2003-årgangen i Flint har hevdet seg godt i alle år.  Denne sesongen er hele 5 spillere fra denne årgangen på A-laget til Flint Tønsberg.  For Gabi Sørvik-Hansen (18) var onsdagens kamp spesiell.  Hun har kjempet seg tilbake fra en langvarig skade og debuterte i REMA 1000-ligaen i kampen mot Sola og scoret to ganger.

Det var i treningskamp mot Gjerpen august 2020 Gabi røk korsbåndet og hun har spilt flere kamper i 2. divisjon i høst før hun gjorde comeback på A-laget.  Hun fikk sin debut i seriesammenheng på A-laget allerede som 16-åring.


Hvordan opplevde du kampen mot Sola?

– Jeg kom inn på et tidspunkt da kampen var litt kjørt, så da følte jeg at jeg kunne senke skuldrene og det gjorde at det var litt tryggere, forteller Gabi Sørvik-Hansen.  – Det er så gøy å være tilbake fra skade å få oppleve å være tilbake A-laget.  Så det var kanskje det største, egentlig. 

– Det var en tøff start i eliteserien å møte et så godt lag som Sola.  Men da fikk jeg også kjenne på nivået og hvor man ønsker å komme en dag, så sånt sett var det gøy å få den opplevelsen.  Jeg ble motivert av det, sier Gabi ivrig. 


Fortell om perioden du var ute med skade

– Jeg var ute over et år og det var tøft, innrømmer hun.  – Motivasjonen gikk litt opp og ned siden jeg visste dette var en langvarig skade.  Men jeg var hele tiden fast bestemt på at jeg ville tilbake, sånt har det det gått veldig fint.  Jeg har jobbet godt sammen med fysioterapeut, og føler meg veldig trygg nå som jeg er tilbake og føler meg fin og akkurat som før jeg ble skadet. Så det er betryggende at jeg føler at kroppen fungerer som den skal.  Jeg er ikke noe redd ute på banen og tenker ikke på kneet, så det er deilig. 


Følte du deg ensom og alene?

– Det er litt kjedelig å se at alle andre kan spille, men samtidig er det motivasjon å se at de har det gøy med håndballen.  Jeg følte meg litt alene, for det er så gøy å spille lagidrett, men samtidig var det noen andre på laget som var skadet og vi hjalp hverandre i den perioden.  Det var til god hjelp.


Gabi var tilbake på håndballbanen i oktober da hun spilte seriekamp i 2. divisjon. 

– I de første kampene var jeg spent og nervøs, men jeg var ikke spesielt engstelig for kneet.  Det var mer at nivået mitt ikke var der det skulle og jeg merket at jeg hadde mye inne som jeg ikke fikk ut på banen, forklarer hun, og legger til:  – Det opplevde jeg som frustrerende. 

– Jeg ønsket veldig mye, men fikk det ikke helt til.  Men jeg føler at fra jeg ble med på første kamp i 2. divisjon til nå så har jeg utviklet meg mye.  Jeg føler fortsatt at jeg mangler litt til å være på samme nivå som før jeg ble skadet, men det hjelper for hver trening og kamp, smiler hun. 

2003-årgangen. Fra venstre: Gabi, Sanne, Karoline, Felicia og Charlotte.


2003- årgangen har satt sitt preg på A-laget de to siste sesongene.  Charlotte Koffeld Iversen, Sanne Løkka-Hagen, Karoline Müller Lislien og Felicia Celine Tangen har gjort seg godt bemerket i REMA 1000-ligaen både i fjorårssesongen og så langt i årets sesong.  Og med comeback av Gabi Sørvik-Hansen stilte Flint med fem 03-spillere i onsdagens oppgjør i REMA 1000 Arena.

– Det er artig at vi er så mange fra 03-årgangen på A-laget, sprudler Gabi, jeg synes det er veldig gøy å spille med de jentene, vi spiller veldig bra i sammen.  Vi har et ungt lag denne vårsesongen og jeg tenker at vi må jobbe godt i sammen som et lag og ha troen på det spillet Torbjörn har lagt opp til og se hva det bringer.


På søndag kommer Byåsen til Tønsberg og Gabi er klar på at får laget ned antall tekniske feil i det oppgjøret, skal Flint gjøre en bedre prestasjon enn mot Sola på onsdag.

– Det blir spennende å møte Byåsen, jeg håper at vi er mer trygge i spillet så vi har litt færre tekniske feil.

– Vi har mye å revansjere fra kampen mot Sola hvor vi fikk altfor mange kontringsmål imot.  Og det kommer av at vi gjør feil i angrep.  Så får vi rettet på det og får satt et bra forsvar så tror jeg mye kan være gjort. 

– Det handler om at hvis vi er trygge i angrep og setter det spillet som vi gjør veldig bra på trening og får det ut i kamp, skal vi gjøre en god prestasjon på søndag mot Byåsen. 

– Jeg gleder meg veldig til kamp og håper at jeg står bra i forsvar og at jeg kan bidra til å ha et sikkert spill fremover og spille opp de andre, det er styrkene mine, sier playmakeren avslutningsvis.