Neste utfordring for Flint Tønsberg er oppgjør mot Romerike i Skedsmohallen onsdag 16. mars kl. 18.30.

Både Flint og Romerike har gode opplevelser fra sin sist spilte kamp.  Flint slo Oppsal 26-18 på søndag, mens Romerike tok en imponerende 28-24 borteseier mot Sola.


I Ellen Marie Folkvords fravær fikk Martine Grip Øvreberg en stor rolle både mot Storhamar og Oppsal.  Hun gjorde en kjempejobb som treer i forsvar og tok linjeansvaret i angrep.  Det er forventet at hun får mye tillit og spilletid også i Skedsmohallen onsdag.

Martine er fra Mathopen i Bergen og flyttet til Tønsberg i 2020.  Hun gikk da et år på Wang sammen med Celina Vatne og Julie Dybdahl.  Debuten i REMA 1000-ligaen for Flint fikk hun på hjemmebane i Bergen da Tertnes var motstander november 2020.   

Martine Grip Øvreberg.
Foto: Trond Sørøy


Hva gjør du utenom håndballen?

– Jeg jobber på Presterød barneskole, som assistent, foreller Martine Grip Øvreberg (19). – Etter at jeg var ferdig på Wang så valgte jeg å bli i Tønsberg et år til.  Det er jeg veldig fornøyd med, det er en god gjeng.  Det var en trygghet for meg i og med at jeg allerede hadde vært her en sesong fra før av. 


Du har stått mer på banen i det siste, hvordan opplever du det?

– Det å oppleve mer tillit og ansvar er utrolig kjekt, selv om det i begynnelsen var litt skummelt.  Jeg får mere selvtillit, og da føler jeg at jeg gjør det greit.  Vi er en flott gjeng hvor det er lov til å prøve og feile, og vi som er med, gir hverandre råd, tips og hjelper hverandre. Dette lærer vi av og det har gjort at jeg føler meg trygg.  Som gjør at jeg kan stråle og bli bedre, sier Martine begeistret. 


Du stod mye som 3-er mot Oppsal, hvordan var det?

– Vi hadde sett mye på videoanalyse før kampen og visste hva vi skulle gjøre.  Vi hadde veldig konkrete oppgaver på hva vi skulle utføre, og det klaffet og det gikk fint, smiler hun.  – Det er fremdeles mye å øve på for meg i den treerrollen, men det får vi øvd på her på trening.

– Ja, det var veldig gøy å få en så stor rolle.  Og når vi i tillegg vinner så blir det ekstra kjekt, stråler hun. 


Si litt om kampen.

– Vi fikk spilt vårt spill.  Vi gikk ut for å spille etter våre prinsipper og scoret fra alle posisjoner, vi har en god bredde i laget og har målvakter som gjør redninger. Så vi gjør over hele linja en god kamp som gjør at vi vinner.  Dette var en ordentlig lagseier, utrolig gøy!

Godt humør på Flinttrening dagen før oppgjøret mot Romerike.
Foto: Trond Sørøy


I morgen venter Romerike Topphåndballklubb som i fjor var Rælingen.  Laget har overrasket med mange gode resultater denne sesongen.  Romerike ligger på 6. plass med 10 seire – 1 uavgjort – 11 tap. 

Mestscorende for Romerike er linjespiller Maja Muri 108, venstrekant Anniken Wollik 81, høyreback Frida Haug Hoel 69, høyrekant Astrid Mjøen Holstad 58, bakspiller Rikke Thorngaard 55, bakspiller Carina Berg 53.

I det motsatte oppgjøret som ble spilt i REMA 1000 Arena 3. november 2021, vant Romerike 27-25.

Målscore for Flint i den kampen var:
Andrea Varvin Fredriksen 8, Anna Klausen Jacobsen 7, Kristiane Stormoen 3, Ellen Marie Folkvord 2, Malin Lundemo 2, Elise Johnsen 2, Sofie Celius 1.


– Romerike er et godt lag og vi har begynt å analysere de og skal fortsette med det i morgen.  Så når det er på plass, skal vi jobbe så godt vi kan, gjøre våre oppgaver og forhåpentligvis vinne og ta to nye poeng, sier Martine optimistisk. 

2002-modellene i Flint! Julie Dybdahl, Martine Grip Øvreberg, Celina Vatne, Ylva Aurmo, Sofie Celius.
Foto: Trond Sørøy


Er det en trygghet at dere har klare arbeidsoppgaver på banen?

– Både for min egen del og for laget er det en stor trygghet.  At jeg vet akkurat hva jeg skal gjøre, vi har øvd på det i forkant.  Alle har fått sine konkrete oppgaver og vet hva de skal gjøre.  


Hva har dere hatt mest fokus på foran kampen?

– Vi jobber hele tiden med våre prinsipper på hver eneste trening så det skal bli bedre.  Dagen før kamp og kampdag blir det lagt ekstra vekt på motstander. Men det er oss selv vi tenker på mest, forklarer hun. 

– I morgen ønsker vi å fremstå som et lag som gir alt, som har god lagånd og som står på og at vi viser oss fra vår beste side.  Jeg skal stå på bakover i forsvar, dele av oppe i angrep, stå på med et smil og heie og jobbe så laget løftes uansett om jeg er på banen eller ikke, sier Martine Grip Øvreberg avslutningsvis.