Det har gått 52 dager siden Flint Tønsberg var i aksjon i REMA 1000-ligaen.  Det endte med et bittert 27-24 tap i Stil Arena mot Follo HK Damer, etter at Flint hadde full kontroll i hele første omgang.

Nå er den opplevelsen for lengst historie og Flint-jentene og deres nye trener Torbjörn Klingvall har brukt kamppausen godt og stiller til kamp mot Sola onsdag førstkommende med stor tro på seg selv.

– Det blir gøy å spille seriekamp igjen, jeg har gledet meg veldig, sprudler høyre bakspiller Sanne Løkka Hagen (19).  – Det har vært en grei lang pause nå, så det blir deilig å komme i gang og forhåpentligvis skal vi bite fra oss denne andre delen av sesongen. 

– Det er veldig god stemning og gruppa har tro på spillet vi har nå. Folk er fornøyd med treningshverdagen og strukturen som den nye treneren Torbjörn Klingvall har.  Og så er vi en gjeng som trives godt i lag, det er en god match.


Hvordan har dere trent i mesterskapspausen?

– Vi har trent på alle fasene i spillet.  Nå har vi mer struktur i ankomsten, i angrepsspillet, undertall/overtall, forsvar, ja, vi har gått igjennom hele spillet og trent på å få helheten bedre, forteller Sanne, og legger til:  – Jeg føler det er et helt annet trøkk i spillet vi kommer med nå.


Hvordan har du opplevd å få ny trener etter høstsesongen? 

– Jeg opplever det som veldig bra.  Jeg føler at hver spiller har fått mye ut av det.  Torbjörn Klingvall er opptatt av å få alle kvalitetene til hver enkelt spiller inn i spillet og det synes jeg at han har klart. 

– Torbjørn har også fokusert godt på individuell finteteknikk, det å få den til å sitte ordentlig.  Der har jeg kommet meg veldig.  Så føler jeg at han har mye håndballforståelse og er flink til å lære bort håndball.  Det å ha blikk for spillet og sånn har kommet seg, sier Sanne fornøyd.


Onsdagens motstander i REMA 1000 Arena imponerte i fjor med å ta tredjeplassen.  Og har fortsatt med å spille god håndball også i år.  Laget var likt som Storhamar på sølvplass, men tapte med tre mål i toppkampen i forrige uke.  Til tross for en midlertidig nedtur i det oppgjøret er Sola fortsatt i førersetet med tanke på å ta bronsemedaljene også denne sesongen. 

Lagets mestscorende spillere er venstrekant Camilla Herrem 82, høyreback Kristina Sirum Novak 53, linjespiller Kaja Haugseng 44, høyrekant Maja Magnussen 38 og venstreback Live Rushfeldt Deila 37.


Hva vet du om Sola?

– Jeg vet at de spiller god håndball.  De har en høyreback i Kristina Sirum Novak og hvis hun har dagen er hun tøff å stoppe.  De har et bra målvaktspar, og Sola gjorde en bra kamp mot Storhamar sist.  Jeg håper likevel vi kan stjele et par poeng fra dem.

– Vi skal fremstå som et lag som aldri gir seg uansett hvordan det ser ut i kampen, sier Sanne bestemt.  – Og et lag som trykker til i forsvar, være et energifylt lag, det er hvordan jeg ønsker at laget skal fremstå.  Og jeg tror at vi kommer langt på det.

– Og så ønsker jeg selv å bidra med trykk i satsinger og i duellspill. 


Sanne Løkka Hagen startet sesongen på best mulig vis med å være tungen på vektskålen i en svært overraskende borteseier over Byåsen i serieåpningen.  Men vi så lite til henne i resten av kampene i høst. 

Så Sanne, er du klar for å ta større plass i Flintmannskapet i denne vårsesongen?

– Det er jeg, absolutt! svarer hun kontant.  – Jeg håper at Torbjörn ønsker å bruke meg og at jeg kan vise at jeg fortjener en plass. Jeg føler at skal klare det, sier 2003-modellen avslutningsvis.