Optimismen var stor i Flintleiren foran ettermiddagens oppgjør mot Tertnes i Åsane Arena.  Men hjemmelaget var virkelig på hugget og tok kommandoen fra start og førte hele oppgjøret. 

Tertnesmålvakt Eli Smørgrav Skogstrand viste, dessverre for Flint, glimt av sitt potensial i starten på kveldens kamp.  Og da er hun gjerne umulig å ha med å gjøre.  Det tok 6 min 27 sek før Nora Asbjørnsen klarte å overliste hjemmelagets målvakt, på stillingen 5-0.  Tertnes tok vare på initiativet de tilrev seg de første ti minuttene og ledet på et tidspunkt med ni mål.  Ved pause var de sju mål foran på 17-10. 

Flint hadde 20 tekniske feil / skuddbom de første 30 minuttene og klarte aldri å komme ordentlig på skuddhold.  Elise Vedeler uttalte i forhåndsreportasjen at hvis Flint ville greie å spille med lave skuldre og ta med selvtillit og intensitet som de viser på treningene uka igjennom, skulle de gi Tertnes kamp om poengene.  Dessverre fikk Flint aldri den flyten i spillet som må til for å kunne kjempe om poeng mot et godt hjemmelag, som på sin side hadde god flyt i alle faser av spillet sitt.

I starten på andre omgang gikk hjemmelaget offensivt til verks og økte til 20-10.  Da var kampen allerede i realiteten avgjort.  Flint kjempet og kjempet og vi fikk blant annet se mer av Nora Asbjørnsen i dag.  Hun endte på 3 scoringer.  Da ti minutter gjenstod, hadde bortelaget hatt en svært god periode og knappet inn forspranget og lå på det tidspunktet kun fem mål bak.  Stillingen var da 24-19.  Men så kom Tertnes med en ny offensiv og kampen endte med 11-målsseier 31-20.  Celina Vatne ble kårets til Flints mest verdifulle spiller. 

En skuffet playmaker hos Flint Tønsberg oppsummerer kampen kort her:

– Vi er ikke der vi skal være i dag, sier Malin Lundemo.  – Vi presterer langt under nivå.  Det er ingenting annet å si enn at vi må vise oss fra en bedre side for å fortjene poeng. 


Seriekamp i Bergen søndag 3. oktober 2021

TERTNES – FLINT TØNSBERG  31-20  (17-10)

Celina Vatne  5
Malin Lundemo  4
Nora Asbjørnsen  3
Ellen Marie Folkvord  2
Andrea Varvin Fredriksen  2
Sanne Løkka Hagen  1
Sofie Celius  1
Charlotte Koffeld Iversen  1
Kristiane Stormoen  1
Ylva Vegard Aurmo
Elise Vedeler
Anna Klausen Jacobsen
Vivi Storvang
Zaynab Elmrani

KAMPUTVIKLING TERTNES – FLINT

1 omg:  5-0  *  7-2  *  8-4  *  14-5  *  17-10.

2 omg:  20-10  *  21-15  *  24-19  *  30-19  *  31-20.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Nora Asbjørnsen
Venstreback:  Kristiane Stormoen
Midtback:  Celina Vatne
Høyreback:  Malin Lundemo
Høyrekant:  Anna Klausen Jacobsen
Linjespiller:  Ellen Marie Folkvord