Forhåndsreportasje Flint Tønsberg – Oppsal som spilles i REMA 1000 Arena kl. 18.00 søndag 27. februar 2022.

Foran søndagens oppgjør ligger Oppsal på 12. plass med 8 poeng mens Flint ligger hakk i hæl på 13. plass med 7 poeng. Begge lag ligger under nedrykkstreken.

For Oppsal er bakspiller Marianne Haugsted 98, bakspiller Lina Marie Jensen 55, venstrekant Nora Løken 53, linjespiller Tiril Spæren 39 og bakspiller Mille Porsmyr 36 mestscorende.


Hvis det blir jevnt i sluttminuttene også denne gang, kan det være greit å passe ekstra på Mille Porsmyr.  Det var hun som ødela seiersfesten for Flint i kampen før jul, da hun satte inn ballen i aller siste sekund og berget uavgjort for Oppsal.

Oppsal har tapt 8 kamper på rad.  Sist gang laget tok poeng, var to uavgjorte resultater mot Follo og Flint i november. 

Det forrige møtet lagene imellom ble spilt i Oppsal Arena 7. november 2021 og endte 26-26.
Oppsal var i klar ledelse frem til 47 minutter var spilt.  Da utliknet Andrea Varvin Fredriksen til 21-21.  Da kampuret viste 28.32 ledet Flint 26-24.  Men to scoringer av Mille Porsmyr gjorde at det kun ble med et poeng i bagasjen hjem til Tønsberg.


Flint kommer fra en god opplevelse i Aquarama på onsdag hvor de holdt godt følge med Vipers frem til 10-10 og tapte andre omgang med to mål. 

Nå blir det viktig å gjenskape denne prestasjonen i REMA 1000 Arena søndag.  Det er enkelt å prestere bra når man er underdogs og ingen forventer noe som helst fremfor å prestere bra når det virkelig gjelder.

For på søndag gjelder det.  Dette blir Flints viktigste kamp så langt i 2022 og da gjelder det å ha kontroll på nerver og greie å yte maksimalt av det potensialet laget innehar.  Nå har vi sett mange fine prestasjoner av et ungt Flintmannskap i januar og februar.  På søndag blir det artig å se hvor gode Flint er når hele mannskapet har dagen. 


Ylva Vegard Aurmo har vært med på 16 av 20 kamper denne sesongen.  Etter at hun fikk en skulderskade i sommer, har hun brukt lang tid på opptrening og har ikke kunnet belaste skulderen med pasninger og skudd.  Dette har gjort at hun kun har spilt i forsvar så langt i sesongen.

Men nå begynner Ylva endelig å se lyset i tunnelen og de siste par ukene har hun også deltatt i angrepstrening.

– Ja, det var før sommerferien jeg fikk en skulderskade som har vart helt frem til nå, forteller Ylva Vegard Aurmo (19).  – Jeg har trent med A-laget i hele skadeperioden, men har kun stått i forsvar.   Men endelig er jeg nå med for fullt på treningene, sier hun fornøyd.

– Jeg har egentlig ikke fått noen diagnose på hva slags skade jeg har, så jeg har tatt behandlinger og så har det tatt den tida det har tatt.  Underveis har jeg prøvd meg frem på hvor mye jeg kan belaste skuldra og nå går det egentlig veldig bra og jeg kan være med på skuddtrening og spilletrening.  Det er fortsatt ikke 100% bra, men det har gått greit de siste 14 dagene og jeg har ikke like mye vondt, sier hun begeistret. 


– Jeg merker jeg ikke helt har samme skuddet som før jeg ble skadet.  Jeg har ikke helt den samme bevegeligheten i skuldra enda, og har ikke samme kraften.  Men satser på at det kommer snart.

– Jeg har alltid likt å stå i forsvar og har vært glad for å kunne være med litt på A-laget selv om jeg har vært skadet.  Jeg er glad for at har blitt brukt bakover. 


Ylva Vegard Aurmo var med i Aquarama på onsdag og forteller at det var en gøyal opplevelse som har gitt laget selvtillit. 

– Det er morsomt å spille mot et så godt lag og så var det så god stemning i hallen.  Og så var det gøy at vi fikk til så mye bra spill sammen som et lag, så det var moro.  Vi fikk til mye i den kampen, så jeg tenker at hvis vi kan gjenta det vi fikk til i Aquarama også mot Oppsal, så skal det bli bra. 

2002-modellene Celina Vatne og Ylva Vegard Aurmo


Hvordan har laget utviklet seg i de siste ukene, synes du?

–  Det tar litt tid å bygge relasjoner når vi har vært i den situasjonen vi har vært, med mye korona den siste tiden.  Men jeg synes at det blir bedre og bedre.  Nå begynner vi å få til en helhet i spillet.  Torbjörn er veldig klar på hvordan han ønsker at vi skal spille og jeg føler at vi har kommet litt mer inn i hans regime og hvordan han tenker at vi skal fremstå, forklarer hun. 


Mot Oppsal er ikke Flint-jentene underdogs, men Ylva forteller at spillerne motiveres av at de har seiersmuligheter.

 – Ja, jeg tenker at det bare er en motivasjon for oss at det forventes at vi skal ta en seier.  De poengene skal vi kjempe for.  Vi ønsker å spille en kamp hvor alle gir alt hele tiden og får frem det beste.  Vi skal vise at vi er villig til å kjempe for de to poengene. 

– Det blir viktig å ha et bra forsvar, da kommer mulighetene fremover automatisk.  Og så blir det viktig at vi spiller vårt spill. 


Er du klar hvis du får mulighet også i angrep på søndag?

– Jeg er ikke helt komfortabel med alle avtalene i angrep enda, men hvis jeg skulle få muligheten også fremover mot Oppsal, så er jeg klar og skal jeg gjøre mitt beste, sier Ylva Vegard Aurmo avslutningsvis.