Etter to NM-kamper denne uka hvor Flint Tønsberg var med helt til kampslutt, reiser spillere og trenerteam til Bergen med selvtillit og tro på at ukas tredje oppgjør skal ende med jubelscener til Flint.

I NM20-åttendelsfinalen mot Tertnes i REMA 1000 Arena på mandag endte kampen med et bittert ettmålstap for hjemmelaget.  Sanne Løkka Hagen 7, Celina Vatne 7, Charlotte Koffeld Iversen 5 og Sofie Celius 4 var mestscorende for Flint.

På onsdag spilte A-laget åttendelsfinale borte mot Molde og igjen var Flint nære avansement.  Da to minutter gjenstod, var stillingen 24-24 etter en super opphenting etter å ha ligget seks mål bak til pause.  Hjemmelaget scoret to mål helt på slutten, mens Flint ble stående på 24 scoringer og måtte innse at det ikke ble spill i kvartfinale i NM denne sesongen. Malin Lundemo 6, Kristiane Stormoen 6 og Celina Vatne 5 var mestscorende for Flint.


Det er blitt etterlyst mer stang inn på slutten av kampene og at en eller annen gang må det snu.  Og søndagens kamp mot Tertnes er en perfekt anledning for Flint Tønsberg til å ta sesongens andre seier.

Hjemmelaget stiller i likhet med Flint med et relativt ungt mannskap hvor 7 av spillerne som var i NM20-kampen har viktige roller på A-laget.  Tertnes har variert i prestasjon og opplevde å tape med hele 12 mål borte mot Aker. 

Lagets store profiler er målvakt Eli Smørgrav Skogstrand (superspennende spiller som imponerte i mesterskap for LK00), playmaker Madeleine Hilby, (lagets toppscorer med 33 mål), høyreback Hermine Motzfeldt Auberg (er tilbake i spill etter langvarig skade) og høyrekant Henrikke Hauge Kjølholdt (som ble toppscorer i NM20-kampen på mandag).

På onsdag var dere nær avansement til kvartfinalen. Hvordan oppsummerer du kampen?

– I første omgang i NM-kampen mot Molde hadde vi ingen flyt og det så ikke ut som vi hadde troa i det hele tatt, forteller Elise Vedeler.  – Men så klarer vi i pausen å omstille og tenke at vi ikke har noe å tape og gjør det vi gjør på trening – å holde ballen litt lenger i gang.  Vi får en god start på andre omgang og det skaper masse energi som vi tar med oss gjennom hele omgangen. 

– Desto lenger man holder ballen i gang, desto større sjanse er det for at forsvaret etter hvert løper seg bort og da får man bedre muligheter enn når man tar det etter første, andre eller tredje pasning, sier hun. 

– Jeg synes det har vært mye bra å hente fra mange jevne kamper i høst.  Vi har vist at vi har et godt toppnivå inne.  Men så har vi også vist at vi har et ganske dårlig bunnivå.  Men det er absolutt mye å ta med seg fra andreomgangen mot Molde på onsdag. 

– Når man er så nære som vi var i NM-kampen vil man jo gjerne vippe det i vår favør, men det var viktig for laget å få en god opplevelse som man kan bygge videre på. 


– Den flyten vi hadde i andre omgang og alt det gode vi viste der skal vi ta med til Bergen og gå i krigen mot Tertnes, sier Elise ivrig. 

– Vi er gira på seier!  Det er mange kamper nå hvor det har vippet imot, så nå er det på tide at det vipper vår vei.  Det aller viktigste for oss er at vi klarer å senke skuldrene og ta med den ureddheten og selvtilliten som vi har på trening. 

– Kommer de høye skuldrene så kommer også usikkerheten og da blir det fomling og en ond spiral.  Men klarer vi å senke skuldrene, så får vi flyt.  Og den flyten smitter over på spillerne og alle får en god følelse i stedet for å være usikker, sier bakspilleren avslutningsvis.