I kveld, mandag kl. 18.30 hjemme i REMA 1000 Arena er det ventet et fartsfylt oppgjør når Flint Tønsberg J20 skal utfordre Tertnes i åttendelsfinalen i NM Junior. 

I de innledende kampene ble det to seire for Flint.  Skjetten ble slått 37-22 mens avansementet ble sikret gjennom å slå arrangørklubben Gneist 29-26.

Målscore for Flint i de innledende kampene var Karoline Müller Lislien 15, Sanne Løkka Hagen 12, Majra Isabella Mitrovic 10, Mia Leikvold Trapnes 7, Felicia Celine Tangen 6, Sofie Celius 5, Julie Dybdahl 5, Martine Grip Øvreberg 3, Ylva Vegard Aurmo 2, Mari Elise Kjellemo 1.

Tertnes kvalifiserte seg til åttendelsfinale ved å slå Stavanger 30-21 og Ull/Kisa 38-20.  Den runden ble spilt i Jessheimhallen. 

Tertnes NM20 er et samarbeidslag mellom Åsane, Fyllingen og Tertnes og stiller med et lag som er blant favorittene til å vinne årets NM Junior.

I de innledende kampene var det spillere som har mye spilletid i REMA 1000-ligaen som dominerte på scoringslista.  Høyrekant Henrikke Kjølholdt 13, playmaker Fanny Skindlo 9, linjespiller Marthe Hatløy Walde (fra Fyllingen) 8, bakspiller Avril Mikkelsen Frei (fra Åsane) 7, bakspiller Henriette Espetvedt Eggen (fra Fyllingen) 7, venstrekant Maria Bergslien Gald 6 og bakspiller Martine Hellesø Knutsen 5. 

Flint Tønsberg stiller med et sterkt mannskap med god skuddkraft og tempo i spillet.  Men det er bakover spillerne må gjøre jobben for å kunne utfordre stjernemannskapet fra Bergen.  Og aller bakerst har Flint en potensiell matchvinner i Zaynab Elmrani.  Alle husker hvor sensasjonelt god hun var i fjorårets seriekamp mot Fana.  Og hun gjentok bragden i årets første seriekamp borte mot Byåsen hvor hun stengte buret fullstendig.   

– Jeg håper på en god kamp fra min side, at jeg får mange bra redninger, sier Zaynab Elmrani offensivt. – Jeg håper også at jeg gjennom godt målvaktspill kan bidra til fine prestasjoner framover på banen. Vi har mange på laget som spiller sammen i REMA 1000-ligaen,  vi kjenner hverandre og er godt samspilte – det er positivt.

– I forrige runde hadde vi en litt plundrete reise til Bergen og spilte kanskje ikke helt på topp, men det holdt jo til to greie seire.  Det var selvfølgelig kjempemoro å gå videre fra den innledende runden, og vi er spente på hvor langt vi kommer – vi må ta en kamp av gangen og gjøre så godt vi kan.

–  Det er alltid gøy å spille håndballkamper og kampen mot Tertnes blir intet unntak. De er et godt lag, men det synes jeg vi også er, så jeg tror det blir en jevn match.  Tertnes er farlige i alle posisjoner, og vi må være 100% på for å avansere i NM, sier Zaynab avslutningsvis.