Flint Tønsberg er med 3 kamper igjen av sesongen uten mulighet til å holde plassen i REMA 1000-ligaen.  Neste sesong blir det spill i 1. divisjon. 

Onsdag er Follo HK Damer motstander i REMA 1000 Arena.  Og Flint er revansjesugne.  I motsatt oppgjør i Stil Arena 21. november vant Follo 27-24 etter at bortelaget hadde full kontroll i første omgang og ledet med seks mål på det meste.  Follo kom foran for første gang på 21-20 og vant kampen 27-24.

Målscore for Flint i oppgjøret mot Follo:
Malin Lundemo 5, Ellen Marie Folkvord 5, Andrea Varvin Fredriksen 3, Anna Klausen Jacobsen 3, Celina Vatne 3, Elise Vedeler 3, Sofie Celius 1, Elise Johnsen 1.

Foto: Ravn Foto


– Vi startet ganske bra i den kampen og ledet til pause, hvor Follo hadde tatt litt innpå rett før pause, erindrer Flints høyrekant Anna Klausen Jacobsen.  – Det ble en jevnere andre omgang som ikke endte godt for oss. 

– Vi har lyst til å få mest mulig ut av de kampene som står igjen og da skader det ikke med en seier på onsdag og få litt godfølelse inn i troppen.  For å slå Follo må vi holde oss til planen og gjøre det tingene vi vet vi kan. 

– De periodene det fungerer for oss, så starter det bakover med et godt forsvar og gode målvakter.  Da blir det også litt lettere fremover.  Vi skal jobbe for at forsvaret sitter fra start i morgen, sier Anna, som står med 35 scoringer i REMA 1000-ligaen. 


Morgendagens motstander Follo har vunnet en kamp denne sesongen.  I tillegg har de to uavgjorte kamper mot Oppsal.  I møtet med Oppsal 10. mars hadde de en sterk opphenting etter å ha ligget under både 20-13 og 26-22 og berget uavgjort 27-27.

Mestscorende for Follo denne sesongen, som fortsatt er i klubben, er:
Bakspiller Tilde Alræk 69, bakspiller Martine Kårigstad Andersen 67, høyrekant Mari Nilsen Solberg 52, høyreback Silje Alvestad 51, linjespiller Maria Keiserås Haugen 42.

Foto: Trond Sørøy


Anna Klausen Jacobsen er av spillerne som har signalisert at hun blir med klubben videre og spiller for Flint i 1. divisjon neste sesong.   

– Vi er en fin gjeng og jeg trives både i Tønsberg og med jentene.  Det kan være godt for oss med et opphold i 1. divisjon hvor vi kan ha mer fokus på oss selv og skape godfølelse.  Det er ikke gøy å tape så mange kamper som vi har gjort i år.  Så spill i 1. divisjon håper vi blir en bedre opplevelse. 

– Men selv om nedrykket er klart, så har vi 3 kamper igjen.  Vi ønsker å fremstå så godt vi kan så vi kan ta pause etter sesongen vel vitende om at vi klarte å fremstå så gode som vi kan være, sier Anna avslutningsvis.