Molde Elite blir neste utfordring for Flint Tønsberg.  På søndag spilles femte serierunde i REMA 1000-ligaen og Molde kommer til Tønsberg.  Kampstart er kl. 17.00.

Onsdag førstkommende blir det et nytt møte med Molde, da er det snakk om åttendelsfinale i NM.  Kampstart i Molde Arena er kl. 20.00.

Det er et lag proppfullt med selvtillit som Flint skal bryne seg på hjemme i REMA 1000 Arena søndag.  Molde har vunnet alt i sesonginnledningen.  Det har blitt to seire i NM og i serien har de vunnet over Oppsal 36-30, Follo 29-25, Byåsen 24-22 og Fana 36-30.

Thale Rushfeldt Deila 32, Mona Obaidli 30, Julie Lygren 16 og Elise Skinnehaugen 14 er mestscorende for Molde. 


Flint Tønsberg åpnet sesongen med å slå Byåsen 24-21 i første serierunde på bortebane, deretter er det blitt tre strake tap i jevne oppgjør mot Aker 24-28, Fana 28-30 og Larvik 22-28.

Andrea Varvin Fredriksen 31, Celina Vatne 21, Malin Lundemo 14, Charlotte Koffeld Iversen 9, Ellen Marie Folkvord 9 og Sanne Løkka Hagen 7 er mestscorende for Flint. 


Gjensyn med Synne Fossheim

Kampen søndag blir spesiell for linjespiller og forsvarsstrateg Synne Fossheim som skal spille mot Flint for første gang etter overgangen til Molde.  Etter to sesonger i Flinttrøya ble hun annonsert som ny Moldespiller rett før seriestart.

– Molde tok kontakt med meg i sommer, og det var en mulighet jeg ønsket og ta. Klubbene ble enige, og nå er jeg i Molde, forteller Synne Fossheim.  -Jeg har blitt tatt veldig godt imot av jentene og de rundt laget. Funnet meg en leilighet og synes Molde er en flott by.

– Vi har kommet godt i gang med 4/4 seiere, så nå håper jeg vi fortsetter der vi slapp i 2. omgangen mot Fana og tar Flint på søndag.

Hvordan blir det å komme tilbake til Tønsberg og være på motstanderlaget til Flint?

– Det blir veldig spesielt. Jeg merker at jeg er litt ekstra spent foran denne kampen, sier Synne. – Jeg har fulgt godt med på Flint i høst! De gjorde en veldig bra kamp mot Byåsen, og i tillegg til å slå Byåsen har de spilt mange jevne kamper, hvor det fort kunne endt med seier til Flint, sier Synne Fossheim som skal bryne seg mot gamle lagvenninner på søndag.

Malin Lundemo og Synne Fossheim bodde i sammen i huset som de kalte Flint Mansion.  Malin bor fortsatt i huset, men er nå eneste Flintspiller igjen.

– Jeg flyttet inn i et Flinthus med kun jenter som spilte for Flint og jeg bodde sammen med Synne i et år og det kom litt brått på at hun flyttet ut, for da ble jeg plutselig alene som Flintspiller i huset, forteller Malin.   

– Det blir godt å se Synne igjen på søndag.  Det blir kanskje mest spesielt for henne som kommer tilbake og skal få prøve seg mot oss i den nye arenaen.  Men vi tenker ikke på at vi er venninner når kampen starter, da skal smelle fra vår side, i hvert fall.

Skal hun få ekstra «juling?»  – Ja, det blir det, humrer Malin, hun skal ikke få score mange mål når hun valgte å dra fra oss. 

– Molde har full pott og er et hardtsatsende lag med mange bra spillere, så det handler om at vi må komme oss opp mot vårt beste så skal vi kjempe med nebb og klør for å ta poeng. 

Hvordan ønsker dere å fremstå mot Molde?

– Mot Larvik var vi litt stillestående og ballen gikk tregt, så vi ønsker å sette like mye fart i ballen som mot Fana.  Det er det spillet jeg liker, i hvert fall, sier Malin.  – Nå har vi hatt en god uke og spillet skal sitte på søndag.

– Vi har hatt gode treninger hele uka og har kommet oss over Larvik-kampen, den er glemt.  Vi vet at vi kan så mye bedre enn det vi presterte i Jotron Arena.  Vi er klar for ny kamp på søndag.

Og da er alt mulig?
 
– Det er det!  Vi skal gi alt, vi har veldig lyst på 2 poeng.  Vi håper at mange kommer og fyller opp hallen, jeg ønsker alle hjertelig velkommen til REMA 1000-Arena, sprudler Flints playmaker avslutningsvis. 

NB! Flint Tønsberg feirer gjenåpningen av Norge med gratis inngang for alle, så det er bare å komme seg opp av sofaen og ta turen til REMA 1000 Arena for å heie frem jentene til 2 poeng.