Flint Tønsberg fikk ikke sin revansje mot Follo i gårsdagens seriekamp i REMA 1000 Arena.  Det endte med 3-målstap, som i forrige møte med Follo.  Men mange av spillerne fikk et løft med at de måtte ta mer ansvar enn hva de har vært vant med tidligere i sesongen.

Gabi Sørvik-Hansen, Felicia Celine Tangen, Julie Dybdahl og Martine Grip Øvreberg har hatt rekruttlaget og spill i 2. divisjon som sin hovedarena mesteparten av sesongen. 


I gårsdagens kamp manglet 5 bakspillere:  Sanne Løkka Hagen, Sofie Celius, Karoline Müller Lislien, Celina Vatne og Kristiane Stormoen.  I tillegg til veteranen på linja, Ellen Marie Folkvord.

Det betød at den nevnte kvartetten både var i startoppstillingen og stod mesteparten av oppgjøret på banen.

Og kampen startet glimrende for Flint.  Hjemmelaget tok kommandoen og ledet 5-1 etter sju minutter.  Da ba Follos lagleder om timeout, uten at det hjalp nevneverdig.  For få minutter etter var Flint i føringen 8-3.


Julie Dybdahl virket ikke å plages av at det stilles høyere forventninger når hun står på venstrekanten i eliteserien og hun hadde 3 flotte scoringer i løpet av de første 18 minuttene. 

– Jeg føler at vi startet veldig bra, men så fant Follo ut hva de skulle gjøre for å stoppe oss og da klarte vi ikke å løse det, forteller Julie Dybdahl.  – Alle gir det de har, vi manglet mange av våre faste spillere, som Celina Vatne og Sanne Løkka Hagen.  Og Anna Jacobsen spilte på uvant posisjon på høyreback. 

– Men folk tar i, som Gabi Sørvik-Hansen og Felicia Celine Tangen som egentlig spiller mest på 2. divisjonslaget.  De tar mye ansvar og gjør mye bra, skryter Julie.  – Vi gjorde så godt vi kunne, men innimellom er ikke det nok, dessverre.

– Det er alltid gøy å spille kamper, og det er de jevne kampene som er gøyest.  Men det er ikke like moro å tape de, det er litt gøyere å vinne.  Men det er sånn håndballen er.  Man taper litt og vinner litt og så må vi ta lærdom av det her og dra på trening og bli bedre, så tar vi de neste gang, sier Julie avslutningsvis. 


Etter den gode starten, spilte bortelaget seg mer inn i kampen etter at de byttet inn Ungdomslandslagsspiller Lea Tidemann Stenvik.  Med henne som playmaker spiste Follo seg stadig nærmere og det var ikke tilfeldig at det var nevnte Lea som satte utlikningsmålet 13-13 da to sekunder gjenstod av første omgang.


Gabi Sørvik-Hansen var mye involvert i spillet for Flint.  Både hun og Malin Lundemo er playmakere og de byttet på rollen å spille i midten og på høyreback.  Gabi kom tilbake etter korsbåndskade i høst og har spilt seg i form i 2. divisjon.  Hun fikk spilletid mot Sola i januar, men har vært lite på banen etter det.  Men mot Follo fikk hun rikelig med spilletid og viste at hun trives med å ta ansvar.

– Det var gøy og spennende å få så mye ansvar, det er en morsom erfaring å ta med seg, smiler Gabi Sørvik-Hansen.  – Jeg har ikke spilt så mange kamper i år og det var moro å få denne sjansen. 

– Jeg følte at jeg ikke var redd for å prøve, selv om jeg bommet.  Det var gøy å kjenne på å ta det ansvaret i eliteserien.  Jeg var godt fornøyd med første omgang hvor jeg følte at jeg fant flyten, da fikk jeg satt noen skudd.  I andre omgang ble det mange bomskudd, det var kjedelig. 

– Vi spilte en god første omgang og så vet jeg ikke hva som skjedde etter pause.  De tok oss igjen og dro ifra, vi fant ikke helt tilbake til forsvaret i andre omgang, synes jeg.  Det ble litt urytmisk i angrep.  Men sesongen er ikke helt ferdig enda.  Vi har to kamper igjen og skal ta med oss det gode fra denne kampen og jobbe videre, sier Gabi avslutningsvis. 


De første minuttene av andre omgang var jevne og høyrekant Charlotte Koffeld Iversen satte inn Flints to første scoringer og stillingen var 15-15 etter seks minutter.  Så satte Malin Lundemo ballen i åpent mål og Flint var foran på 16-15.  Det skulle vise seg å være den eneste gangen hjemmelaget var i føringen. 

Follo tok kommandoen, men to gode satsinger og gjennombrudd av Felicia Celine Tangen ga Flint ny kontakt både på 17-18 og 18-19.


– Vi var veldig på i første omgang, forteller Felicia Celine Tangen.  – Det glipper litt mellom treerne på slutten av førsteomgang og så er vi ikke helt på i starten av andre omgang, men vi gunner på hele kampen og gir oss ikke, så det er bra. 

– Det er litt surt at det ble tap. Underveis i kampen følte jeg at vi ledet mesteparten av tida, men da jeg så på måltavla så var det noe annet som stod der, så det var kjipt.  Vi gjorde vårt beste og spilte bra med det laget vi hadde i dag, bemerker Felicia. 


Seriekamp i REMA 1000 Arena onsdag 23. mars 2022

FLINT TØNSBERG – FOLLO HK DAMER  22-25   (13-13)

Malin Lundemo  5
Anna Klausen Jacobsen  4
Felicia Celine Tangen  3
Julie Dybdahl  3
Martine Grip Øvreberg  2
Charlotte Koffeld Iversen  2
Gabi Sørvik-Hansen  2
Andrea Varvin Fredriksen  1
Maria Kvannli
Ylva Vegard Aurmo
Vivi Storvang
Zaynab Elmrani
Merlinda Qorraj
Mari Elise Kjellemo
Vår Frøland Johansen


KAMPUTVIKLING FLINT – FOLLO

1. omg:  3-0  *  6-1  *  8-3  *  11-7  *  13-11  *  13-13.

2. omg:  13-14  *  16-15  *  16-18  *  18-22  *  21-23  *  22-25.


STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Zaynab Elmrani
Venstrekant:  Julie Dybdahl
Venstreback:  Felicia Celine Tangen
Midtback:  Malin Lundemo
Høyreback: Gabi Sørvik-Hansen
Høyrekant:  Charlotte Koffeld Iversen
Linjespiller:  Martine Grip Øvreberg