angrepskamp, men målvakta til Hokksund var god og tok mange av skuddene, både 7 meter og vanlige skudd.  Jeg synes vi var flinke til å spille som et lag og stod på og ble ikke stresset selv om det ble jevnt, smiler Adele. 

– Det er veldig gøy at jeg får prøve meg mot mer erfarne spillere i 2. divisjon, og ikke bare mot de som er samme årskull som meg. Det er artig at vi gjør det så bra mot spillere som er fysisk større og mer erfarne og som har spilt lengre håndball enn det vi har. 

– Jeg hadde noen bra redninger, men det var noen av skuddene som kom ut i hjørnene som jeg skal øve litt mer på, sier Flints målvakt avslutningsvis. 

Julie Dybdahl har virkelig tatt store steg på venstrekanten og hadde viktige scoringer også i kveldens kamp mot Hokksund.

– Vi slet litt med å sette ballen i mål i denne kampen, men vi klarte å krige oss til seier, og det er jo det viktigste, sier Julie med et smil.

– Jeg følte egentlig at vi hadde kontroll i hele denne kampen, men vi klarte ikke å riste de av oss, som vi burde.  De hang veldig godt på og vi klarte aldri å få en større ledelse enn 2-3 mål. 

Ble dere stresset av at Hokksund stadig kom opp på uavgjort?

– Nei, det gikk egentlig fint.  Vi har jo spilt håndball i alle år hele gjengen, og vi klarte å holde hodet kaldt.  Vi roet ned tempoet og satte angrepet som vi ønsket, og det fungerte. 

– Vi merket under oppvarmingen at Hokksund var mye eldre enn oss og da tenkte vi at vi måtte kjøre på det vi er gode på, og det er tempo.  Jeg synes vi klarte det veldig bra, sier venstrekanten fornøyd. 

– Nå har vi to seire på de to første kampene og det er deilig å få en så god start, at vi har lagt et godt grunnlag for resten av sesongen.  Så er det også fint for oss som ikke får spille så mye i eliteserien, at vi har enda en arena å spille på.  Så vi får mulighet til å spille på oss selvtillit der. 


Seriekamp 2. divisjon Sentrumshallen 22. september 2021

HOKKSUND – FLINT TØNSBERG 2  19-22 (12-13)

Sofie Celius 6
Mia Leikvold Trapnes 4
Julie Dybdahl 3
Marthe Nikoline Hovde 3
Martine Grip Øvreberg 2
Felicia Celine Tangen 2
Vår Frøland Johansen 1
Karoline Müller Lislien 1
Ylva Vegard Aurmo
Adele Iren Westrum Kjølstad
Emma Margrethe Nordskog Thingvold


KAMPUTVIKLING HOKKSUND – FLINT

1 omg:  0-2  *  1-3  *  3-6  *  6-6  *  8-8  *  9-12  *  12-13.

2 omg:  13-13  *  13-16  *  16-19  *  18-21  *  19-22.