På søndag spiller Flint Tønsberg siste seriekamp i 2021 når Follo HK Damer er motstander i Stil Arena.  Hjemmelaget har slitt bakover i banen etter comebacket i REMA 1000-ligaen og har i snitt sluppet inn 33 mål pr kamp.

Rekorden på antall innslupne mål kom allerede i serieåpningen mot Fana hvor Bergenslaget scoret 48 ganger på Follos målvakter.  Det skal også nevnes at Follo ikke var ueffen foran mål de heller og scoret 36 ganger.

I seriekampen mot Oppsal sist søndag så det lenge lyst ut for Follo med tanke på å kunne innkassere sesongens første to-poenger.  De ledet 22-13 etter åtte minutter av andre omgang og ledet også 28-26 da fire minutter gjenstod.  Kampen endte 28-28 og dermed ble Follo snytt for seieren.

Så da er det ikke bare Follo som har vonde minner etter å ha møtt Oppsal.  Også Flint opplevde å bli nærmest ranet for to poeng da Osloklubben satte ballen i mål et sekund før slutt og berget uavgjort 26-26.


Follo HK Damer har en spennende spillerstall hvor flere hevder seg på yngre landslag.  De har også fått en spiller med på Rekruttlandslaget i løpet av høsten.  Kontringsekspert og venstrekant Mina Hesselberg er lagets toppscorer og har kvaliteter som landslagsledelsen ønsker å se nærmere på. 

På venstreback herjet LK02-spiller Martine Kårigstad Andersen sist mot Oppsal, og de så ingen annen løsning for å stoppe henne enn å sette frimerke.  På høyreback og høyrekant er også spillere fra LK02.  Silje Alvestad og Mari Solberg, begge spennende spillertyper.  Nevnes må også Hilde Søyseth som i tillegg til å være en god målvakt forer Mina Hesselberg med kontringsballer. 

Litt spesielt for Follo er at Katarina Karlsen Ugland, lagets storscorer de første sju kampene, med 7 mål i snitt pr kamp, nå ikke er tilgjengelig for spill for hun har tatt en studiepause på ubestemt tid. 


Alle forventer seier på søndag, men det blir viktig å være ydmyke til oppgaven som venter og ikke tro at det bare er å møte opp i Stil Arena og ta med seg begge poengene hjem til Tønsberg.  Sannsynligvis må Flint spille sesongens så langt beste kamp for å vinne. 

Og det har også laget alle muligheter til å klare!

Med tilnærmet fullt mannskap har Flint nå flere strenger å spille på.  Og som kjent går kampen på bortebane, hvor spillerne tydelig er mer avslappet, får mer flyt i spillet og presterer generelt bedre.  Så ja, alt ligger til rette for en god håndballprestasjon av Flint på søndag.


En av ungjentene i Flint som har gjort en forskjell når hun har kommet på banen i de siste kampene, er Karoline Müller Lislien.  Hun er kun 18 år gammel, men er definitivt ingen «ballkaster» og skaper farligheter fra første sekund når hun får spilletid.

Karoline har vært på flere samlinger med LK02 og spilt landskamper med tre av profilene på Follo;  Martine Kårigstad Andersen, Silje Alvestad og Mari Solberg. 

– Det er tre veldig talentfulle spillere som har masse bra kvaliteter, så det blir moro å spille imot dem, forteller Karoline Müller Lislien.  – Vi har trent i sammen på samlinger tidligere, de er veldig flinke og det blir gøy å spille mot spillere jeg har trent med på landslaget. 

– Jeg tenker ikke at vi skal undervurdere Follo fordi de kun har et poeng så langt i sesongen, sier Karoline videre.  – Vi tenker ikke at dette skal bli en lett match.  Vi møter godt forberedt i Stil Arena og må gjennomføre en god kamp for å kunne ta med oss poeng hjem.


Karoline er som en virvelvind når hun entrer banen og gjør seg godt bemerket både i forsvar og fremover i banen.  I kampen mot Oppsal var hennes aksjoner sterkt med å bidra til at Flint snudde den kampen. 

Ønsker du å gjøre en forskjell når du entrer banen?

– Jeg tenker at jeg må gjøre det jeg kan, gjøre det jeg er trygg på.  Og så er det gøy å få tillit og mulighet til å spille. Jeg tenker at når jeg får beskjed om at jeg skal på banen, så mener trenerne at jeg har noe utpå der og gjøre, og da blir jeg trygg også. 

– Når jeg først kommer utpå så må jeg gjøre det jeg kan for å bidra og hjelpe til så vi kan gjøre vårt beste.  Så jeg ønsker ikke å stå på banen bare å kaste ball, det er ikke derfor jeg spiller håndball, jeg ønsker å bidra med det jeg vet jeg kan bidra med, sier hun engasjert. 


Hvordan er stemningen i troppen foran møtet med Follo?

– Det er bra stemning og vi er klare for kamp!  Vi har hatt en bra treningsuke og er klare for å kjempe om de poengene. 

– Jeg tror vi kan forvente en fartsfylt håndballkamp med mye trøkk og dueller.  Vi må tette igjen bakover og prøve å unngå at de får mulighet til å score mange mål.  Vi har vist at vi kan ha et bra forsvar, så vi må sette det og ha et godt samarbeid med målvaktene våre så det blir få baklengs, så skal vi klare det.

– Vi ønsker å fremstå som et lag som virkelig ønsker å kjempe for å ta poeng.  Med tempo og hvor vi har litt mer nøyaktighet i spillet vårt så vi får luket vekk småfeilene.  Vi vet at det er siste kamp før jul, så da er det ingenting å spare på og bare gi alt, smiler hun. 


Hva håper du å bidra med?

– Jeg ønsker å bidra med tempo og tøft forsvarsspill, først og fremst.  Og bidra til å spille opp de andre jentene og støtte de så vi fremstår som et godt lag.  Jeg håper å kunne få frem i kamp det jeg gjør på trening, det hadde vært fint å få til, sier bakspillertalentet avslutningsvis. 


Trener Zarko Pejovic er full av lovord om sin 18-årige juvel og beskriver Karoline slik:

– Jeg har sjeldent sett så rå fysikk hos en spiller. Karoline er en håndball dyktig, klok og teknisk god spiller. Dedikert, smart og pliktoppfyllende, skryter Zarko.

– Hun er modig med tanke på hennes alder, en kriger med selvtillit. Hun er god i alle faser, forsvar – bevegelig, enormt sterk i duellspillet. Ankomstspill – hun er en rakett. Etablert angrep – 1 mot 1 suveren, skudd, spillforståelse.

– Hun er bare 18 år og har vært uheldig med skader, men Norge skal høre om henne. Kan hende at jeg er litt subjektiv, men det er en spiller som hver trener ønsker å ha. Og jeg ser virkelig henne sånn, sier Zarko ivrig avslutningsvis.