Etter sju tap på rad satt det for Flint!  26-18 seier over Oppsal i en kamp hvor spillerne fremstår med en trygghet som man ikke har sett på en stund. 

Torbjörn Klingvall og spillerne har terpet og terpet på hver eneste trening i flere uker og i kveld fikk de endelig lønn for strevet.

Det var Oppsal som tok føringen, men så eide Flint kampen i åtte minutter og ledet 6-1 etter friskt angrepsspill og fine kontringer av Anna Klausen Jacobsen.  Da ba Oppsal om timeout og de blåkledde fikk kontakt med Flint på stillingen 6-5.  Da hadde ikke hjemmelaget scoret en eneste gang på ti minutter.  Trener Torbjörn hadde benket Anna Klausen Jacobsen etter timeouten og satte høyrekanten på banen igjen og hun takket for tilliten med å score i første angrep og Flint var foran med to mål på 7-5.

3-erne! Martine Grip Øvreberg og Ylva Aurmo gjorde en fenomenal innsats i midtforsvaret


Dette overtaket holdt seg omgangen ut, før Anna og Flint økte til tremålsledelse i omgangens siste sekund og kunne gå i garderoben med ledelse 12-9.

Julie Dybdahl fikk tillit fra start for første gang denne sesongen og viste seg fram allerede da 01.24 minutter var spilt da hun scoret sikkert etter et spektakulært utspill fra Celina Vatne.  Julie satte også sin andre sjanse da hun økte til ledelse 8-6.

Oppsal fremstod uvanlig tafatte i første omgang.   De fikk muligens en knekk i selvtilliten og var fortsatt preget av at de ga bort en 6-målsledelse mot Follo HK Damer sist i en kamp som endte uavgjort.  Men en vel så viktig forklaring er at Flint hadde gjort sin hjemmelekse godt og hadde et energisk og godt støtende forsvar som ga skytterne til Oppsal få muligheter til å komme til skudd fra distanse.


Andre omgang startet som første omgang med en voldsom Flint-offensiv og hjemmelaget tok ordentlig kommandoen i kampen.  Og de gangene det var fare på ferde og Oppsal var på vei inn i kampen, var Zaynab Elmrani der med sine superviktige parader.

Flint var farlige fra alle posisjoner og økte ledelsen jevnt og trutt og vant med åtte mål. 


ANNA KLAUSEN JACOBSEN var mye involvert i spillet i dag og ble kampens toppscorer sammen med Sanne Løkka Hagen.  Hun strålte som en sol etter kampen.

– Det var utrolig gøy i dag! Det er lenge siden hele laget har hatt det så gøy på banen.  En veldig god følelse som gir mersmak.  Og så er det ekstra gøy at man klarer å bidra selv også.

– Vi har jobbet godt lenge nå og det ser bedre og bedre ut på trening.  Men vi har ikke fått ut alt i kamp, men i dag og for så vidt også i deler av kampen på torsdag mot Storhamar, så synes jeg at vi får vist hva vi kan.

– Kun 18 baklengs i dag, det var veldig bra.  Moro at Zaynab står så bra også.  Når så mange står frem så blir dette en god lagseier.  Alle bidrar på en god måte, da blir det ekstra gøy!


MALIN LUNDEMO spilte en strålende kamp og styrte kampen fra sin playmakerposisjon.  Den roen hun viste smittet også over på lagvenninnene i dag.

– Ja, endelig kom det en seier, det er lenge siden sist, det var deilig.  Nå har vi jobbet godt en lengre periode og vi begynner å kjenne hverandre i den nye strukturen vi har trent inn.  Det tar jo litt tid, vi har jo prøvd å få det på plass så fort som mulig, og nå merker vi at nå begynner det å komme og at det sitter mye bedre.   Nå flyter det og når man sier noe så «catcher» man det med en gang uten å måtte forklare så mye.  Alle begynner å kjenne til det nye spillet og den strukturen vi skal ha og da blir det lettere å kommunisere utpå banen. 

– Vi følger kampplanen veldig godt i dag.  Vi snakket om at vi må ut på de gode skytterne til Oppsal og det tar vi veldig tak i første omgang og setter egentlig de ut av kampen.  Og så har dem Mille Porsmyr som tar litt tak og da sliter vi litt med henne og vi snakket om å møte henne tett.  Men vi slipper inn 18 mål så det sier litt om hvor bra vi har jobbet bakover.  Det er vi veldig fornøyd med. 

– Dette var kjempegøy, nå tar vi med oss selvtillit inn mot de siste kampene og vi skal jobbe på videre.


JULIE DYBDAHL fikk starte en kamp for første gang på venstrekanten i REMA 1000-ligaen og stod også for første gang hele kampen på banen.  Hun strålte etter den gode opplevelsen.

– Det er hyggelig å få muligheten til å vise hva man er god for.  Jeg setter pris på tilliten.  Det var deilig å sette den første etter et minutt, jeg var litt nervøs i starten, men etter scoringen var jeg ikke nervøs lenger.  Jeg har snille lagkamerater som gir gode baller og når det skjer litt fort så rekker jeg ikke å tenke så mye, så det er veldig deilig å sette de sjansene jeg får. 

– Vi møtte opp 2,5 time før kampen og forberedte oss med videoanalyse.  Så gikk vi i garderoben, gikk tur og varmet opp og fikk god stemning, så var det bare å trykke til. 

– Det var veldig deilig å få en seier igjen, det er litt for lenge siden sist.  Det gjorde godt og gir god motivasjon og jeg mener vi skal ha gode muligheter til poeng i flere av kampene som gjenstår. 


SANNE LØKKA HAGEN har hatt et råkjør med tett kampprogram og en ukes samling med LK02.  Hun spilte seriekamp på torsdag mot Storhamar, var i Arendal i går med J18 og spilte to kamper i Lerøyserien.  Og i dag briljerte hun på høyreback mot Oppsal og ble kåret til banens beste spiller.

– Dette var utrolig gøy.  Jeg følte vi hadde en god opplading til denne kampen og vi merket i gruppa og trenerteamet at folk var gira for å ta de to poengene her.  Og så klarer vi å vise at vi har lyst på det. 

– Vi får en kjempeåpning, men så mister vi hodet litt midt i første omgangen, men henter oss godt inn og lar oss ikke stresse av de mottrekkene Oppsal kommer med.  Det var utrolig gøy, og på tide med to poeng. 

– Vi merket i garderoben før kampen at hele gruppa hadde en ro over seg og at vi måtte bruke det på banen for alt det er verdt.  Og det følte jeg at vi gjorde. 

– Dette var en god lagseier og vi får brukt alle posisjonene og får brukt hver enkelt spiller sine gode kvaliteter til å ta den seieren i dag.  Jeg er fornøyd med min egen innsats, jeg føler jeg får bydd litt mer på mine kvaliteter og bidrar til laget.  Jeg merker det i beina nå etter fire kamper på fire dager, jeg er sliten men det er virkelig verdt det!


Seriekamp i REMA 1000 Arena søndag 13. mars 2022

FLINT TØNSBERG – OPPSAL 26-18   (12-9)

Anna Klausen Jacobsen  6
Sanne Løkka Hagen  6
Malin Lundemo  5
Karoline Müller Lislien  4
Martine Grip Øvreberg  2
Julie Dybdahl  2
Andrea Varvin Fredriksen  1
Maria Kvannli
Ylva Vegard Aurmo
Vivi Storvang
Zaynab Elmrani
Celina Vatne
Charlotte Koffeld Iversen
Felicia Celine Tangen


KAMPUTVIKLING FLINT – OPPSAL

1 omg:  0-1  *  6-1  *  6-5  *  8-7  *  10-7  *  12-9.

2 omg:  15-9  *  15-11  *  18-12  *  20-15  *  24-16  *  26-18.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Julie Dybdahl
Venstreback:  Celina Vatne
Midtback:  Malin Lundemo
Høyreback:  Sanne Løkka Hagen
Høyrekant:  Anna Klausen Jacobsen
Linjespiller:  Martine Grip Øvreberg